Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кошаркашице дочекују екипу Кораћа у другом мечу финалне серије

Кошаркашице Црвене звезде у суботу настављају борбу за шампионску титулу против екипе Радивоја Кораћа. Противнички тим води са 1:0 у серији, а Звезда је домаћин другог сусрета који се игра у дворани Баскет сити са почетком у 20 часова.

10253902_10151994118650952_4143563578055511489_nЕкипа Кораћа је добила први меч у својој дворани резултатом 76:73, а и црвено-беле су лако могле да стигну до брејка на старту финалне серије само да нису имале пад у игри у трећој деоници. О победнику прве утакмице одлучиле су нијансе. Црвена звезда је промашила неколико слободних бацања више од ривала, а у осталим статистичким параметрима ривали су били готово изједначени. Имале су изабранице Драгана Вуковића и три шута пред сам крај у покушају да се потпуно врате у игру, али Нина Ђоковић из два покушаја није погодила, а ни Тина Јовановић није реализовала свој шут.

Противнице воде са 1:0 у победама, али то ништа не мења Звездине амбиције у покушају да стигне до 29. шампионске титуле, јер екипи и даље требају три победе до жељеног трофеја. Тим није под притиском да мора по сваку цену да освоји пехар, већ једноставно треба ићи полако од меча до меча, да би се црвено-беле опустиле и засијале у правом светлу, јер могу да сруше Кораћа у три утакмице. Само је потребно мало више концентрације и вере у сопствене могућности које су велике.

Звезда је сјајно одиграла прву четвртину и врло брзо стигла до десет поена предности, што треба да буде модел за наредне утакмице, само да у наставку одржи исти или приближно једнак ритам како не би дошло до пада, јер екипа Кораћа може да искористи сваку грешку. Тина Јовановић и Александра Станаћев су врло добро играле, а Иванка Матић и Александра Црвендакић могу и још боље, као и Милица Деура. Црвено-беле су зауставиле Тамару Капор и свеле њен учинак на шест поена, али су имале проблема са младом Сањом Мандић, која је неколико пута прецизним шутевима правила разлику у корист свог тима.

По свему судећи биће ово једна дуга и веома неизвесна финална серија у којој ће се надамо се на крају радовати кошаркашице у црвено-белим дресовима. Уколико у суботу увече немате паметнија посла дођите у дворану Баскет сити да подршком помогнете девојкама у борби за титулу, коју некадашњи првак Европе чека већ десет година. Време је за победу !

Црвена звезда – Радивој Кораћ

Субота, 3. мај 2014.

Дворана Баскет сити

20:00 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ мај 3, 2014 at 21:42

Pobeda 82-69 Izjednacujemo na 1-1 u seriji pred 200 navijaca u dvorani Basket City.
Zvezda je šampion,sve je gotovo na severnoj strani,slavlje je počelo.

Reply

Leave a Comment