Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда декласирала ФМП у Железнику и дошла до девете победе у првенству

Кошаркаши Црвене звезде савладали су убедљиво у Железнику екипу ФМП-а у 9. колу Кошаркашке лиге Србије и забележили другу победу над овом екипом у текућој сезони, а укупно девету у шампионату.

МВП је поново био Бобан Марјановић, иако није много играо, а најефикаснији играчи на овом мечу били су Симоновић са 18, Катић са 16 и Блажич 11. На другој страни, Каплановић је постигао 15, а Човић и Ђукановић по 12.

Млада екипа Милана Гуровића, у којој се можда налазе и потенцијални играчи Звезда за будућност, није успела озбиљније да припрети нашем тиму, па је питање победника практично решено већ након 10-ак минута игре.

На крају:

ФМП Железник – Црвена звезда Телеком  65:87 (16:31, 13:22, 16:18, 20:16).

Дворана у Железнику

Гледалаца: 1 000

Судије: Николић. Стефановић, Арсенијевић

ФМП Железник: Човић 12, Гудурић 9, Џаковић, Ђукановић 12, Каплановић 15п,  7ск, Добрић, Пековић 4, Мишановић 4, Матић 2, Смиљанић 3, Штурановић 2, Дунђерски 2. Тренер: Милан Гуровић

Црвена звезда Телеком:  Ребић 2, Митровић 4п, 4ск, Лазић 4, Блажич 11п, 4ск. 4ас, 3укл, 5изгл, Симоновић 18п (4/6 за три), 5ск, Марјановић 9п, 9ск, Раденовић 1, Катић 16п. 4ск, Нелсон 8п, 5ск, 4ас, 3изгл, Џенкинс 5п, 5ас, Липовиј 7, Тејић 2п, 6ск. Тренер: Дејан Радоњић

Након прве четвртине, наш тим је, пре свега захваљујући сјајном шуту за три поена (6/11), у чему је предњачио Марко Симоновић са три тројке, без промашаја (укупно 13 поена, за нешто више од 5 минута на паркету) стигао до убедљивих 31:16. Филип Човић погодио је за „Пантере“ прва четири поена и донео свом тиму предност од 4:1, испоставиће се, прву од две које су имали у овом мечу. Последњи пут повели су домаћи у 5. минуту (8:6), а онда је уследила страшна серија Звезде. Прво је са 10 поена у низу наш тим дошао до +10 (18:8), а потом и једном мањом серијом (5:0) завршио ову четвртину великом предношћу – 31:16.

Предњачио је Марко Симоновић, са 13 поена (3/3 за три) и 3 скока. 

Тако где су стали у првом, наставили су наши момци и у другом делу игре. На самом старту се играло поен за поен, одржавана је разлика од 15 поена, да би потом, као пресликана, кренула нова велика Звездина серија (11:0), која је донела Звезди огромних +27 (46:19) у 16. минуту, уз велики број постигнутих поена.

До краја овог дела игре, домаћи тим је некако успео да заустави захукталу Звезду, у чијим редовима се у тим тренуцима распуцао и Јака Блажич и стигао до двоцифреног учинка, а Марко Симоновић наставио да решета противнички кош, погодивши још једну, своју четврту тројку.

Фасцинантно звучи податак о односу у скоковима. Наиме, за 20 минута, Звезда је ухватила 14 лопти више од ФМП-а, који је имао мање скокова у одбрани него у нападу! Укупно – 25:11. Однос у асистенцијама такође је био далеко на страни нашег тима (12:6), а невероватно звучи чињеница да је Звезда изгубила чак 11, а тим из Железника свега 3 лопте.

Црвена звезда шутирала је у првих 20 минута слободна бацања 6/7, а у шуту за три поена (9/15, 60%) била је успешнија него у шуту за два (10/19, 53%).

Сјајан је био Симоновић, са 16 поена (4/5 за 3) и 4 скока. Блажич са 10 и Нелсон са 6 убацили су по две тројке из три покушаја, а Боби има 5 поена и 8 скокова.

У трећој четвртини, није било много поена на самом старту, а ФМП је успео колико-толико да заустави противника, па и да мало смањи предност нашег тима. Боби Марјановић је дошао на корак од дабл-дабла, већ на половини трећег дела игре, а Симоновић је полако, али сигурно газио ка бројци од 20 поена. Интересантно је да млади Ребић није добијао шансу да уђе на паркет, а да су, осим Раденовића, који је углавном одмарао и Драгићевића, којег није било у протоколу ни овог пута, сви добили солидну минутажу.

Ипак, до краја ове четвртине, разиграо се Рашко Катић, погодили су и Липовиј и Митровић, па је у самом финишу наш тим стигао на поен од најубедљивије предности на овом мечу – 71:45.

Симоновић је убацио 18 поена, Блажич 11, а Боби 9.

На старту последњег дела, Звезда је успела да дође до нове највеће предности на утакмици, +28 (73:45). Катић је наставио да погађа и да „прети“ Симоновићу на врху листе стрелаца. У том тренутку, Радоњић је одлучио да пошаље младе играче на терен, па су уз помоћ искуснијег Џенкинса, финиш меча одиграли Ребић, Липовиј, Тејић и Митровић.

Ипак, одсуство најискуснијих није се осетило на паркету, па је наш тим закуцавањем Тејића дошао до максималних +29 (81:52), а та предност је могла бити и убедљивија, да није било старе Звездине бољке – слободних бацања, јер су у тим тренуцима Митровић и Тејић промашили четири пенала. На 03:38, Ребић је погодио уз фаул и постао и дванаести играч Звезде који је постигао поене на овом мечу.

До краја меча, није било већих узбуђења, па су Звездини младићи лако привели посао крају, за још једну убедљиву победу.

Повезане вести

15 comments

dejo јул 28, 2014 at 09:03

Zasto upravo KK Crvena ne zasucete rukave i dovedete plejmejkera jer bez njega nece moc nista da se napravi nista Covicu u Evroligi a sad Covicu da sam na tvom mjestu smijenio bih Radonjica i postavio na njegovo mjesto Duska Ivanovica i njemu dao punu slobodu u radu Covicu

Reply
Zvezdas S мај 14, 2014 at 20:48

Pero druze slazem se sa tobom,samo zelim nesto da kazem a to je da licno neverujem da ce mo ove sezone uzeti titulu.Glavni razlog je Radonjic,pad forme djenke,Lipovij je aut igrac,… mislim da ce nas Partizan ove sezone opet dobiti.

Reply
Бранимир мај 16, 2014 at 00:03

А што тако наопако мислиш?

Reply
marko јун 17, 2014 at 00:49

Glavni razlog, sto i ove sezone verovatno necemo osvojiti titulu, je… …Jednostavno oni su jaca ekipa od nas, i tu nema sta dalje da se prica… Mi smo od njih bolji jedino na centarskoj poziciji! + Sto njima fale Sin Dragan i plej Francuz… A mi smo maltene kompletni, ne racunam Silba i Kinzija…
– Samo se cudim, da jos neko prati ovu nebitnu ligu… Ljudi, ovo je jos jedna propala sezona, jer sve ono sto vredi mi smo izgubili… Tj. poslednja bitna utakmica nam je bila protiv Cibonem tu smo se pokazali, ko smo i koliko mozemo… Ovo je samo skretanje paznje i zamajavanje naroda…
Los trener, i losa selekcija…

Reply
Doctor мај 14, 2014 at 20:25

Udje jedan grobar kao uvek i postavlja komentare… Koji kompleksasi ne verujem, pa njihove komentare mogu svi da provale i deca cak.. Ovi komentari ce nas uzdrmati, raspascemo se, covica cemo napasti itd. E nesretnici jedni, jel vam krivo sto igramo sa 10% kao i protiv vas! DOMINACIJA JE KRENULA, TEK CETE PLAKATI! Kako boli kad masina gazi ?? 😀

Reply
Luka мај 14, 2014 at 00:44

Sad igrajte nizašta kad niste hteli kad je trebalo…

Reply
Daca мај 13, 2014 at 23:17

Ova vest i rezultat ce vec koliko sutra biti zaboravljeni…nego posvetite se malo vise slucaju „Samardziski“, „pohvalite“ pametne poteze uprave, pisite o „dogovoru“ sa Ritasom za trampu Nedovic- „Drvo“, nesposobni su do zla Boga :facepalm:

Reply
Majstor мај 13, 2014 at 23:06

Dzaba sve ove pobjede kad ce im se u finalu ponovo tresti ruke

Reply
Nikola мај 13, 2014 at 21:23

Rebic odlican pregled igre…..iskreno jako me brine igra Dzenkinsa,on vola da ubode ne moze… i to jos od CIbone ,pa evo vec je deveto kolo KlS-a ,on igra ocajno…..Za Dragicevica mi smrdi prica skroz,ali budimo realni,odigrao je mozda 3 utakmice kako treba,ovo ostalo sve kanal…decko sutira trojke vise nego bekovi,sto je kriminalo za krilnog centra….Jaka Blazic igrao kao da je mec sezone,na ovim utakmicama se vidi ko se i koliko zalaze,stvarno kapa dole momku,prosto neverujem da se momak iz Slovenije ovako bori za nas grb.Bravo Jaka.

Reply
cz мај 14, 2014 at 09:40

Apsolutno se slazem,pogotovo za Djenku sa kojim ne znam sta se deseva,Tadija iako je veliki cigan,bivsi kapiten on meni nista nije pokazao prvo smo ga cekali dugo onda je zaigrao kao sto kazes tri utakmice gdje nam i jeste pomogao ali opet ga nema.Nelson je isto u blagom padu,ali njemu se mozemo zahvaliti na sve i prosle a i evo sezone je bio jedan od najboljih,najvecu minutazu ima i najveci posao,a drugog pleja nemamo,tacnije imamo ali dobija sansu na kasiku,tako da stajem u odbranu Nelsona.Mozda cu zbog ovog dobiti minuse,ali ne svidja mi se sto je Bobi stalno igrac utakmice to nije normalno,lopte se samo njemu daju nemamo dve akcije u napadu,a doduse on zatrpa kos Metalcu,Borcu a nigdje ga nije bilo na vaznijim utakmicama protiv tezih protivnika.I naravno idalje stojim iza toga da Radonjic treba otici,jer sa njim mozemo samo bunariti i ne znati sta sa loptom,odbrana jeste bolja,ali je napad kriminalan.A po svemu sudeci ne zna raditi sa mladjim igracima i od njih napraviti nosioce igre za sledecu sezone jer po meni Rebic,Tejic i Mitrovic za tih par minuta pokazu vise nego neki sa vecom minutazom,pa tu je i Stojanovic i mnogi talentovani igraci koji bi trebalo da zaigraju za prvi tima,ali pola tima je trener a mi pobjedjujemo samo zahvaljujuci pojedinacnom kvalitetu igraca.

Reply
Nikola мај 14, 2014 at 13:39

Sto se Radonjica tice,da je pitam ,a ne pitam se ovako bi glasio uslov: ukoliko ne osvojis Kls i ne dobijes Partian u finalu,prijatno dovidjenja……

Reply
pera мај 14, 2014 at 20:12

Ja i dalje mislim da treba mladiće iz FMP i ove naše klince objediniti i uz Jaku i Djenku i par takodje mladih igrača, Novaka, možda Jokića eventualno Micića napraviti mlad tim uz iskusnog trenera koji je već lansirao mlade igrače rizikovati narednu sezonu. Ponavljam kao papagaj Vladu Djurovića čoveka iz kluba ali sa planom razvoja tima na četiri sezone da ovi klinci kad dodju u Zvezdu znaju da će u njoj dobiti šansu da se razviju i postanu veliki igrači. Ja od Radonjića nisam video nijednu uigranu akciju iz koje se sigurno postiže koš. Srpska košarka je poznata po ideji igrača ovde oni samo igraju odbranu a napad je čista slučajnost. Ekipa mora do kraja lige da proba da igra i presing na celom terenu i neku zonu što ove sezone nije znala. Igralo se takodje pogrešno na Simonovića koji ima izuzetne predispozicije da razbija i protrčava ali to neko treba da proigrava. Što se Američkih igrača tiče oni svoje učešće u ligi završavaju sa ABA ligom jer je srpska za njih neinteresantna. Taj pristup me plaši pred završne utakmice sa Partizanom jer tim tada mora biti u top formi. Ponavljam glavni plej ekipe mora biti srpski igrač a ne stranac.

Reply
pera мај 13, 2014 at 20:21

Kakav talenat u mladim igračima. Treba neko veoma, veoma iskusan da to objedini i napravi evropski tim. Falio je samo Čvorović a najprijatnije iznenadjenje je igra Pekovića koji bi morao da igra bliže košu i onda bi bio pravi ima visinu i snagu samo treba da radi na ledjnoj tehnici. Djukanović je pokazao ono što već znamo a Rebić je potvrdio da uz malo više samopouzdanja može da bude taj traženi domaći plej. Ovi klinci uz još ozbiljniji rad i godinu dana iskustva mogu da pruže mnogo više. Možda ih na leto pred sezonu treba okupiti sve na bar desetak dana zajedno i odabrati one koji bi igrali u sezoni.

Reply
Бранимир мај 15, 2014 at 23:59

Зашто нема Чворовића? Нема га у саставу, а примијетио сам да и врло мало улази у игру. Чудно. По мени је изнад ових његових вршњака.

Reply
pbcz мај 13, 2014 at 18:55

Jel zna neko sto ne igra Tadija opet?

Reply

Leave a Comment