Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Касалица: „Наша предност неиграње Саше Илића“

Нападач Црвене звезде Филип Касалица, уз Бајковића и Лазовића играч је који у ногама, када је у питању Црвена звезда има највише одиграних дербија. Црногорски репрезентативац наступио је против вечитог ривала шест пута и забележио пет победа уз само један пораз. При том је стигао и да се два пута упише у листу стрелаца.

Мало је недостајало да у финишу претходне сезоне када се одлучивало о наслову шампиона буде јунак меча, међутим његов страховит ударац са преко 30 метара зауставила је пречка.

– Како се не бих сећао тог детаља? – одговорио је Касалица питањем уз уздах, а затим наставио.

– Надам се у свакој утакмици у којој наступим да ћу постићи гол, јер играм на позицији нападача и у тиму који увек напада и увек тежи победама. Када играте у највећем српском клубу логично је да увек идете на победу, иако нам услед бодовне предности одговара у неким опцијама и нерешен резултат – поручио је црногорски репрезентативац.

Брзоноги нападач сматра да рецепт за победу види у утакмици коју су црвено-бели одиграли пре две године у полуфиналу Купа против комшија.

– Тада смо на реванш отишли са два гола предности, а сада имамо шест бодова вишка. Као и тада, и сада они ће морати да нас нападну, јер немају другог избора, а на нама је да паметном и стрпљивом игром, а када то кажем не мислим дефанзивном, стигнемо до тријумфа. Што се мојих игара против вечитог ривала тиче, увек сам максимално мотивисан и увек пружим добру партију. Верујем да ће тако бити и овог пута – оптимиста је Касалица.

У мечу против Радничког из Ниша, због картона су принудно одмарали Марко Петковић, Никола Мијаиловић и Филип Касалица. Узданица тренера Стојановића у нападу сматра да управо мањи умор и свежина могу да буду предност његовог тима.

– Не знам да ли ћу бити стартер или ћу евентуално добити прилику са клупе, али без обзира на то мислим да у великим мечевима какав је дерби сви извлаче последњи атом снаге. Џони, Петко и ја нисмо играли против Радничког и сигурно је да смо одморнији од остатка екипе. То у теорији може да буде мала предност, али са друге стране не мора ништа да значи. Такође, не постоји играч Црвене звезде који не цени и играчке и људске квалитете Саше Илића који неће играти у суботу. И у томе видим нашу предност, али опет, комшије имају много квалитетних фудбалера који могу да га одмене – навео је Касалица.

Репрезентативац Црне Горе из редова Црвене звезде није штедео речи хвале ни на играче из одбране црно-белих о којима има веома високо мишљење.

– У последњој линији наш ривал има одличне појединце. Ради се о одличним фудбалерима, уосталом о томе сведочи и мали број голова који су примили у току сезоне. Са друге стране, стручни штаб ће нам указати и на њихове евентуалне мане које ћемо покушати да искористимо и надам се постићи барем један погодак. Пре две године сам освојио Куп, у дербијима имам позитиван скор, постигао сам два гола у њима и само ми титула недостаје са Црвеном звездом. Она нам је уједно и највећи циљ који желимо да остваримо. На добром смо путу, али далеко од тога да је првенство решено – упозорава Касалица.

Мало је недостајало да у евентуалној прослави освајања шампионата, Звездина „17“ учествује као навијач. Зимус је био близу преласка у руску Мордовију, међутим трансфер није реализован и Филип је остао на Маракани.

– Сада када погледам целокупну ситуацију драго ми је што нисам отишао. Обећао сам саиграчима док сам мислио да ћу отићи у Русију, да ћу у мају доћи на прославу титуле да би се на крају испоставило да сам остао на Маракани и веома ми је драго због тога – закључио је Филип Касалица.

Повезане вести

3 comments

Marija апр 25, 2014 at 13:29

DO POBEDE! DO TITULE!!

Reply
grobarkojinevolizvezdu апр 25, 2014 at 09:24

ne samo zbog saleta, imate prednost jer partizan nema igru a i kako bi pored ovih baba u timu i babe na klupi… a nije im valjao rasovic! secam se debilne odluke zvezde da sutne petrovica i dovede onog najveceg panja u istoriji srpskih trenera kratka ostanica, kad je imala bod vise… navodno sok terapija? pa jeste, ostali ste u soku na kraju jos dugo! tako i mi sada. i sto je najbitnije samo ovaj kreten na klupi vidi kako mi imamo igru, kako svaka cast igracima nakon jagodine… no, iskreno i nema skim… drincic, malbasi, kojic, skuletic, drtina trajkovic, stankovic, i ostali su obicna džibra…

Reply
Njerfe апр 25, 2014 at 00:17

Postujem sve sto je Kasalica uradio u derbijima ali mislim da mu nije mesto na terenu ovaj put. Najbolje je poceti samo sa Mrdjom a umesto drugog napadaca da Gogic sa Kovacevicem cini neprelazam bedem ispred naseg gola. Ovu utakmicu mozemo najlakse da dobijemo iz kontri i polukontri, odbrana im nije uigrana i Trajkovic je posebno spor, to ce Laza ili Mrdja da iskoriste.

Reply

Leave a Comment