Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши силни у „вечитом дербију“ – 36:30!

Рукометаши Црвене звезде савладали су Партизан 36:30 (16:18), у оквиру 8. кола плеј-офа рукометног шампионата у панчевачкој хали спортова „Стрелиште“. Најефикаснији на мечу био је Стефан Алчаковић са 8 голова.

На почетку меца Партизан је дошао до стартне предности од 5:2, затим и 10:5. Црвено-бели су серијом од 4:0 дошли до 10:9, а на полувреме се отишло са резултатом 18:16 за номиналног домаћина.

У другом полувремену, црвено-бели су заиграли своју игру и демонстрирали класу у односу на „вечитог ривала“. Брзо су ухватили прикључак, преломили меч у своју корист, а затим серијама повећавали и осигурали победу, која је могла да буде и убедљивија. Стефан Алчаковић је одиграо још један сјајан меч, придружили су му се Воја Брајовић и Божо Анђелиж, капитен Павлов и Нешовановић. Стандардно добар је био Вук Лазовић. Мођемо рећи да су играчи Ненада Перуничића пружили тимску игру, па је победа била неминовна. Црвено-бели су наступили без Огњена Кајганића, а на самом крају утакмице дебитовао је и млади пивот, Срђан Шапоњић, изданак рукометне школе Црвена звезда, генерација 1996.

Утакмица је имала и хуманитарни карактер јер се прикупљала помоћ за жртве поплаве, а улазница за меч био је смс на 1003.

У наредном колу, у среду, у „Шумицама“, игра се дерби српског рукомета, Црвена звезда – Металопластика. У зависности од исхода меча у Крагујевцу, који би могао да одлучи шампиона државе, евентуалном победом Црвена звезда би у Новом Саду имала шансу да се ипак избори за СЕХА лигу. Сада пораз од Радничког у „Шумицама“ долази до изражаја и испоставља своју важност.

Црвена звезда се са скором 4-4 налази на 4. месту, док су комшије прикуцане на само дно табеле са учинком 1-7. Наредног викенда у Нишу, изабраници Ненада Перуничића играју и Ф4 Купа Србије. Противник у полуфиналу је Раднички из Крагујевца. Шанса да се црвено-бели реванширају прво Шапцанима, а затим и Крагујевчанима.

Партизан – Црвена звезда 30:36 (18:16)

Панцево. Дворана: Стрелиште. Гледалаца: 300. Судије: Алимпић ( Бачка Паланка), Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Партизан 2 (1), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Партизан 2, Црвена звезда 8 минута.

Партизан: Ристановић, Радовановић, Васић, Живковић, Јовановић 2, Радовановић М., Вуковић 3, Матичић 3, Радовановић А. 6, Костадиновић 3, Беочанин 3, Кукић, Маркићевић 4, Марсенић 3, Сретеновић 3, Радовић. Тренер: Ненад Максић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Косановић, Цупара, Лазовић 2, Торбица, Пантелић, Алчаковић 8, Денић 2, Лазић 3, Митровић 1, Павлов 4, Шотић, Нешовановић 4, Шапоњић, Мартиновић, Анђелић 6, Брајовић 6. Тренер: Ненад Перуничић.

 

Повезане вести

1 comment

cz мај 26, 2014 at 09:32

Pa dokle vise? Jaoo kako je u ovim trenutcima lijepo biti Zvezdas,silne pobjede u derbijima,titule jos samo da je i kosarkasi osvoje i nikad bolja sezona

Reply

Leave a Comment