Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши поражени у Новом Саду у последњем колу

Рукометаши Црвене звезде поражени су од Војводине, у Новом Саду – 30:33 (15:18), у последњем колу плеј-офа шампионата Србије. Војводина је победом одбранила титулу, а Црвена звезда је сезону завршила на 4.месту. Најефикаснији је био Воја Брајовић са 9 голова.

Црвена звезда је наступила без капитена Милана Павлова, Божа Анђелића, који се прикључио репрезентацији Црне Горе, голмана Милана Косановића, који је остао у Нишу са репрезентацијом Србије, Стефана Алчаковића и Марка Пантелића. Са екипом су били млади Шапоњић и Шотра, као и изданак генерације 97, Филип Леовац. Шансу је добио Младен Шотић, који је имао мању минутажу. Ако додамо Огризовића и голмана Антеља, јасно је да је Ненад Перуничић веома подмађену екипу повео у Нови Сад. Капитен је у одсуству Павлова био је млади голман, Владимир Цупара.

Војводини је победа значила и одбрану титуле, док је Црвена звезда играла без резултатског значаја, растерећено. Новосађани су жестоко кренули и дошли до убедљивих 6:1, Црвена звезда стигла до 8:3, а затим и до 8:7. Цупара је имао пар запажених интервенција, али су црвено-бели правили грешке у нападу. На крају првог полувремена, Елезовић из седмерца погађа за 18:15.

И друго полувреме је Војводина боље отворила и дошла до 20:15, преко Елезовића, Станковића и Пушице. Ипак, Звезда преко Брајовића и Шотића „враћа“ три гола, а затим долази и до минус 1. Цупара је са неколико одбрана држао прикључак, Брајовић покађао, уз Шотићеву помоћ, па је неколико минута трајала резултатска клацкалица, али су Новосађани на крају, ипак, сломили јак отпор Црвене звезде и одбранили титулу шампиона државе.

Војислав Брајовић је са 9 голова потврдио добру форму, али она није крунисана трофејем. Шотић је искористио указано поверење са седам голова и асистенцијама, као и голман Цупара, па Звезда за будућност не треба да брине. А ако има будућности клуба, онда је она веома неизвесна, већ дужи период, овог лета можда добије коначну кулминацију. Јер, коме је стало до овог спорта.

Црвена звезда је сезону завршила на 4.месту, пуну турбуленција и надања, на истом месту као и регуларни део. У наредним данима ћемо се молити и бојати за будућност клуба, и анализирати завршену сезону. Ако и то буде некога интересовало. Није само мрачна будућност рукометног клуба, већ Црвене звезде уопште.

Морамо да се захвалимо Нишлијама, Лазаревчанима, Шапчанима, њиховим околинама и свима онима који су у гостима чинили да се ови момци осећају као код куће. А ови код куће, нека и даље траже изговоре да не бодре ове момке. Ни у финалу Купа. Београд је пао на испиту, а навијачи Црвене звезде су изгледа прави фудбалски навијачи.

Војводина – Црвена звезда 33:30 (18:15)

Нови Сад – Дворана: Слана бара. Гледалаца: преко 1.000. Судије: Мошорински и Панџић (Нови Сад). Искључења: Војводина 8, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Војводина 4 (4), Црвена звезда 3 (3)

Војводина: Л. Арсенић, Попов, Елезовић 9 (4), Веселинов, Мирковић 2, Перовић, Пушица 7, Тодоровић 1, Ранисављевић, Николић 2, Н. Арсенић 1, Ивановић 1, Бабић, Станковић 10, Коцић (22 одбране).

Црвена звезда: Лазовић 3, Торбица 2, Денић 2 (1), Лазић 2, Митровић, Леовац, Шотић 7, Цупара (13 одбрана), Огризовић 1, Нешовановић 2, Кајганић 2, Шапоњић, Шотра, Мартиновић, Брајовић 9 (2), Антељ.

 

 

Повезане вести

2 comments

marko јун 5, 2014 at 19:05

jer igramo Seha Ligi u Evropu

Reply
Anka јун 5, 2014 at 16:23

Sve cestitke momcima na ovogodisnjoj sezoni, pored bezparice i bez jakih spontora, ovo je uspeh. Mislim da mnogi ljubitelji rukometa nije verovala da ce Zvezda igrati finale kupa i imati ovako visok plasman zbog svih problema od prosle sezone. Nadam se da ce se veliki deo ekipe zadrzati (pre svega mladi perspektivni igraci) uz jednog ili dvojicu dovedenih iskusnih (ako je moguce) za jos bolju sledecu sezonu.

P.S. Sa zakasnjenjem, uz veliko izvinjenje, cestitam svim nasim ekipama i pojedincima (mislim na one cija se sezona zavrsila) koji su dostojno nosili dres naseg voljenog SD Crvena Zvezda kako u domacim tako i u inostranim takmicenjima sa nadom da ce sledeca biti jos uspesnija u svakom smislu te reci!

Reply

Leave a Comment