Moja Crvena Zvezda
Klupska dešavanja Najnovije Rukomet

Peruničić: Idemo gde god je potrebno!

Među prvim sportistima koji su se odazvali pozivu premijera Aleksandra Vučića i pritekli u pomoć ugroženima su igrači i stručni štab Crvene zvezde.

Trener Nenad Peruničić, član stručnog štaba Bratislav Stojmenović i igrači Vuk Lazović, Milan Torbica, Vladimir Cupara, Nikola Lazić, Luka Denić i Nikola Lazić sa prijateljima su u petak predveče krenuli put Šapca zajedno sa ostalim dobrovoljcima.

Celu noć proveli su na nasipu na Crnoj bari, nekih pet kilometara uzvodno od grada, gde se Drina uliva u Savu.

– Ponosan sam na sve momke koji su na tom delu celu noć radili da bi se zaštitio grad. Moji igrači su već navikli na rad, a mlađi klinci koji su bili tu su me prijatno iznenadili – navodi trener Zvezde Nenad Peruničić.

– Koordinisali smo dobro, radilo se žestoko.

Bilo je predviđeno da se ide na drugu stranu?

– Tražili smo da idemo za Obrenovac, ali su rekli da se tamo ne može. Mi smo vojska naroda, ići ćemo gde god je potrebno, gde je najkritičnije.

Nije Peruničić želeo da ističe klupske boje.

– Krenuli smo sa Marakane, a ne ispred Sava centra upravo da nas ne bi slikali. Ne gleda se ovde ko kome klubu pripada, ta sportska strana, već ljudska. Uvek smo tu za ljude u nevolji, za naš narod. Naučeni smo da pomažemo. Nažalost, toliko smo razjedinjeni, ali nas ovakve tragedije uvek spoje.

Crveno-beli su se u subotu ujutro vratili u Beograd.

– Sada čekamo. Čim nam jave gde treba da se ide – krećemo. U međuvremenu prikupljamo pomoć. Mlađe kategorije kluba već su nosile vodu i hranu u Šumice.

Povezane vesti

Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
  Subscribe  
Obavesti me o