Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниору у финалу Евролиге, у недељу у 12 против Реала за трофеј!

Након тријумфа над Хувентудом у другом колу групе А Евролиге било је јасно да су први финалисти Фајнал ејта у Милану јуниори Црвене звезде Телеком. Упркос томе селекција Звезде до 18 година је савладала јуниорски тим Бразила са 78:54 и на тај начин са максималним учинком од три победе обезбедила пласман у финале јуниорске Евролиге.

Борба за трофеј заказана је за недељу од 12 часова, а изабраницима Слободана Клипе ривал ће бити бољи из дуела шпанског Реал Мадрида и литванског Жалгириса који у директном окршају одлучују о првопласираном тиму из групе Б.

Црвено-бели јуниори су до треће, а уједино и најубедљивије победе на Фајнал ејту Евролиге у Милану дошли пре свега захваљујући фантастичној одбрани. О квалитету игре у дефанзиви чете тренера Клипе најбоље говори податак да су Бразилици сведени на само 54 поена. Звездини јуниори су од почетка наметнули ритам који њима одговора и изузетно агресивном одбраном дозволили ривалу да постигне само шест поена у првој деоници након које су на свом конту имали 13 поена предности (19:6).

Одбрана је и у наставку меча добро функционисала, а брзим решењима у нападу црвено-бели су сав добро одрађен посао испод свог обруча наплатили на другој страни. Након три четвртине свако питање победника је било решено јер су јуниори Звезде водили са чак 53:30. У последњој деоници виђена је доста другачија кошарка и чак 49 поена. Ипак, ни у једном тренутку Бразилци нису имали ни трачак наде да би могли до чуда.

Слободан Клипа је у овој утакмици пружио прилику свим играчима, а интересантно је да је сваки појединац одиграо најмање десет минута. Највише се истакао Стефан Лазаревић који је уз 14 поена придодао девет скокова и четири асистенција чиме је обезбедио индекс корисности 29.

Бразил – Црвена звезда Телеком 54:78 (6:19, 12:15, 12:19, 24:25)

Бразил: Борего 4 (6ил), Дувал 10 (6ил), Коста де Лима, Да Силва, Везаро 4, Теодоро де Соуза 12 (12ск), Јакон 8, Сена, Буболц, ЦИнтра Рибеиро, Сеиверт 16 (5ск).

Црвена звезда Телеком: Кенић 2 (5ск), Анђелковић 6 (4ск), Остојић, Стојановић 10, Ракићевић 10 (5ас), Јековић 3, Раданов 9, Миладиновић 4 (4бл), Радовановић 8, Симанић, Аранитовић 12, Лазаревић 14 (9ск, 4ас).

Повезане вести

1 comment

Boban мај 17, 2014 at 21:58

Direktan prenos je na Sportklubu 2!

Reply

Leave a Comment