Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Стојановић и Савићевић пред Војводину

Фудбалери Црвене звезде ће у оквиру последњег 30. кола Јелен Суперлиге отпутовати у Нови Сад, где ће одиграти утакмицу против Војводине. Сав приход од продатих улазница са ове утакмице биће прослеђен у хуманитарне сврхе, тачније као помоћ онима који су претрпели штету од поплава.

Сви услови су се стекли да у среду од 17 часова на стадиону „Карађорђе“ буде одиграна једна квалитетна и лепа утакмица, а судећи по речима тренера Славише Стојановића и фудбалера Вукана Савићевића, Црвена звезда ће као и увек до сада ићи на победу.

– Уткмица против Војводине је последња која нас очекује у овој сезони. Желимо да је завршимо успешно, и да одиграмо онако како смо играли током читавог првенства. Војводина је заиста одлична екипа у којој игра велики број младих играча од којих су већина репрезентативни калибар, и пред којима је лепа каријера. Ми, са друге стране, имамо доста проблема што се играчког кадра тиче. Поред Мрђе, Лазовића и Печника који су отпутовали, још неколико играча је добило позив за репрезентацију. Неке фудбалере муче и повреде, тако да ће шансу у Новом Саду свакако добити играчи који су имали мању минутажу током сезоне, као и неки омладинци, а ту мислим на Јовановића, Јовића и Стојановића. И Грујић би добио шансу, али нажалост већ неко време има повреду руке због које ће изостати и у Новом Саду, иако би свакако био у плану за ту утакмицу – рекао је Стојановић.

Очекује се да на овој утакмици један од млађих фудбалера који ће добити значајнију минутажу буде и Вукан Савићевић, који такође очекује леп фудбал у Новом Саду.

– После освојене титуле и свега што се десило претходних дана, треба остати концентрисан. Војводина је добра екипа, за коју играју млади фудбалери које добро познајем. Публика која буде присутна на стадиону ће сигурно имати прилике да ужива у добром фудбалу, великом броју прилика и надам се голова. Да ли изашли у комбинованом саставу или не, идемо да одиграмо како смо играли до сада, и надам се победи – рекао је Вукан, и осврнуо се на свој учинак у овој сезони:

– Почело је добро, после тога је уследио пад. Имао сам и проблема са повредом. Свакако је титула у овој сезони била приоритет, а на мојој позицији су играчи који су искусни, и који стварно знају да играју фудбал. Добијао сам шансу на кашичици, нисам задовољан како сам играо, али није било лако, притисак је био огроман. Надам се да ћу следеће сезоне  бити важан играч у Црвеној звезди који ће изнети сезону у којој ћемо, надам се, одбранити титулу.

Играчи на којима је тренер инстистирао у прелазном року, показали су се као добра појачања која су у великој мери допринела овом успеху. Ипак, Стојановић заслуге за велики успех приписује комплетној свлачионици.

– Увек треба времена да се коцкице сложе, зато у почетку нисмо ни пружали увек добре партије, нисмо били константни. Истина је, зимус смо довели и нека појачања на местима где смо сматрали да је потребно и временом је све дошло на своје место. Играчи су изнели највећи терет, када у тиму имате фудбалере који иза себе имају и наступе за репрезентацију, и игре у европским такмичењима, фудбалере који знају како се освајају трофеји, онда је све много лакше. Хвала и председнику који је био уз нас, хвала и стручном штабу, али понављам, играчи су изнели највећи терет. Да сам иједног тренутка осетио да ми навијачи не пружају подршку и да не показују позитивност према мени, сам бих отишао. Хвала и њима на фантастичној атмосфери која нас је пратила на свакој утакмици – захвалио се Стојановић, и најавио да ће након утакмице са Војводином разговарати са челницима клуба о наредним потезима.

Повезане вести

3 comments

mariachi мај 28, 2014 at 14:42

Uh sto bih voleo danas da Vukan servira Jovicu jednu golcinu! 😀

Reply
Vuk мај 28, 2014 at 13:02

Protiv Vose treba poceti sa kombinovanim sastavom, a sta god da bude nasim omladincima treba pruziti podrsku i verovati u njih. To su sve decaci od 16 do 18 godina, vreme radi za njih. Bitno je da osete sta znaci biti prvotimac i koju odgovornost to vuce za sobom ali takodje da vide i osete i kakva je to privilegija i sreca. A u sledecoj sezoni polako da pocnu da dobijaju priliku, makar u kup utakmicama i kada imamo povoljan rezultat kako bismo ih utegli za onu tamo sezonu!!! Pozdrav Zvezdasi i Delije, ovo je nova era naseg kluba, era uspeha, hajde da svi ugradimo sebe u taj uspeh. Nema mracenja, samo pozitivna prica da se siri oko naseg kluba, to je jedini ispravan nacin.

Reply
Miljan мај 28, 2014 at 11:21

Isprasi Vojvodinu Slave ko sinoc gitaru kod Ivanovica!!! 🙂

Reply

Leave a Comment