Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Нинковић: „Дерби је празник нашег фудбала, нећемо ићи на нерешено“

После 15. узастопне победе и шест бодова предности уочи вечитог дербија, расположење у табору фудбалера Црвене звезде, што је и разумљиво, је на високом нивоу. Осмеси, добацивања, шале, део су јутрошњег колорита изабраника Славише Стојановића.

То је потврдио и Милош Нинковић који је претходног лета дошао управо са намером да прекине шестогодишњи период без титуле свог омиљеног клуба. Много тога претурио је искусни везиста преко главе током претходних 10 месеци и зато не дозвољава никакву еуфорију пред предстојећи 146. вечити дерби.

– Сазнали смо резултат утакмице из Крушевца пре почетка нашег меча што нас је сигурно мало спутало да играмо боље у првом полувремену. Што је најважније у наставку смо постигли два гола и забележили много важну победу. Сада смо још за корак ближи циљу, али далеко од тога да је било шта готово. Остало је још пет сусрета до краја, од тога смо гости на три и имамо дерби који се игра на стадиону комшија. У нашим главама се ништа не мења, да ли је разлика три или шест или један бод, ми и даље мислимо само на првог наредног противника и на начин како да стигнемо до још једне победе – рекао је Нинковић.

Искусни везиста и бивши репрезентативац Србије не крије да се радује окршају са вечитим ривалом.

– Дерби је празник нашег фудбала, највећа утакмица у Србији и сваком играчу је част да буде део такве представе. Прошле године када сам долазио два највећа мотива били су ми освајање титуле и играње дербија. За играче из наше земље то је највећи изазов и ако нисте део спектакла какав је дерби, као да нисте ни играли фудбал. То једноставно речима не може да се опише. Радујем се и пуним трибинама, јер волим да играм у таквој атмосфери. Увек сам за то да се сусретнемо са најтежим противником пред пуним стадионом, него са слабијим са мало публике – истиче Нинковић.

Он такође додаје да и поред бодовне разлике он и његови саиграчи неће калкулисати.

– У неким опцијама одговара нам и нерешен исход, али нећемо калкулисати. Морамо да уђемо концентрисано у утакмицу, као да немамо предност, јер само тако можемо до победе коју сви много желимо. Док не отклонимо и теоретску могућност око првака, нећемо се опуштати – закључио је популарни Нине.

Повезане вести

15 comments

Nedjo Pljevlja апр 24, 2014 at 18:35

Samo jedno pitanje, i molim nekog za odgovor tj pouzdanu informaciju: Je li onaj branko spasojevic iz ruznala na spisku Zvezdomrzaca? Pise da je Radnicki iz Nisa namestio utkmicu na Marakani protiv Zvezde!!? Isti onaj Radnicki koji je SVE uradio da nam u Nisu uzmu 2 boda po svaku cenu… Cist gpl nam ponistili i Ninkovica povredili… Smrad pokvareni 👿 👿 👿

Reply
dejo апр 24, 2014 at 18:33

Samo vi fudberi odigrajte derbi Nine poztvovano i agresivno na stadionu partizana ,hocemo ofanzivu od samog pocetka meca pogotovu na partizanovoj odbrani ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
DOH апр 24, 2014 at 13:31

Samo jedan komentar u vezi sajta moja crvena zvezda. Mnogo me nervira ovaj drugi padajuci meni. Mislim da je prosli dizajn bio mnogo bolji. Toliko od mene. Veliki pozdrav svima!

Reply
Vuleta апр 24, 2014 at 12:12

Nevezano za ovo..DA li ste videli tekst u danasnjem sportu?!Clanak sa Nikolicem, pa kakve su to lazi strasno,STRASNO STA SMRADOVI PISU JA SAM SE IZNERVIRAO to djubre vise necu kupiti u zivotu

Reply
Goran137 апр 24, 2014 at 04:32

Ako Zvezda pobedi derbi i Rad na Marakani titula je i teoretski obezbedjena,onda treba uraditi sto su grobarske smrde radile prethodnih godina prodati bodove Slobodi i OFK-u (koji se brore za opstanak) i Vosi (koja se bori za Evropu) i uz te bodove i jos neku trampu pokupovati po 1-2 najbolja igraca iz tih klubova,onda dodati jos par nasih klinaca,zadrzati neke od ovih igraca sada,pokusati vratiti neke Zvezdase kao Lukovic i na kraju eventualno dovesti jos 1-2 kvalitetna stranca ili iskusna igraca iz nase lige i onda dominirati godinama.Kidaj,otimaj,dominiraj!

Reply
marko апр 24, 2014 at 18:35

Prvo treba da obezbedimo titulu nadam se vec u subotu protv Partizana pa da protiv Rada na nasoj Mari pocenmo sa slavljem. Druga stvar je sto ce neki igraci otici kako bi klub zardio i kako bi kasa bila puna ocekujem da se u junu sto ozbiljnije pojacamo za kvalfikacije za LS treba dati sve od sebe da se plasiramo u LS ali ce biti jako tesko treba da se dovedu ozbiljna pojacanja ukljucujuci i minim 3 vrhunska stranca koja prave razliku takodje treba dovesti pojacanja iz nase lige aprimetio sam da ih za Zvezdu voleo bih da vratimo neke zvezdase npr Lukovic kome u junu istice ugovor sa Zenitom Bisevac itd Napred Zvezdo

Reply
burago апр 23, 2014 at 23:57

SAMO NEMOJ PRERANO DA SLAVIMO, NISTA NIJE GOTOVO…jedni pricaju o LS, drugi kada se slavi titula, treci ko ce igrati 3 poslednja kola kad osvojimo vec titulu… zurimo mnogo, korak po korak, kao do sada!

Reply
Lazaris апр 23, 2014 at 21:08

Jel Lukoviću sad na leto ističe ugovor?

Reply
DELIJA апр 23, 2014 at 18:10

Mozda razmislam previse unapred ali ako dobijemo derbi i Rad i obezbedimo titulu, nadam se da ce Slavisa dati sansu mladjima u poslednja 3 kola, zato sto ce mnogo nasih kljucnih igraca otici posle ove sezone pa da vidimo koliko mozemo da racunamo na omladince.

Reply
Кокс звани Вокс апр 23, 2014 at 17:11

Имам једно питање,па бих молио да ми било ко одговори 🙂
Дакле,ако ми добијемо у дербију,била би нам потребна још једна победа(у том случају против Рада на Маракани),где би се вршила прослава титуле?Да ли одма’ на утакмици против Рада или на последњој утакмици на Маракани против ОФК-е?Или можда чак на последњој утакмици у сезони против Воше на Карађорђу?
У здравље 😆

Reply
Кокс звани Вокс апр 23, 2014 at 17:12

Пс:Наравно да је прерано за све ово,али питам да ли неко зна..По мени,титула је извесна 😛

Reply
Crna Gora CZV апр 23, 2014 at 22:36

Ako dobijemo partizan,onda protiv rada pobjeda donosi i teoretski titulu,jer bi bili medjusobno bolji od prtizana 😀

Reply
Кокс звани Вокс апр 24, 2014 at 13:23

Не,не..То знам,него питам где би се вршила додела титуле? 🙂

Reply
Majstor апр 24, 2014 at 16:11

Ako mi pobijedimo partizan nasi geniji iz politbiroa ce 100% prodati bodove radu da nas ovi ne zajebavaju za licencu

Reply
Teks Viler апр 23, 2014 at 16:26

Srbija je lepa zemlja,derbi je njena svetkovina.Ninkovic je Bozjom miloscu u svom voljenom klubu,nadomak titule,nakon 6 susnih godina.Svetlo se nazire na kraju tunela,Srbiji se vraca njena dika na celo kolone!

Reply

Leave a Comment