Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Циљ је титула, али идемо корак по корак

Завршница сезоне је пред нама, почиње такмичење у плеј-офу Суперлиге Србије. Црвена звезда Телеком у доигравању има највеће амбиције, да први пут после сада већ давне 1998. освоји титулу првака државе. Прва препрека ка остварењу овог циља биће полуфинална серија против Мега Визуре.

Звезда прву утакмицу игра као домаћин у хали Пионир, у недељу од 20 часова. Улаз на овај меч је слободан, али је неопходно преузети бесплатне улазнице. Навијачи могу да преузму бесплатне карте у суботу на Малом Калемегдану до 17 часова, а на дан меча на благајнама хале Пионир од 17 сати све до почетка утакмице.

Пред почетак борбе за титулу, новинарима се обратио Звездин тренер, Дејан Радоњић:

– Играмо шести меч против Мега Визуре ове сезоне. Зна се да долазе у дворану Пионир без Мицића и Дангубића, али то је екипа која без обзира на околности има талента, потенцијала и искуства да одигра добро. Они увек играју изузетно мотивисано против Црвене звезде и очекујем да тако буде и у првој полуфиналној утакмици, очекујем да ће покушати да нас савладају. Имају добре играче, неколико репрезентативаца, искуство и потенцијал. Морамо их схватити изузетно озбиљно. Желимо да квалитетнијом одбраном него у нашем прошлом дуелу против Мега Визуре осваримо контролу игре, савладамо их и започнемо полуфиналну серију победом – јасно је изнео Радоњић који је затим наставио са излагањем:

– После дуже времена играмо у хали Пионир, не рачунајући меч против Металца који због празних трибина није био у жељеном амбијенту. Подршка навијача ће нам бити значајна, како бисмо успели да пренесемо њихову енергију на терен, славимо и покажемо у каквом амбијенту желимо да играмо до самог краја такмичења – истакао је стратег црвено-белих.

Дејан Радоњић је био задовољан здравственим стањем играча:

– Залечили смо повреде које срећом нису биле крупне. Против Мега Визуре ћемо наступити у најјачем саставу, али их свеједно морамо максимално озбиљно схватити. Спремни смо да нам концентрација буде усмерена само на терен и то ће нам бити преокупација и у полуфиналним, а надам се и у финалним мечевима – констатовао је Радоњић пре него што се осврнуо на податак да Црвена звезда није освојила титулу првака државе још од 1998. године:

– Евидентно је да је атмосфера таква да хоћемо и жарко желимо титулу. Ипак, за сада је фокус на мечеве против Мега Визуре. Неће бити лако, сваки меч који смо играли са њима био је тежак. Дакле, потребно је на почетку да направимо први, па тек онда да размишљамо о даљим корацима. Али, на сваком кораку се осећа позитиван амбијент у екипи поводом учешћа у завршници првенства – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

7 comments

Djordje јун 8, 2014 at 20:18

Hoce li neko ovog dunstera sa klupe oterati?

Reply
maxbg јун 8, 2014 at 10:59

Zvezdas S,

Na tvoju zalost, bicemo sampioni!

Reply
goran јун 7, 2014 at 20:20

Nebi da prejudiciram stvari ali evo i Muta Nikolic igra protiv Partizana bez Jovica, Brkica, i Lesica. Ni komentator ne zna sta je razlog, ali nagadja da Muta pokusava da ih „osvezi“ za drugu utakmicu.

Reply
Zvezdas S јун 7, 2014 at 18:58

Korak po korak,blizi smo kosarkaskom brodolomu,dok je Radonjic trener mi mozemo samo da zelimo i sanjamo titulu,i to je to. Titulu opet uzima nazalost Partizan.Mega u kompletnom sastavu garantovano bi nas izbacila,ako nas i ne izbaci ioslabljena.

Reply
goran јун 7, 2014 at 18:53

Koliko je KLS neregularna liga. Mi imamo FMP koji je nasa filijala, a Partizan Mega Vizuru koja protiv nas igra, ne sa 100 odsto, nego sa 110% mogucnosti svaku utakmicu, dok se protiv Partizan uopste ne trude nesto narocito.

Reply
Luka јун 7, 2014 at 19:52

Hahaha, e bravo, neka je neko i to primetio. Pa u svakoj normalnoj ligi bi nam rekli da ne može naša filijala da bude u istom rangu sa nama, a Mega bi za popuštanje Partizanu bila žestoko kažnjena. Ali ovde može sve. Sutra da pitaš Čovića, rekao bi da FMP nije Zvezdina filijala nego zaseban klub, a da pitaš ove iz Mege, kleli bi se da igraju isto protiv svih. E, zato nam je liga tu gde jeste. I ne samo liga, nego i savez i reprezentacija.

Reply
goran јун 7, 2014 at 20:46

Niko ne vodi racuna o opstem interesu kosarke. Novac igra glavnu rec, te svi gledaju samo neposrednu korist. Ne biraju se sredstva i nacini da se dodje do cilja jer je profit, a ne razvoj srpske kosarke, primarni motiv svima.

Reply

Leave a Comment