Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Павићевић: „Идемо на победу у дербију“

Доласком Саве Павићевића у зимском прелазном року, одбрана Црвене звезде добила је чврстину која јој је недостајала у јесењој полусезони. Црногорски репрезентативац кога су навијачи црвено-белих упамтили по промашеном једанаестерцу у сусрету са Омонијом за кратко време се уклопио у замисли стручног штаба најтрофејнијег српског клуба.

У пару са такође новајлијом, Дејаном Келхаром, искусни дефанзивац се брзо уклопио и из меча у меч овај штоперски тандем делује све убедљивије. У наредном колу, пред њима се налази највећи изазов до сада, сусрет са вечитим ривалом. Клуб из Љутице Богдана на стадион у Хумској одлази као лидер са шест бодова предности, пет кола пре краја шампионата. Разлика довољна за мању психичку оптерећеност, али никако и за опуштање или отварање шампањца.

– Притисак увек постоји, не само пред утакмицу са комшијама, већ и пред сваку другу, јер Црвена звезда на сваком мечу има циљ и обавезу да победи. Дерби је специфичан дуел, највећа утакмица у Србији у којој није важна бодовна разлика и тренутна форма. Ми ћемо у тај дуел ући као да немамо предност и покушати да их победимо. Они сигурно имају своју рачуницу и даће све од себе да нас савладају. Идемо да играмо фудбал, а не да се бранимо и калкулишемо. Сматрам да имамо своје предности и да ћемо успети да их преточимо у освајање нова три бода – рекао је Павићевић.

У игри до спуштања завесе на фудбалско првенство у Србији остало је пет кола, односно 15 бодова, па није потребно бити велики математичар и израчунати да би евентуални реми више одговарао тиму Славише Стојановића.

– Свесни смо тога, и без дилеме да би нама више одговарао нерешен исход. Међутим, желимо да наставимо победнички низ и заједно прославимо евентуални тријумф са нашим навијачима. О титули не размишљамо још увек, сувише је рано. Надам се да ћемо до краја сезоне забележити све победе – истакао је искусни штопер.

Насупрот Павићевића, у суботу 26. априла од 19 часова стајаће нападачи вечитог ривала, против којих Звездин штопер рођен у Ловћенцу није имао прилику да игра. И поред тога, не штеди похвале на њихов рачун.

– Мислим да је узалудно причати о њима. Реч је о врхунским фудбалерима, који поседују огроман квалитет, биће нам врло тешко против њих, међутим, моји саиграчи и ја учинићемо све да их зауставимо – наводи црногорски репрезентативац и додаје да у дербију нема фаворита.

– Ми се трудимо да константно подижемо форму и играмо све боље. О томе ко је фаворит не желим да говорим, јер не умем да проценим. Ући ћемо у утакмицу са намером да победимо, као и они, па ко буде бољи, славиће – резонује Павићевић.

Сусрети вечитих ривала често су кроз историју умели да изроде јунаке и трагичаре. Тренутак инспирације или деконцентације неретко је умео да одреди ток меча и победника у таквим утакмицама.

– Верујте ми да не би било срећнијег човека од мене на свету када бих постигао гол у дербију. Али заиста не размишљам о томе. Неважно је ко ће бити стрелац уколико победимо – закључио је Саво Павићевић.

Повезане вести

3 comments

zvezdan апр 25, 2014 at 21:45

Samo pametno i mi se sada pitamo , a ne oni razmontirajte ih na sitne komade da naplatimo sve dugove….

Reply
Njerfe апр 25, 2014 at 00:14

Samo mudro momci, spustite loptu na zemlju i preuzmite kontrolu utakmice, nametnite ritam i sevnite im jednu kontru da ga prvi postignemo jer ce oni posle morati da srljaju sto ce nam dati jos prostora. Izgubili su kreaciju bez Sase Ilica, nemaju standardnih jedanaest cele ove polusezone, nemaju lidera na terenu, sve to treba iskoristiti. ps Najslabija karika im je Trajkovic, na njega treba slati i Nineta i Lazu i Pecnika, da ga izmore i pitanje je trenutka kada ce da pogresi. Idemo do pobede i osvajanja titule.

Reply
MrKG апр 24, 2014 at 19:16

Jako pouzdan igrac, stoper sa bekovskom tehnikom. Posle Laze najvece pojacanje na zimu. Ostani i sledece sezone, trebaju nam pouzdani stoperi da nastavimo sa dobrim igrama i nadamo se sa titulama.

Reply

Leave a Comment