Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице гостују Партизану у другом мечу плеј-офа

Кошаркашице Црвене звезде у среду играју другу утакмицу полуфинала плеј-офа против екипе Партизана. Меч се игра у Хали спортова са почетком у 18 часова.

Црвено-беле имају шансу да победом у предстојећем мечу избаце кошаркашице Партизана и пласирају се у финале плеј-офа. У првом мечу прошле среде Звезда је доминирала, контролисала утакмицу током свих 40 минута и на крају убедљиво славила са 19 поена разлике (92:73). Изабранице тренера Драгана Вуковића су искористиле предност под кошем у првом одмеравању снага, јер су Иванка Матић, Тина Јовановић и Нина Ђоковић збирно постигле 46 поена и оствариле 29 скокова. Иванка Матић је доминирала са 21 поеном и 14 скокова, а једино је Звездин шут из игре могао да буде мало прецизнији да би утисак био потпуно савршен. Александра Станаћев је делила асистенције као на траци, на крају се зауставила на бројци од 11 успешних додавања, а Милица Деура је са 16 постигнутих поена одиграла веома важну улогу.

Звезди је највише проблема направила њена бивша играчица, Јована Поповић, која је постигла 21 поен уз девет асистенција. Црвено-беле сигурно неће имати лак задатак, јер кошаркашице Партизана имају још неколико појединаца који могу да донесу превагу, а посебно су неугодне на њиховом терену. Не треба заборавити да је Звездин вечити ривал у домаћем првенству једини успео да савлада екипу Радивоја Кораћа у лигашком делу.

Звезда треба да се држи рецепта из претходног меча, а то је доминација у скоку, гурање лопте под кош, где су Иванка Матић, Тина Јовановић и Нина Ђоковић убојито оружје, а ту је и Александра Црвендакић, као додатна опасност по противнички тим.

Партизан – Црвена звезда

Среда, 23. април 2014.

Хала спортова, 18:00 часова

 

Повезане вести

1 comment

GOran137 апр 23, 2014 at 18:29

25:40 15ti minut razbijamo ih 🙂

Reply

Leave a Comment