Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Печник: „Дерби без фаворита, шансе подједнаке“

Одавно један странац у Црвеној звезди није у тако кратком временском року освојио велике симпатије навијача црвено-белих, попут Нејца Печника.

Словеначки репрезентативац наметнуо се као поуздан фудбалер, завидних фудбалских квалитета. Уз то, у рекордном року укопио се у остатак екипе, и својим професионализмом и борбеношћу на терену изборио се за место стандардног првотимца. Наредни дуел са вечитим ривалом биће му други у каријери, након победе у јесењој полусезони минималним резултатом. У тај меч најтрофејнији српски клуб је ушао са минусом од четири бода, док у суботњи улази са шест бодова вишка.

– Имали смо огроман имепратив пред ту утакмицу и морали смо да победимо. Притисак је био огроман, али и сада не очекујем да буде другачије. У дербију су увек могућа сва три исхода. Да су нас победили претходни пут направили би огромну разлику и било би нам много теже да их сустигнемо. Сматрам такође да никако не смемо да одемо на њихов стадион са намером да бранимо бод, јер ћемо у том случају, бити ближи поразу. Од доласка на Маракану знао сам да имамо одличну екипу, и да ћемо након што прође период уигравања и прилагођавања побеђивати у континуитету – истиче Печник који никада раније није играо на стадиону у Хумској.

О тактици и детаљима није желео да говори, јер како истиче, постоје тренери у стручном штабу који о томе брину.

– Тренеров посао је да припреми тактику, тако да се не бих мешао у то. Наспрам себе ћемо имати одличног противника, очекујем агресивну игру на обе стране, са много дуела и с обзиром на велики улог, можда не буде претераног умирања у лепоти – сматра Звездин универзалац који је са позиције крилног нападача на неколико сусрета принудно прекомандован ближе Бајковићевом голу.

– У ситуацији када је остало пет кола до краја сезоне и када смо близу великог успеха апсолутно ми није битна позиција на којој играм. Свесни смо колики значај за клуб и за нас играче има евентуално освајање титуле. Могу слободно да кажем да сам тога био свестан од првог дана доласка у Звезду. Зато опуштања не сме да буде, има још доста да се игра, 15 бодова је у оптицају и ништа није готово – поручио је Печник.

Вечити дерби у великој већини случајева не одлучују тренутна форма или позиција на табели.

– Они су одличан тим састављен од веома квалитетних играча. Неки су дошли на полусезони, и као и нама јесенас и њима је потребно време да се адаптирају и уиграју. Истичем још једном да су тим за сваки респект. Искрено мислим да у предстојећем дербију нема фаворита и да су шансе за победу подједнаке.

У неколико наврата током каријере, Печник је био стрелац одлучујућих голова и творац великих успеха репрезентације и тимова за које је наступао.

– Поред гола који сам постигао против Русије и који је Словенију одвео на Светско првенство, у клупској каријери још нисам достигао врхунац. Он би за мене био освајање титуле са Звездом. Улажемо максималн труд на сваком тренингу и на свакој утакмици како бисмо остварили зацртани циљ – констатовао је Нејц Печник.

Повезане вести

5 comments

SAMO POBEDA апр 26, 2014 at 05:14

ako mi nismo favoriti i ako ove godine nismo bolji onda bolje da damo titulu groblju

Reply
cz апр 25, 2014 at 15:45

Kao sto dole neko napisa,dosta tih izjava i jos istih idemo na pobjedu,ali dobro i nerjeseno znaci da cemo se braniti,nema toga pokazite za razliku od KK da se najvaznija utakmica igra najbolje,nemojte nas i vi razocarati jer najvece sam nada polagao u kosarkase,ali su ne iznevjerili jos vi ostajete,ja cu da se ranim ako titulu ne osvojimo dosta mi je susnih godina i sledecih sezona.Oni bez muda imaju jos jedan trofej i borbu pred sobom ali ovo je samo pogorsalo situaciju,i pored povrijedjenog Milosavljevica i Kinzija mi im opet nista necemo moci uraditi..ma ogorcen sam,boli ovo mnogo…

Reply
Sedou апр 25, 2014 at 15:38

Koliko ja obozavam ove slovence u Zvezdi, momci kidaju kao da su nasa deca. Pecnik se ne stedi, pristaje na svaku ulogu samo da se osvoji titula. Zasluzio je da i sutra postigne pogodak. Grizite od prvog minuta, ne dajte im ni pedalj terena, igrajte uz kontakt, disite im za vratom u svakom trenutku i sevajte im kontre i polukontre. Sutra je dan za pobedu.

Reply
apac апр 25, 2014 at 13:51

NEKA VAM SINOCNA KOSARKASKA UTAKMICA BUDE OPOMENA,NIKAKO POTCENITI RIVALA! SAMO HALDNE GLAVE OD POCETKA,DA SE ZNA STA HOCEMO,JER POBEDOM VEC SLEDECEG VIKENDA VEROVATNO OVERAVAMO TITULU PROTIV RADA,A I DA SE BAR NA NEKI NACIN REVANSIRAMO TOPALOVICIMA ZA SINOCNU PODRSKU CIBONI!

Reply
milos апр 25, 2014 at 13:51

ne svidja mi se samo jedna stvar,svi,od igraca pa do trenera govore jednu te istu recenicu“idemo da pobedimo ali nam odgovara neresen rezultat“ sto znaci da im je u podsvesti samo nereseno a to nije nikako dobro,ovde ulogu preuzima trener i sutra ce se videti upravo od cega je stojanovic napravljen,njegova uloga je presudna u pripremi utakmice jer se igracima mora objasniti da nista nije gotovo a ne ko nas kosarkaski trener,30 dana je imao da spremi ekipu i svi smo videli kako je to uradio,da sam pokupio sa ulice ljude vise bi pogodili trojki…takodje,ne svidja mi se ni izjava kasalice gde poziva volkova na proslavu titule?!koje titule?ne znam za kasalicu ali mi nismo jos uvek osvojili titulu…to su vam sitne stvari koje odlucuju na koju ce stranu sreca da se opredeli na utakmici,jednostavno,ne potcenjuj nikoga,u dobru se ne ponesi,u zlu se ne ponizi…

Reply

Leave a Comment