Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категорије

Радовановић потписао професионални уговор

Црвена звезда наставља са праксом да са најталентованијим играчима из свог погона потписује професионалне уговоре. Након Николе Ребића и Марка Тејића који са великим успехом ове сезоне бране боје првог тима Црвене звезде Телеком, нови Звездин јуниор ставио је параф на професионални уговор.

Само 19 дана након 18-ог рођендана крилни центар Марко Радовановић (206, 1996) потписао је са Црвеном звездом Телеком четворогодишњи уговор:

– Велика ми је част што сам потписао први професионални уговор са клубом који има толику традицију. Радићу као и до сада вредно и трудућу се да оправдам велико поверење које ми је указано – кратко је рекао крилни центар црвено-белих јуниора.

Радовановић је рођен у Чачку и у свом родном месту је наступао за Младост све до ове сезоне када је појачао јуниоре Звезде. Такође, 2012. године био је члан кадетске репрезентације Србије која је освојила бронзано одличје на Европском првенству, а наредног лета се нашао на ширем списку јуниорске селекције.

Радовановића краси сјајна покретљивост с обзиром на његову висину, као и изузетно добар шут. Ове сезоне је у Јединственој јуниорској лиги Србије за просечно 20 минута на паркету бележио 9.3 поена, 4.4 скока, 2.3 асистенције и једну и по блокаду по утакмици.

Повезане вести

3 comments

pera апр 23, 2014 at 16:53

Mene kao zagovornika i uvek na strani mladih igrača ovo raduje. Ima tu još talentovanih klinaca biće slatke muke za trenera u narednoj sezoni kad očekujem da ta mladost dobije šansu ali i oni igrači koji su pod ugovorom a nastupaju za FMP njih bar četvorica. Po okončanju sezone neki od iskusnijih igrača će sigurno napustiti tim u potrazi za bogatijim ponudama i mislim da će ovi klinci prosto eksplodirati u Zvezdi. Dakle Radonjić planira još jedno radno leto i plodno na jesen kad će neki novi igrači unaprediti Zvezdu. Ovo je klub, ovo je vizija. Sad je osnovni zadatak uzeti ono što smo zaslužili kao najkvalitetniji u ABA ligi. Nema srama ni barijere već tr4eba bezobrazno dokazati da smo u ovoj ligi najkvalitetnija ekipa i osvojiti F4. Ajmo svi da podržimo tim da to i ostvari. čestitam, da ne bi zaboravio fudbalerima titulu i da oderu grobare u derbiju u subotu jer su mnogo kvalitetniji.

Reply
Zvezdas S апр 23, 2014 at 15:00

Dobar potez uprave, ❗ nije mi jasan razlog zasto ovaj momak i Rakicevic,nisu igrali u finalu protiv Partizana,gde smo nazalost izgubili finalnu utakmicu. ❓

Reply
Кокс звани Вокс апр 23, 2014 at 12:05

И у овом сегменту се види да постајемо(да смо постали) велик клуб.Потписујемо младе и талентоване играче из младог погона.То треба користити јер знамо кроз историју да је млада школа ФМП-а(сада Звезде) била вечито најбоља школа кошарке у Европи.ГАЗИ ЗВЕЗДО!
Срећно Марко! 🙂

Reply

Leave a Comment