Moja Crvena Zvezda
бриџДомаћи шампионатФудбал

Стојановић пред дерби: „Очекује нас најлепша и најтежа утакмица“

У суботу, 26. априла од 19 сати на стадиону вечитог ривала по 146. пут одиграће се највећа утакмица српског фудбала. Скоро пуних седам деценија у 90 минута стају сви страхови, амбиције, аплаузи, уздаси, радост, туга. Једни ће славити, други туговати, равнодушних неће бити.

Тренер Стојановић и капитен Милијаш у име свих у табору најтрофејнијег српског клуба истичу да су спремни за меч који може у предворје Маракане у случају позитивног исхода да донесе шампионски пехар.

– Дерби је увек посебан и са собом носи велике емоције, статус, понос. Свесни смо тежине противника против којег играмо и ситуације у којој се налазимо и ми и они. Надам се да ћемо испоштовати све договоре на терену, да ћемо их спровести у дело и остварити добар резултат. Сусрет какав је вечити дерби може да одлучи много фактора, првенствено мислим на психолошку стабилност и организација игре. Апсолутно сам уверен и сигуран да се и поред бодовне предности нећемо опуштати, јер табела и стање на њој немају никакве везе пред овакав дуел. Црвена звезда увек има императив победе – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Један од најискуснијих по стажу и по броју одиграних дербија у клубу из Љутице Богдана је Ненад Милијаш.

– Очекује нас најлепша и најтежа утакмица. У зависности од њеног исхода, може много тога да буде познато када је шампионска трка у питању. Имамо пред собом, да се тако изразим, прву меч лопту и учинићемо све да освојимо нова три бода. У доброј смо форми, у великој серији победа и немамо разлога да не мислимо позитивно. Такође, сматрам да нисмо фаворити, шансe су подједнаке и зато желимо да докажемо на њиховом терену да смо најквалитетнији тим – истакао је капитен Црвене звезде и додао да не би био задовољан нерешеним резултатом.

– Дерби пуно значи свима у клубу и волео бих да тријумфујемо. Дуго сам на Маракани и ниједан наш играч не зна да игра на реми, једноставно нисмо имали кад да научимо да играмо на реми.

Попут Милијаша, слично размишља и тренер Стојановић који у најави меча претпоставља да ће црно-бели бити принуђени од старта да нападну.

– Њихов хендикеп је свакако изостанак Саше Илића кога веома ценим као човека и играча, али исто тако мислим да на његовој позицији имају добре појединце и сигурно ће наћи алтернативу. Очекујем да противник уђе агресивно у меч, јер су у позицији да морају да крену у напад. Што се нас тиче, имамо два система у којима играмо током читаве пролећне полусезоне и засигурно у нашој поставци ништа коренито нећемо мењати. Сви су здрави и спремни, изузев Мартиновића који је дуже време ван строја и Дауде који није стигао да се опорави за дерби – констатовао је Славиша Стојановић и одбацио могућност да ће припремити игру тако да освоји бод.

– Сигурно се нећемо бранити и ићи на реми. Уколико будемо бранили бод, тешко ћемо и тај један освојити – закључио је тренер Црвене звезде.

Повезане вести

2 comments

Sedou апр 25, 2014 at 15:35

Daleko smo kvalitetniji tim, imamo bolje pojedince, u boljoj smo formi, prvi strelac lige je nas igrac, prvi asistent lige isto, postigli smo najvise golova u sezoni, imamo niz od 15 pobeda, najbolje navijace i trenera koji ima sampionski sistem i mentalitet. Zato sam ubedjen da utakmica samo i iskljucivo zavisi od nas. Momci samo da udju smireno, sa jasnim planom i da ispostuju sve dogovore iz svlacionice i osvajamo nova tri boda. Samo hrabro momci, svi smo uz vas.

Reply
Nikola апр 25, 2014 at 14:42

Momci samo lagano, uvek kroz istoriju smo sa vecitim rivalom lako izlazili na kraj kada su oni bili ti koji su morali da jure i zapinju…
Samo bez nervoze, model neka bude u prvom delu sezone na Marakani, hocu da takav derbi odigramo i da proslavimo ono sto dugo, dugo cekamo…

Reply

Leave a Comment