Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошаркаНајновије

Катић: Играјмо фер и спортски

Пред завршницу домаћег првенства се поново подижу страсти међу вечитим ривалима, а у центру пажње су нека дешавања ван спортских дворана. Играч Црвене звезде, Рашко Катић, за Вечерње новости каже да играчи треба да се изолују од свега тога и представе ову игру у најбољем светлу.

– Посао играча је да на што бољи начин представе кошарку, то што се дешава јесте трагично, а колико год се трудили да о томе не размишљамо и код нас се ствара осећај нелагодности –  рекао је Катић.

Домаћа титула не доноси никакав конкретан бенефит, а опет се око ње диже много прашине.

– Постоје разни фронтови, а та теза да титула ништа не значи представља један од њих. Неко ко се целог живота бави спортом не може да размишља на такав начин. Тренирамо и играмо да бисмо побеђивали у свакој утакмици. Иако титула првака Србије не доноси пласман у Евролигу, велики је мотив бити шампион државе. За мене не постоји већа мотивација од тога.

На крају ће изгледа бити најбитније да се све заврши у спортском духу и без инцидената.

– Искрено се надам и апелујем на све актере да се понашају фер и спортски. Не видим разлог да тако не буде, па нека победи бољи тим. То је спорт, један увек мора да изгуби. Постоје ствари због којих ћете жалити, али није смак света, нити је то питање живота и смрти – закључио је Звездин центар.

Повезане вести

3 comments

emirko svemirko јун 7, 2014 at 11:17

Razmišljao sam dosta i shvatio da je ponovo uprava donela pogrešnu odluku kao i prošle godine a to je odlazak Blejka Silba. Silb je igrač koji je igrao sjajno dok je trajala Evroliga, a nakon toga je počeo da igra suviše nošalantno što ga je i koštalo otkaza. Nemogućnost uprave da dovede kvalitetnu zamenu je izašla na videlo, Lipovij je jedan od najlošijih igrača kojeg sam video u našem timu u poslednje 2 godine. Radonjić je trener koji nije posvećen radu, loše vodi tim i ne zna da motiviše igrače pred važan deo sezone i tu dolazimo do velikog problema, stvara se nervoza u igri, komentari da ponovo nećemo osvojiti ništa i tako dalje… Nadam se dobroj igri u završetku, prednost dajem Partizanu, ali verujem da možemo do titule uz hrabru i borbenu igru, Jako momci !!! 😀

Reply
Luka јун 6, 2014 at 23:55

Bravo, Raško! Apelujem na vas najiskusnije da smirite strasti na terenu da se ne bi izrodila nova bruka. Jasno je da Vujošević i Čović traže alibi po svaku cenu, i računaju da bi im ova titula pokrila sve propuste iz ove sezone. Zbog toga su spremni da žrtvuju sve. Ne dopustite im to, i ovako su oblatili košarku kao nikad dosad. Dajte svoj maksimum, igrajte borbeno, oštro, muški, ali sportski i pružite ruku rivalima pobedili ili izgubili. Ako su vam šefovi nevaspitani, pokažite im u inat da vi niste.

Reply
Teks Viler јун 7, 2014 at 13:49

Bravo Rasko,svaka cast Luka!Tako razmisljaju pametni ljudi.

Reply

Leave a Comment