Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Клипа: Тријумф посвећујемо Србији и нашем народу

Пред пут у Милано на завршни турнир Евролиге за јуниоре био је врло оптимистичан. Нису га уплашила имена европских великана попут Реала, Хувентуда, Жалгириса… Најавио је да ће кошаркашка европе од јуниора Црвене звезде Телеком имати шта да види. И, био је у праву. Тренер, Звездиних јуноша Слободан Клипа знао је каквим адутима располаже и веровао је у све њих:

– Веома ми је драго због ових момака који су уложили много труда, рада и енергије током читаве сезоне. То им се исплатило, а као награда стигао је пехар Евролиге. Увек сам говорио да су овакви трофеји последица веома преданог рада. Можда моји играчи и нису били најталентованији на овом турниру, али су током целе године вредно тренирали, током читавог турнира су се жестоко борили и дали су све од себе да би дошли до жељеног циља. Није било нимало лако, јер смо у финалу играли против веома моћне екипе. Реал је доминантно освојио јуниорски шампионат Шпаније, а ми смо показали да смо бољи – кратко је застао Клипа и потом додао:

– Цео турнир одиграли смо тимски, а то смо желели и захтевали од играча. Оакви турнири се освајају само тимском игром, несебичношћу и пре свека јаком одбраном. Показали смо невероватан квалитет у том сегменту игре, а у прилог томе најбоље сведочи чињеница да нам је тако добра екипа као што је Реал убацила само 42 поена, иако у просеку они постижу преко 70, 80 поена. То је доказ нашег тимског квалитета и наше дисциплине јер је заиста тешко да момке у тим годинама натерате да свих 40 минута буду у ставу и да тако предано испуњавају дефанзивне задатке. Подсећам да смо имали веома младу екипу, да су чак тројица играча у нашем тиму 1998. годиште. То је велики залог за будућност. Међутим, оно што је за њих најважније у овом тренутку је да наставе да још напорније тренирају, да раде на себи и да не полете већ чврсто остану на земљи. Задатак свих нас је да им у томе помогнемо.

У тренуцима великог славља и задовољства због тријумфа у финалу стратег црвено-белих јуниора није мога да заобиђе све оно што се последњих дана догађа у Србији:

– Није нам било лако јер смо свакодневно причали о проблемима наших пријатеља и породица које су у Србији погодиле страшне поплаве. Били смо стотинама километара далеко и нисмо били у прилици да некако помогнемо, а до нас су стизали узнемирујуће вести. Али, целокупну ситуацију смо искористили као додатни мотив. Зато овај тријумф и освајање Евролигиног турнира посвећујемо Србији и нашем народу који је задесила велика природна катастрофа – закључио је Клипа.

Повезане вести

1 comment

Zvezdas S мај 19, 2014 at 15:59

Uspeh koji je postignut je za svako postovanje.Mene licno brinu menazderi koji ce nam sigurno odvesti nekog od ovih super talentovanih momamaka.Generacija 95 nam je oslabljena odlaskom centra Ristica koji igra na poziciji kojoj smo najdeficatirniji u mla]im kategorijama.Nisam nazalost bas siguran da ce mo sve ove momke gledatiu seniorskom timu Zvezde.Mislim da ce otimacina uskoro poceti.Klub bi pod hitno trebao da resi i nadje resenje da se ovi momci zadrze i potpisu kad dodje vreme za to profesionalne ugovore .Licno kao navijac voleo bi da za godinu dve seniorski tim Zvezde cine igraci iz sopstvenog pogona od godista 95 do 98.Ako nam odvedu nekog od igraca Aranitovica,Voju,Layarevica,Simanica,Radanova ,mislim da je to ravno katastrofi.Licno kao navijac nemogu da prezalim otimacinu Ristica.

Reply

Leave a Comment