Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Слобода – Црвена звезда! У Ужице по титулу!

Црвена звезда у оквиру 28. кола Јелен Суперлиге гостује у Ужицу, Слободи. Црвено-бели би победом дошли на корак од титуле!

Увод у дуел који одлучује шампиона државе је била регуларност на коју се позивају домаћини из Ужица. Да ли је регуларност „мењати термине“ и шуровати са комшијским табором у сезонама за нама? Да ли је регуларност претити да нећете играти утакмицу која одлучује шампиона а већ имате уговорене премије у случају повољног резултата? Одговор на све оптужбе и приче о регуларности у Ужицу дао је Никола Којо, а навијачи Црвене звезде развили траспарент у „Вечитом дербију“.

slika_derbiПрви међусобни дуел одигран је у Ужицу, 19.фебруара 1967. године у 1/16 финала Купа Маршала Тита. Тада је Црвена звезда први пут гостовала у Ужицу и славила, после продужетка, са 2:1 головима Драгана Џајића и Јована Кулета Аћимовића. 14.000 гледалаца је пратило дуел, највише икад у Ужицу. У Београду, на „Маракани“, први меч одигран је у сезони 1995/96, друга половина. 17.фебруара 1996. године голом Небојше Крупниковића из једанаестерца, Црвена звезда је победила 1:0.

Најубедљивија победа Црвене звезде у међусобним дуелима је 5:1, 20.априла 2011.године. Утакмица пред одлучујући дерби за титулу, од којег све много очекивало, а Црвена звезда у петој брзини после доласка Роберта Просинечког и игра заиста сјајно. Стрелци су билиУрош ЋосићДарко ЛазовићАндрија КалуђеровићБорха и Евандро, док је за Слободу погодио Лазић. Слобода је у првом полувремену била бољи противник, а онда је Дарко Лазовић упалио Звездине моторе и одиграо сјајан меч.

                          ЦЗ Н С

Београд :   5  4  0 1     12:4

Ужице :      5  4  1 0     12:3

Укупно :    10   1 1    24:7

Црвена звезда и Слобода су повезани многим заједничким играчима. Довољно је поменути Немању Видића, рођени Ужичанин, који је поникао у школи Слободе, а легенда је Црвене звезде, Манчестер Јунајтеда и светског фудбала. Затим, Србољуб Стаменковић који је такође поникао у школи Слободе, рођен у Ужицу, а носио дрес Црвене звезде. Оба дреса носили су Мирослав Павловић ПавикаПетар КривокућаНикола МаксимовићЗоран ЊегушМилан ЖивадиновићМилован ЂорићИван ВукомановићВладимир Матијашевић… Филип Касалица је данас узданица Црвене звезде, а прославио се головима у дресу матичног клуба из родног градаМилован Рајевац је носио дрес оба клуба и био тренер оба клуба. Црвену звезду је водио на само једној утакмици – против ОФК Београда 2004. године, био је помоћник Љупка Петровића. А тренер Слободе био је 1996.године када су Ужичани први пут играли у Првој А лиги. Зоран Његуш је био капитен Црвене звезде, а играч и тренер Слободе. 

Нема се пуно шта рећи. Имате један меч, један корак до седмогодишње жеље. Имате шансу да победите и доживите оно о чему генерације причају. Нико вас неће питати како, али свако ће памтити.

У УЖИЦЕ ПО ТИТУЛУ!

3!

Слобода Поинт – Црвена звезда, субота, 17:30, градски стадион у Ужицу

 

Повезане вести

7 comments

delija 1979 мај 10, 2014 at 08:36

idemo delije svi u uzice vidite li sta gubari rade kakav pritisak stvaraju samo da dodju do titule zadajmo im poslednji udarac od kojeg se nece dugo oporaviti.poruka za igrace najbolji ste u srbiji dokazite to danas kad igramo najvazniju utakmicu u sezoni i pokidajte grobara subotica i izbacimo ih u drugu ligu tamo im je mesto.pozdrav za sve delije.svi u uzice!

Reply
БруталноРеалан мај 10, 2014 at 02:55

По три бода и комплет лепиње, идемо!

Reply
Zarko мај 10, 2014 at 17:05

Svratite kod ŠULJAGE!!! NAJBOLJE KOMPLET LEPINJE U GRADU!!!
Žare Zapadnjak 😛

Reply
Spartanac мај 10, 2014 at 00:12

Sporting nudi 800 000 za Petkovica……znaci,prva probna patka …nista strasno,nema straha,ne verujem da su toliki idoti da ga za to prodaju,vredu duplo vise sada,posle Evrope,ako prodjemo dobro,objektivno,2,5…..a sa LS i cela 3 miliona MOZDA……na zalost,veca mu je preporuka klub gde je ponikao nego mi….gledajuci poslednjih….recimo,sedam osam god.Laza ce da ide…..iskreno,najbolji je igrac,ali moramo imati dusu….dugujemo mu Boga oca,u 24 je godini,ima zenu i dete……vreme je da ide.Tu je Pecnik,ali u tom smislu,zamene za Petkovica nema,ima jos 3 godine ugovora…..dakle…..nema logike da ode ovo leto.
Sto se tice sutra utakmice…..samo lagano…polako……cak,bolje mozda da pustimo slobodu da napadne,po prvi put gori i njima,moraju i oni da nas jure……mozda da skinemo pritisak tako i da ih sasijemo na kontre…..opet,ako psihicki mozemo da izdrzimo da napadamo bunker…i da moze bude 0 0 poluvreme……opet,ja sam ubedjen da cemo golove dati na kontru ili slobodnjak Milijasa!UBEDJEN!Oni moraju takodje da napadnu….TU JE SANSA!Titula se osvaja u Uzicu,to je jasno ko dan!
ps.Garijan objavio da nas nece izbaciti iz Evrope,tacnije…samo je jos Sity pod sporom…po meni-ocekivano!

Reply
marko мај 9, 2014 at 22:58

Sporting Lisabom poslao Zvezda ponudu za Petkovica od 800 000 evra Milijas ide u Kajzerslautern

Reply
100% мај 10, 2014 at 00:22

Neveruj svemu sto procitas

Reply
krvavi zvezdas-DE мај 9, 2014 at 22:50

braco cigani ako sutra pobedimo 99% je titula na Mari..mislim da nebi imali problema sa romanticarima sledece subote..BOZE SAMO SUTRA NAM DAJ DA POBEDIMO…..MOLIM TE SRECO I NAS JEDNOM POGLEDAJ….NAPRED MOJA ZVEZDOOOOOO….DO TITULE

Reply

Leave a Comment