Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Ф4 Купа у Нишу: Раднички препрека до финала, 20.30 сати!

Данас и сутра се у Нишу, у хали „Чаир“, одржава завршница купа Србије за рукометаше. Црвена звезда игра против Радничког из Крагујевца од 20.30 сати. У првом полуфиналу од 18х домаћи Железничар дочекује актуелног шампиона, новосадску Војводину.

Црвено-бели ће покушати после десет година поста да освоје трофеј Купа. Противник је добро познат, крагујевачки Раднички, који је већ три пута савладао Црвену звезду ове сезоне у шампионату. Једном у регуларном делу, у Крагујевцу – 33:28 и два пута у плеј-офу Супер лиге – 31:28; 31:27, док су играчи Ненада Перуничића славили у првом сусрету у „Шумицама“ – 30:27.

Црвена звезда је до завршнице дошла победама над крушевачким Напретком – 29:26 и Југовићем у Каћу – 31:29, док је Раднички савладао Динамо из Панчева 24:22 и Металопластику 27:19.

Ненад Перуничић је за званични сајт рукометног савеза Србије изјавио да је Куп такмичење у коме је све могуће. „Раднички је фаворит у овом мечу. То показује табела, али и наши претходни сусрети. Нису случајно тамо где јесу на табели. Борићемо се. Куп је такво такмичење где је све могуће.“, истиче тренер Црвене звезде и додаје да је Војводина највећи фаворит за трофеј, као и да је Куп специфично такмичење и да све зависи од једне утакмице.

Огњен Кајганић и Божо Анђелић су неизвесни за вечерашњи меч. Ровити двојац је пропустио дуел против Металопластике, док Кајганић није наступио ни на „вечитом дербију“.

Црвена звезда је национални Куп освајала 4 пута, последњи пут 2004. године победом над Партизаном. У финалу се последњи пут нашла 2011. године у Новом Саду, када је поражена од Војводине, укупно осам пута. Прошле сезоне, Куп је освојила екипа Зајечара.

Верујемо у подршку са трибина, верујемо да ће Нишлије направити атмосферу као и на дуелу са Железничаром.

Црвена звезда је у 2014. години освојила национални Куп у ватерполу, кошарци, женској и мушкој одбојци и женском ватерполу. Одбранила је све трофеје у Купу из 2013. године. Надамо се да ће се победнички пелцер пренети и на наше рукометаше.

До финала! До трофеја!

Куп, полуфинале

Црвена звезда – Раднички

20.30 сати, „Чаир“

Ниш

Повезане вести

1 comment

Milan јун 1, 2014 at 23:03

Finale !!! 😛 Hvala vam momci ! 😛

Reply

Leave a Comment