Moja Crvena Zvezda
КошаркаСпортско Друштво

Озваничена сарадња са Фондацијом Наташа Ковачевић

У прес сали Спортског друштва Црвена звезда потписан је Протокол о сарадњи између Фондације Наташа Ковачевић и СД Црвена звезда.

Протокол о сарадњи су потписали в.д. генералног секретара СД Црвена звезда Игор Милојевић и Наташа Ковачевић.

Фондација је добила на коришћење просторије у Љутице Богдана 1а и имаће подршку СД Црвена звезда.

Идеја овог фонда је да подигне свест спортиста о осигурању и здравственој заштити, као и да женску кошарку врати на стазе старе славе.

– Фондација није део СД Црвена звезда, али нам у сваком случају јако значи свака врста подршке. Када сам се суочила са тешком животном ситуацијом, схватила сам колико је подршка пријатеља у најтежим моментима битна. Такође, свесна сам да спортисти не знају на колику заштиту имају право. Доста сам читала о популарности женске кошарка 80-тих година, тако да је један од циљева да се и женска кошарка стави раме уз раме са мушком – напоменула је Ковачевићева.

Наташа Ковачевић велики је оптимиста када је рад ове организације у питању, и истиче да је један од циљева и подизање свести о образовању.

– Образовање је најважније. Тек сада разумем речи мојих родитеља „Учи школу, ко зна шта може да се деси“. За остварење ових циљева потребно је саосећање, а не сажаљење. Потребно је пробудити свест код спортиста да нису сами.

Повезане вести

Leave a Comment