Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Кадуа, Борхе, Перовића и Рељића

Још један викенд за нама није прошао без погодака некадашњих чланова Црвене звезде. Каду и Марко Станојевић су обезбедили шампионску титулу са молдавским Шерифом, а Бразилац се уписао у стрелце, као и његов некадашњи саиграч Кристијан Борха за мексички Веракруз, затим Милош Рељић за чешки Знојмо и Славко Перовић, који је постигао нови погодак за Манису у Другој лиги Турске. Неколико бивших фудбалера црвено-белих уписало је асистенције за своје клубове широм земаљске кугле.

У Енглеској Премијер лиги се захуктала трка за титулом за коју конкуришу три тима. Александар Коларов је одиграо цео меч за Манчестер сити у победи против Кристал Паласа (2:0) и сада има реалне шансе да се домогне трофеја након пораза Ливерпула на Енфилду од Челзија (0:2), за који је Немања Матић одиграо још једну добру утакмицу и то свих 90 минута. Манчестер Јунајтед је савладао Норич са 4:0, а нови тренер Рајан Гигс је одмах вратио у тим свог дојучерашњег саиграча Немању Видића, који је на терену провео свих 90 минута. У другом рангу такмичења Никола Жигић је одиграо целу утакмицу за Бирмингем, али је његов клуб забележио још један пораз, овога пута од Лидса резултатом 1:3.

У Шпанији је наступио само Дејан Лекић, који је у дресу Спортинга из Хихона играо до 60. минута уз жути картон, а његов тим је савладао Луго са 2:0 у Сегунди, док у Примери Александар Пантић није играо за Виљареал у поразу од Барселоне (2:3).

Никола Максимовић је одиграо цео меч за Торино у италијанској Серији А и асистирао је код гола Имобилеа за победу против Удинезеа од 2:0. Душан Баста је у дресу тима из Удина ушао у игру у 54. минуту. Бошко Јанковић је заиграо за Верону од 64. минута и радовао се победи против Катаније резултатом 4:0, док је Ненад Томовић одиграо свих 90 минута за Фиорентину у тријумфу од 3:0 у Болоњи. У Серији Б наступила су двојица некадашњих чланова омладинске школе црвено-белих. Милан Милановић је ушао у игру од 85. минута у дресу Палерма против Латине (3:1) на гостовању, а Петар Голубовић је заиграо од 86. минута за Новару у ремију у Пескари (0:0).

У шампионату Француске наступили су само Урош Спајић и Павле Нинков за екипу Тулуза. Спајић је на терену провео свих 90 минута, а Нинков је изашао у 74. минуту у поразу против Монпељеа на гостовању (1:2). Милан Бишевац (Лион), Филип Ђорђевић (Нант) и Немања Пејчиновић (Ница) нису играли минулог викенда, као ни Данијел Љубоја (Ланс) у другом рангу такмичења, али је на терену био Ненад Ковачевић, који је у дебаклу свог Нима у Дижону на терену био до 58. минута.

Абубакар Умару је асистирао код првог гола екипе Беверена у поразу од Лирса (2:4) на гостовању у плеј-офу за пласман у Лигу Европе у Белгији. Беверен нема шансу да се пласира у друго такмичење по рангу у Европи, а Умару и његов саиграч Иван Тричковски су одиграли свих 90 минута.

У шампионату Турске Душко Тошић је забележио асистенцију код победоносног гола Генчлербирлигија против Бурсе (1:0), а на терену је за 90 минута зарадио и жути картон. Бруно Мезенга је одиграо целу утакмицу за Акхисар у убедљивом поразу против Коње (0:4), за коју није наступио Јагош Вуковић. Срђан Мијаиловић је играо до 57. минута за Кајзери у поразу од Карабука (1:3). Славко Перовић је својим 19. поготком у Другој лиги Турске избио на чело листе стрелаца. Некадашњи нападач Звезде је постигао водећи гол за Манису у 22. минуту, а одиграо је цео меч у поразу од Самсуна (3:4). Његов саиграч Горан Чаушић ушао је на терен у 57. минуту, док Никола Микић није играо због суспензије после црвеног картона у претходном колу.

ucinak

Милош Рељић наставља са добрим играма у првенству Чешке. Он је био стрелац гола за Знојмо у 28. минуту меча против Прибрама (1:1). Одиграо је свих 90 минута за тим који се грчевито бори за опстанак у Чешкој лиги. У Мађарском елитном рангу су међусобни окршај имали клубови два бивша фудбалера Звезде. Успешнији је био Ђер Николе Трајковића, који је у игру ушао у 75. минуту, а његова екипа је славила а 1:0 против Ујпешта за који је свих 90 минута бранио Марко Дмитровић. Андрија Калуђеровић је играо за кипарски АЕЛ до 56. минута у тријумфу против Анортозиса од 4:3. АЕЛ води на табели са три бода више од АПОЕЛ-а.

Бразилац Каду и његов саиграч Марко Станојевић освојили су титулу првака Молдавије са Шерифом из Тираспоља четири кола пре краја победом против Милсамија од 2:0, а Каду је затресао мрежу из пенала у 57. минуту и поставио коначан резултат. Александар Јевтић је одиграо свих 90 минута за кинески Лиаонинг у поразу од Гвангжуа (0:4), а Милош Бајалица је још једном играо читав меч за јапанског друголигаша Кјото у ремију против Ехимеа (0:0). Саша Стаменковић је бранио од првог минута за азербејџански Нефчи у ремију против Карабага (1:1).

Игор Бурзановић је одиграо целу утакмицу за казахстански Иртиш у поразу од Каирата (1:2). Милош Трифуновић је играо до 67. минута, а његов саиграч Марко Блажић свих 90 за Атирау у поразу од Жетисуа (0:1). У првенству Белорусије Немања Николић је играо цео меч за Динамо из Минска у тријумфу над Гомељом (2:0), док је Филип Младеновић за Бате Борисов ушао у 78. минуту у победи против Динамо Бреста резултатом 4:0. Марко Мирић (Минск) је на терену провео свих 90 минута, али је Нафтан славио против његовог тима са 1:0. Бивши чувар мреже Црвене звезде Бојан Павловић бранио је за грузијски Зестафони цео меч у победи против екипе Металурги Рустави. Кристијан Борха је био стрелац за мексички Веракруз у ремију против Сантос Лагуне (2:2). За 90 минута постигао је гол у 6. минуту и добио жути картон.

На српским теренима је по традицији доста некадашњих играча Звезде. У утакмици Слобода – Јагодина, на терену су била двојица некадашњих играча црвено-белих. Данијел Михајловић је одиграо цео меч, зарадио жути картон и радовао се победи гостујуће екипе, а Стефан Михајловић, који је на позајмици у екипи из Ужица, ушао је у игру у 72. минуту. Радован Кривокапић је одиграо целу утакмицу за Раднички из Крагујевца у ремију против Војводине (1:1), а његов саиграч Дарко Спалевић је замењен у 80. минуту, док је у екипи из Новог Сада Нино Пекарић још једном одиграо свих 90 минута. Александар Тришовић је ушао у игру у дресу Радничког из Ниша у 76. минуту, а његов тим је ремизирао против Доњег Срема на Чаиру (1:1). Дејан Миловановић је одиграо читаву утакмицу за Вождовац у поразу у Новом Пазару (2:3) и добио жути картон, док је његов саиграч Никола Караклајић ушао на терен у 73. минуту. Чак пет бивших чланова Црвене звезде играло је на мечу између Чукаричког и Спартака (1:1). За београдски тим су наступили Славољуб Срнић (90 минута), Филип Стојковић, који је изашао у надокнади изгубљеног времена на самом крају и Драгољуб Срнић који је заиграо од 86. минута, док су у екипи из Суботице играли Андреј Мркела (цео меч, жути картон) и Весељко Тривуновић, који је ушао у 81. минуту. За Рад је од 81. минута заиграо Ненад Срећковић у ремију против Напретка (1:1). У другом рангу такмичења Милан Пршо је играо за Бежанију до 56. минута у ремију против Металца из Горњег Милановца (0:0), а Александар Кировски је бранио за Земун целу утакмицу против Будућности из Добановаца (1:1) у београдској групи српске лиге (трећи ранг).

Повезане вести

Leave a Comment