Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Чудесан преокрет Звезде за прву историјску победу у Крагујевцу и корак од титуле!

Ватерполисти Црвене звезде, лишени помоћи Николе Рађена, савладали су у Крагујевцу у другом мечу финалне серије плеј-офа, домаћи Раднички и дошли на корак од титуле, за коју ће им бити потребна још једна победа, у трећем мечу, у Београду. Након фуриозног старта Радничког и предности од 5:1, Звезда се вратила у игру и на полувремену свела заостатак на два гола. Домаћи су успели да врате предност и поведу резултатом 8:4, али је Звезда направила још једну серију и дошла до свега једног гола заостатка. Ипак, Филип Филиповић је преузео одговорност и донео свом тиму вођство које су наши играчи стигли на 10 секунди пре краја меча, поготком Бориса Вапенског!

У петерцима, иако су домаћи повели, након промашаја Андрије Прлаиновића, Звезда стиже до победе, маестралним одбранама Дениса Шефика и на тај начин долази на корак од шампионске титуле.

Ово је била и прва победа Звезде у Крагујевцу у историји. Браво, момци!

Финале плеј-офа, други меч

РадничкиЦрвена звезда 13:14 (5:1, 1:3, 3:2, 1:4, петерци: 3:4)

Судије: Стефановић, Станојевић

Раднички: Радић, Бурић, Б. Поповић, Королија, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара 3, Злоковић, Ф. Филиповић 5, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Вуксановић 1. Тренер: Стевановић

Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 1, Јовановић, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 2, Аврамовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 1, Ман 1, Драксимовић. Тренер: Савић

У првој четвртини, вероватно најлошијој нашет тима у овом саставу, тачније, у последњих неколико година, Раднички је направио невероватних 5:1.

Већ на самом старту, домаћи тим је имао играча више, али је Денис Шефик маестрално интервенисао. Исти смо видели и на другој страни, али је пас Прлаиновића пресечен, па ни наш тим није успео да дође до гола. Међутим, на другој страни, најефикаснији играч првог меча, Вуксановић, донео је предност свом тиму, у ситуацији када је његов тим имао човека више у базену, на шест минута пре краја.

Минут касније, наша одбрана се повукла и провоцирала шут домаћих играча, што је искористио Ђорђе Филиповић и погодио из даљине. Имала је Звезда шансу да смањи, али Ман под притиском противничке одбране није успео да исправи промашај Прлаиновића. Казна је одмах стигла. И други Филиповић у екипи Радничког, Филип, је погодио и донео осетну предност домаћем тиму, 3:0 на четири минута до краја. Дејан Савић морао је да затражи тајм-аут, али ни то није деловало.

Након неколико напада без постигнутог поготка, Звездину зонску одбрану пробио је још једном Филип Филиповић и донео забрињавајућих 4:0 за домаћи тим. Коначно, након готово шест минута, Марко Аврамовић постигао је погодак за црвено-беле и смањио резултат. Међутим, Раднички је наставио да разбија наш тим. Прлаиновић је искључен, а Басара је постигао свој први, а тимски пети погодак, за нову велику предност.

Црвено-бели вероватно не памте када су и да ли су у овом саставу примили пет голова за шест минута…

До краја, Радничи је, на сву срећу, пропустио да са играчем више постигне и шести гол, а наш тим није имао времена да угрози Радића. На крају, невероватних 5:1.

Ипак, ако је нешто добро наш тим однео из прве четвртине у наставак меча, то је играч више из финиша овог дела игре. Наш тим дошао је до лопте на старту и експресно комбинацијом Прлаиновић – В. Рашовић смањио на 5:2. Шефик је потом маестрално интервенисао, а Рашовић промашио шут за пристојних 5:3 и потпун прикључак. Исто је након фаула Бурића у нападу урадио Вукчевић, па је крагујевачки тим и даље имао велики вишак.

Коначно, након неколко везаних неуспешних напада црвено-белих, Вукчевић је искористио играча више у базену и погодио, за прилазак Звезде на 5:3, на 04:30 до краја првог полувремена, да би два минута касније и Страхиња Рашовић погодио и смањио на само гол заостатка. Коначно, након седам минута, домаћи тим је погодио и преко Басаре дошао поново до +2, на уласку у последњих 100 секунди првог полувремена.

У последњи минут, Звезда је ушла са два гола заостатка и нападом, којем је претходио тајм-аут Дејана Савића. Ипак, ни један ни други тим нису успели да погоде и смање, односно повећају предност, па је полувреме завршено резултатом 6:4 за домаћи тим.

Трећу четвртину отворио је својим трећим поготком Филип Филиповић. Подигао се након фаула и са своје позиције погодио, поред немоћног Шефика.

Међутим, већ у следећем нападу домаћих, забележио је популарни Шеле одбрану каква се ретко виђа. Вуксановић се нашао сам испред њега у контри, финтирао га неколико секунди, наш голман је почео да тоне, али се у тренутку шута извукао изнад воде и фантастично одбранио његов ударац!

Ипак, Звезда је играла апсолутно исто као у првој четвртини, што је Раднички искористио и преко Филиповића дошао још једном до +4 (8:4), након 20 минута игре. У том тренутку, репрезентативац Србије постигао је исти број голова као и читав тим Звезде. У следећем нападу, Рашовић је шутирао, али су Радић и пречка задржали лопту на гол-црти, па је остало 8:4. Ипак, Вапенски је постигао први гол за наш тим у овом делу игре и на тај начин коначно „пробио“ зону Крагујевчана. Нису домаћи играчи успели да узврате истом мером, па је мајсторски пас Марета Аврамовића са десног крила у дело спровео Никола Вукчевић и својим другим голом вратио разлику са краја полувремена – 8:6, на три минута до краја.

Серија нашег тима могла је бити настављена, након другог искључења Вуксановића, али ни тајм-аут Дејана Савића није допринео да Звезда смањи на гол заостатка, јер је Рашовићев шут зауставио Радић. Пречка је потом спасила Шефика, а након фаула у нападу, Раднички је добио играча више, на 42 секунде до краја. Стевановић је затражио минут одмора, након којег је уследило још једно искључење, овог пута Вапенског, па је Басара својим трећим поготком донео Радничком великих 9:6.

Последња четвртина донела је борбу Звезде на све или ништа, услед велике предности домаћег тима, који се пробудио у финишу трећег дела и дошао до 9:6. Звезди је требало чудо, али пре свега, ефикасност у нападу и концентрација у одбрани. Лепо је Звезда кренула и поготком Џона Мана, након феноменалне асистенције Прлаиновића, дошла до 9:7 већ након првог напада.

Уследило је треће искључење Фиће Кљајевића, и то треће, али Раднички није успео да можда приведе крају ову утакмицу, евентуалним голом и новим одласком на +3. Након тога, Виктор Рашовић је имао зицер, након правог фудбалског дриблинга, али је Радић попут Шефика неколико минута пре, фантастично зауставио његов ударац. Ипак, бомбу Андрије Прлаиновића није успео да заустави! Шутирао је Прле сјајно, из велике даљине и смањио на свега један гол разлике (8:9). Међутим, неколико десетина секунди касније, Филиповић је постигао свој пети погодак, управо против капитена Звезде и вратио лепу предност свом тиму.

Имали су домаћи играча више и шансу за 11:8, чиме би практично решили меч, али је Шефик добро реаговао и бар одложио славље домаћина. Прлаиновић је покушао са играчем више, али наш тим из два наврата није успео да дође до поготка, на три минута до краја. Домаћи су у последњих стотинак секунди држали лопту онолико колико су могли и на тај начин штедели време, без претензија да постигну погодак. Звезда је добила играча више, на уласку у последњих минут, а Џон Ман постигао свој други погодак у овој четвртини, смањивши на тај начин резултат на 10:9, за неизвестан финиш.

Пера Ивошевић је 50 секунди пре краја утакмице искључен, па је Раднички добио прилику да реши меч, али није успео!

У последњих 30-ак секунди, Звезда је добила шансу да изједначи, након тајм-аута Декија Савића! И успели су у томе!

Борис Вапенски постигао је погодак на 10 секунди пре краја и донео петерце Црвеној звезди.

3

 

Петерци

Раднички: Погодили: Ф. Филиповић, Ђ. Филиповић, Бурић; Промашили: Басара, Ћирић (Шефик одбранио).

Црвена звезда: Погодили: Вукчевић, Вапенски, С. Рашовић, Аврамовић; Промашили: Прлаиновић (Радић одбранио).

У петерцима, Филип Филиповић је погодио, Прлаиновићев шут зауставио је Радић, а затим Шефик био на прагу да одбрани шут Ђорђа Филиповића, али је лопта некако прешла гол-линије. Вукчевић је потом погодио за наш тим, а Шефик био сјајан против Басаре и анулирао Прлаиновићев промашај, да би Вапенски изједначио. Искусни Ћирић као ни Басара није успео да савлада Шефика, па је наш тим имао шансу да дође до велике предности. Погодио је Рашовић, за њим и Бурић, али је Марко Аврамовић био сигуран и донео нашем тиму прву победу у историји у Крагујевцу!

БРАВО, ЗВЕЗДО, ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА!

Повезане вести

13 comments

Goran137 мај 1, 2014 at 03:56

Prosle sezone i domaci i Evropski trofeji titula,kup i Liga Sampiona ove sezone posto su nas na sraman nacin sprecili da zaigramo u LS kup,Superkup Evrope i titula,bice opet osvojili smo sve!!! 🙂

Reply
Bole апр 30, 2014 at 23:22

E, sad svi na Tas da ispostujemo i podrzimo momke. Nece biti lako.. Svi zajedno do titule!!!

Reply
otpisani101 апр 30, 2014 at 22:44

vaterpolisti su cudooo…previ put doneli domacu titulu posle ne znam koliko godina,i ne zale se da imaju pritisak za razliku od kosarkasa i fudbalera…pa postali prvi put u istoriji crvene zvezde prvaci evrope i nije im smetao pritisak…najteze i velike utakmice igraju najbolje…samo zato sto imaju za razliku od kosarkasa i fudbalera m..a i nikada mi nece biti jasno kada treneri zvezde izjave da su igrali slabo,jer su igraci imali veliki pritisak…prvo od kada je zvezda osnovana,uvek su sve generacije igrale pod pritiskom,jer u velikom klubu,svaka sezona je borba za titulu i pritisak na ekipu…pa ninkovic i mijailovic se presekli od straha i promasili penale na +6 u derbiju,ja ne mogu ni da zamislim sta bi radili da su morali u bariju da odlucuju prvaka evrope…eee zato su vaterpolisti ponos crvene zvezde,zato sto imaju srca,zato sto su pobednici i zato su i sampioni…vaterpolisti—–cestitamooo…

Reply
ACA апр 30, 2014 at 21:50

Bravo za momke i za sjajnog Sefika. Kako se bore, to je impresivno. Jos jedna pobeda i titula, i opet ti si prvak postala! 😆

Reply
raca апр 30, 2014 at 21:24

Bravo Zvezdo! Bravo Sefik!

Reply
neshha апр 30, 2014 at 20:02

Nemam dovoljno bogat recnik da iskazem odusevljenje ovim momcima!!!Sta god da se desava,koji god da je rezultat,oni ginu kao da igraju za zivot.Nema boljih,definitivno!

Reply
Милош апр 30, 2014 at 19:55

Ово су ти ЗВЕЗДИНИ момци!
Свака част!

Reply
milenko апр 30, 2014 at 19:53

BRAVO

Reply
Andrej апр 30, 2014 at 19:53

Bravo za naše genijalce!!! Za primer ste!!! Zaslužujete svo poštovanje i pare(koje je pitanje da li i dobijate)!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 30, 2014 at 19:36

SVAKA ČAST ŠAMPIONI POKAZALI STE VEŠTAČKOJ TVOREVINI IZ KG GDE IM JE MESTO NA DNU BAZENA ZAJEDNO SA GROBLJEM . JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA .ŽIVELA ZVEZDA.

Reply
РУК апр 30, 2014 at 19:30

Браво мајстори, показали сте фудбалским и кошаркашким сека персама како се бори за клуб! И поред очајне прве четвртине и суђења у корист Радничког, успели сте да смогнете снаге и победите.
п.с. Резултат је 13:14 а не 14:13

Reply
milenko апр 30, 2014 at 19:30

Bravo majstori vi ste ponos i da ste izgubili kako se borite u bazenu

Reply
Jована апр 30, 2014 at 19:20

Бравооооооо! 😀

Reply

Leave a Comment