Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Мачевање: Црвено-беле екипне шампионке Србије у флорету

Претходног викенда у Београду је одржано екипно и појединачно првенство Србије у мачевању у обе конкуренције, а Црвена звезда је екипно тријумфовала у флорету у женској конкуренцији, док је појединачно Љубица Бранковић у истој дисциплини освојила прво место.

10414877_434924613311116_558239251680464978_n

Екипа Црвена звезде у флорету у саставу Љубица Бранковић, Марија Ковачевић, Нађа Пелексић и Невена Радић одбранила је шампионску титулу. Црвено-беле су у флорету освојиле 29. шампионску титулу и то десети пут узастопно, а ово је укупно била 44. екипна титула првака за Женски мачевалачки клуб. Занимљиво, али ово је била једина екипна титула за Звезду у обе конкуренције на државном шампионату ове године, јер су девојке у сабљи и мачу заузеле друга места, као и мушки тимови у мачу, флорету и сабљи, што је збирно најслабији резултат Звезде још од 2000. године, јер је клуб претходних година доминирао у домаћим оквирима.

У појединачној конкуренцији црвено-беле су потврдиле доминацију у флорету, јер је Љубица Бранковић постала првак Србије, а и остале медаље у флорету покупиле су Звездине такмичарке, јер је Марија Ковачевић заузела друго место, док је Данијела Илић поделила трећу позицију са Теодором Голић из Омладинца. Данијела Илић освојила је и вицешампионску титулу у мачу, док је искусна Светлана Вишњић такође заузела друго место, али у сабљи, а Александра Јовановић је завршила на трећој позицији. У мушкој конкуренцији Данило Четић је освојио два трећа места у сабљи и мачу. Ова сезона протиче у великој доминацији црвено-белих у већини спортова, јер је Звездино спортско друштво освојило убедљиво највише трофеја, а у неким спортовима у којима такмичења још трају има прилику да још више обогати трофејну колекцију.

 

Повезане вести

3 comments

Gogi јун 5, 2014 at 05:46

Bravo i objavljujte i dalje sve vesti o manjim sportovima,svi su bitni,trofej po trofej do ubedljivo najboljeg SD na Balkanu a i sire!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ јун 4, 2014 at 18:47

BRAVO ŠAMPIONKE

Reply
Djoksonidis јун 4, 2014 at 16:54

Postovanje i cestitke za ove mlade dame. Jos jedan trofej u nasim vitrinama.
Zvezda oOoOoOoO

Reply

Leave a Comment