Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Најава, Суперлига: Кошаркаши дочекују Црнокосу (субота, 17 сати)

52После изузетно тешких и напорних неколико дана, кошаркаши Црвене звезде у суботу од 17 сати настављају такмичење у Суперлиги, а у „Пионир“ стиже Црнокоса из Косјерића, највеће изненађење домаћег такмичења.

Црвено-бели су у претходном колу, у среду, као гости савладали Партизан 75:72, што ће екипи и стручном штабу сигурно много значити на самопоуздању после испадање са Ф4 АБА лиге прошле недеље. Звезда је одиграла једну јако чудну утакмицу, опет је јурила велики резултатски минус из првог полувремена, али овога пута су успели да стигну и на крају победе „вечитог ривала“.

Црвено-бели су одиграли сасвим добро друго полувреме, са доста квалитетних решења у нападу против зоне Партизана. Одбрана је подигнута на виши ниво, момци су показали карактер и овакве победе могу да окрену сезоне. Да ли ће тако бити, видећемо, јер је сада стварно незгодно било шта прогнозирати после свих резултата, успеха и неуспеха ове екипе ове године. Научили су нас да никада ништа није сигурно.

Но, победа против Црнокосе сутра не би требало да се доведе у питање, јер је разлика у квалитету огромна, игра се у „Пиониру“ и стварно је незамисливо било шта осим победе Звезде. Уз дужно поштовање Црнокоси, стварно.

Ова утакмица може бити права прилика за кошаркаше Црвене звезде да покажу да су вратили самопоуздање, сигурност, да их један пораз не може „уништити“ и да могу и даље у континуитету да побеђују велики број утакмица.

Мало да се осврнемо и на статистику у домаћој лиги. Црвена звезда има најкороснијег играча у досадашњих пет кола, то је Бобан Марјановић који просечно бележи 16,8 поена по мечу, уз невероватних 79,5% шута из игре! Слободна бацања шутира 78%, а по утакмици просечно бележи и 10,8 скокова. Боби још једном показује да је невероватан потенцијал и да у наредним сезонама може да игра битну улогу у Евролиги, било у Звезди било у неком другом клубу, а можда и у НБА лиги, као што је најавио његов менаџер Мишко Ражнатовић.

Занимљиво је да је Црнокоса до сада остварила само једну победу у Суперлиги, али да има два играча у првих седам на листи најкориснијих играча. Трећи најкороснији играч лиге је Богић Вујошевић, велики таленат српске кошарке пре пар година и репрезентативац у свим млађим категоријама. Игра на позицији плејмејкера и од почетка Суперлиге игра невероватно. Он просечно убацује 13,4 поена, бележи 4,2 скока и 5,2 асистенције, па ће сигурно бити занимљиво видети како ће се носити са знатно снажнијим бековима Црвене звезде. Он је у досадашњем делу Суперлиге извео највећи број слободних бацања.

Други играч је Милан Јањушевић, искусни 31-годишњи играч. Он просечно убацује 13 поена по утакмици (43% за три) и представља једну од првих нападачких опција тима из Косјерића.

Треба поменути и центра који је у Косјерић дошао пред Суперлигу, Бојана Станојевића, онда и Драгослава Папића и некадашњег Звездиног ђака Николу Рондовића.

Као што сам и написао на почетку, победа Звезде не би требала да се доведе у питање, али ће се сигурно тражити макисмално озбиљан приступ. Ово је и прилика за разигравање неких играча који у последње време играју знатно испод могућности и у паду форме, а сигурно су битни за повратак титуле на Мали Калемегдан, после више од деценије.

6. коло Суперлиге: Црвена звезда – Црнокоса (субота, 17 сати).

Повезане вести

3 comments

Danilo мај 3, 2014 at 08:48

Mislim da na kraju sezone treba dovesti Bogića Vujoševića u Zvezdu, bie od njega dobar štof!

Reply
Lazaris мај 3, 2014 at 01:28

Mislim da nema prenosa,valjda prenose Fmp-Partizan,taman da vidimo kakvi su ovi iz Fmpa i da li ima nekog materijala za Zvezdu,a ovo dobijamo sa decom.

Reply
milos мај 2, 2014 at 21:06

Nadam se da ce biti prenosa, jer ce Delije moci sebe da vide u prenosu, pa ce valjda i doci na mec.

Reply

Leave a Comment