Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаНајновијеФудбал

УЕФА дала нови рок Звезди, Тончев и Човић оптимисти, Рад одбија нагодбу

ФК Црвена звезда данас је у Ниону добила продужење рока за решавање проблема које је наложила УЕФА као услов за учествовање у такмичењима под њеним окриљем наредне сезоне.

На једноипочасовном састанку у Љутице Богдана, делегација из Ниона (генерални секретар Миодраг Зечевић, пословни директор Стефан Пантовић и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић), до танчина је упознала најодговорнија лица у Црвеној звезди са проблематиком и очекивањима Европске куће фудбала од лидера Супер лиге наредних дана, наводи „Моцарт„.Ивица Тончев је после данашњег састанка у Ниону велики оптимиста:

Сад могу да кажем да постоји велика вероватноћа да Црвена звезда наредне сезоне игра у Европи, да буде тамо где јој је и место! Много проблема смо већ решили, а о детаљима стварно не могу много да причам. Овим путем могу само да похвалим генералног сектретатра Зечевића и његовог заменика Пантовића и да се захвалим ФСС и адвокатској канцеларији „Богдановић“ на огромној помоћи – рекао је Тончев.

Он даље наводи да ће Звезда из сопствених извора пронаћи новац:

Увек смо из сопствених извора решавали проблеме. Тако ћемо и овог пута. Ми смо клуб који има спонзоре, можемо да направимо и одређене репрограме, а у нашој екипи постоје фудбалери озбиљне тржишне вредности.

Такође, на данашњој конференцији за новинаре говорио је и Небојша Човић:

Велики подстрек је то што је фактички одбијена жалба УЕФА када је у питању ФК Црвена звезда. Наравно да смо могли неке ствари и боље да урадимо, али да не ламентирамо, већ да у периоду испред нас хитно предузмемо мере и не дођемо у слицну ситуацију.

Као и Тончев и Човић је оптимиста по питању лиценце:

Евидентно је да ће ФК Црвена звезда следеће године бити у Европи. Нон стоп сам на вези са делегацијом и реакције су позитивне због уложеног труда. Одлука оставља простор за оптимизам и још већу обавезу за оно што можда нисмо урадили у 2013. години.

Човић је рекао да је клуб у проблемима и даље:

Нема пара, наслеђени су проблеми, али ће ФК Звезда бити јединствени пример у Европи и свету да неко у таквој ситуацији, уз медијски притисак, освоји прво место. Нека то буде додатни подстицај да решимо проблеме.

Данас су се и из ФК Рад огласили, према коме Црвена звезда и има највећа дуговања (око 1,8 милиона евра) што је и једна од највећих препрека ка добијању лиценце. „Мондо“ је разговарао са генералним директором Рада Урошем Тошићем:

Ако ћемо да седимо с њима, а они да нам траже папир за лиценцу и нуде рате, не морамо да се видимо уопште. Ако ћемо да седимо и да причамо како ће нам платити новац, нека нас позову.

Тошић додаје да Рад није за било какву нагодбу:

У принципу и нисмо за нагодбу. Знамо како Звезда ‘исплаћује’ у ратама, направимо ‘договор’ да нам се исплаћује у ратама, они добију папир да могу да играју Европу и не јаве нам се годину дана, до следећег проблема.

Тошић каже да је највећи проблем управо неповерење:

Претходна Управа Рада, пре тачно годину дана, постигла је договор са актуелном Управом Црвене звезде и дала папир на основу којег је Звезда играла евро-такмичења. До дана данашњег, на основу тог договора, нисмо добили ни динара од Црвене звезде! Ето како они поштују рате. Зашто бисмо сада уопште седали са њима за сто и причали о нагодби? Да ли бисте ви то урадили?

Директор Рада је и до краја појаснио ситуацију:

Наши папири су потпуно чисти и Црвена звезда дугује Раду. Шта они имају са господином Стојићем, да ли су нешто плаћали агенцији ‘Динамик’, ми то не знамо, нити нас занима. Дуг Звезде према Раду је чист као суза и проценти од продаје наших бивших играча иду клубу. У држави Србији ствари функционишу тако да када се изда профактура за уплату, држава исте секунде ‘активира’ ПДВ. Тако да је прича да им нисмо испоставили ‘рачун’ потпуно глупа. Чим издаш профактуру, држава те дужи за порез. Е, сад, замислите да ми издамо Звезди профактуру на суму од два милиона евра, а њима рачун у блокади?! Државу то не занима. Ми смо издали профактуру и ми смо исте секунде дужни 400.000 евра држави, а то што је Звезди рачун у блокади и што ми не можемо да наплатимо наш дуг, то је наш проблем. Да су нас позвали и рекли: ‘Издајте нам профактуру, спремни смо да платимо новац’, добили би папир истог дана.

На крају, он је и обелоданио износ:

Ухватили сте ме ван канцеларије, не могу тренутно да пречешљам папире, али креће се између 1,8 и 1,9 милиона евра.

 

 

Повезане вести

10 comments

Highlander мај 8, 2014 at 21:15

Ukoliko je MCZ tačno preneo ovo saopštenje iz Rada, oni nemaju ama baš nikakvu pravnu osnovu da traže pare od Zvezde. Ukoliko Rad nije Zvezdi dostavio, kako kažu profakturu, računa se da im Zvezda ništa ni ne duguje. Ugovori su jedno i možeš da ugovaraš šta god hoćeš, ali kod platnog prometa osnov svega je izdavanje računa (fakture) i kad je potraživanje u pitanju i kad je porez u pitanju. Ni Rad ni Zvezda nisu paušalci, tako da… verovatno ih je Zvezda i uhvatila na ovu kartu.

Reply
Sladajac мај 8, 2014 at 01:28

Коментар: Svi su na prodaju, Zvezda bez ucesca u Evropi nema cemu boljem da se nada!!!…

Reply
Звезда шампион! мај 8, 2014 at 00:14

Треба продати Дауду,Касалицу и Оњила.То је једини пут до лиценце!Без Европе не видим шта ми то чекамо….

Reply
muhcenik мај 7, 2014 at 11:17

Od sveg srca zelim Radu i Stojicu drugu ligu, pa onda trecu.

Reply
mariachi мај 7, 2014 at 08:54

„сопствених извора“ :mrgreen:

Reply
CzvBoys мај 6, 2014 at 23:20

Sta je sa Lukovicem,oce li doci kod nas na leto? Zna li se nesto o tome? Posto mu tada istice ugovor,zimus je rekao da u junu dolazi na Marakanu.

Reply
madness2233 мај 6, 2014 at 22:03

Bajkovic,Kasalica,Dauda neka se prodaju za pocetak i tu licencu.Neka se proba sa lazovicem u kvalifikacijama ako ne prodjemo neka ide zasluzio je.Za pojacanja ne brinem naci ce se para. + gazprom ako pomogne a bio bi red – 3 kolo kvalifikacija je presudno,prodjemo li to kolo imamo 12 evropskih sigurnih meceva.

Reply
Mirko CZ мај 6, 2014 at 21:36

Ljudi iz rada se ponasaju kao da ne zele novac…to sto zvezda ne bi igrala evropu nece radu doneti pare,dakle zasto onda insistiraju na tome da nas izbace?Jedini nacin da dobiju novac je da zvezda igra evropu i da tako dodjemo do novca i platimo njih….ponasaju se kao da mi imamo pare ali necemo da im damo,pa naravno da bi najradije platili sve duznike da imamo taj novac.Uopste ne pokazuju zelju da saradjuju sto meni govori da su zlonamerni i da im je cilj samo da nam otezaju i ako je moguce ostave bez evrope.

Reply
marko мај 6, 2014 at 21:32

Kako god… Msm. da nas predstoji neminovna prodaja igraca! Najpre Lazovic… Sus. msm. da se necemo proslaviti u Evropi, jer nam je za to takmicenje potrebno, dosta KVALITETNIH igraca! A kako smo u debelom minusu, ko zna koga cemo dovesti… Dobro je da ako platimo novac Radu, jer cemo smanjiti dug, kol’ko tol’ko!
Ne ocekujem nista specijalno! Najbitnije je u ovom trenutku da uzmemo titulu!

Reply
Mirko CZ мај 6, 2014 at 21:41

Koliko sam razumeo ekipa ce ostati da odigra kvalilfikacije za LS pa tek ako ne uspeju onda prodaja,tako nesto je rekao pecnik davno to je neka timska odluka…ako bi slucajno izborili grupnu fazu ls onda bi videli sta i kako…u suprotnom odlazi nekoliko njih ja bih voleo da nam pod obavezno ostanu Nine,Mrdja,Savo Pavicevic i Dzoni a za ostale popunicemo mesta nasim klincima

Reply

Leave a Comment