Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Финале плеј-офа: Коначан обрачун!

То је то. Евролигу су прокоцкали и једни и други у полуфиналима АБА лиге, у европским такмичењима су дали максимум, испунили очекивања, можда и мало више од тога. У домаћој лиги лако, без пораза у полуфиналу дошли до финала. А у финалу, како то каже она отрцана, али надасве истинита фраза „може бити само један“.

У овим мечевима све пада у воду. Није битно ни колико је међусобних дуела било током сезоне, ни ко је био бољи у њима, ни ко је како играо. Пред нама су утакмице које су посебне саме по себи. Све оно што су радили током сезоне, све што су тренирали и уигравали, што на утакмицама што кришом, сада ће изаћи на видело. Они који се плаше неће погађати ништа, они који су створени за овакве мечеве ће постати хероји. И када помислимо да смо све већ видели, десиће се нешто ново, нешто неочекивано, нешто по чему ћемо знати да се игра на све или ништа. И управо то је драж сваке финалне серије у кошаркашким лигама.

Домаћи трофеј не доноси никакву корист нити у виду пласмана у Европско такмичење, нити у виду значајне новчане награде. Међутим, сама чињеница да сте најбољи у својој држави представља изузетан мотив за све спортисте. То не крију ни првотимци финалиста овогодишњег плеј-офа, иако су неки инсистирали на девалвирању значаја те титуле. Још ако знате да 16 година гледате ривалу у леђа и да сада, више него икад, навијачи очекују да га престигнете…не може вам бити свеједно.

Ово је осма година откако се домаћа лига игра под називом Кошаркашка лига Србије, односно откада се игра такмичење Србије као самосталне државе. У претходних седам година, Партизан је лако долазио до титуле. Четири пута су у финалној серији били бољи од Црвене звезде, а три пута од Хемофарма. Једини пут се серија играла у пет утакмица у сезони 2008/09. када је Партизан био бољи од Црвене звезде на крају резултатом 3:2. Прошле сезоне је резултат за црно-беле био 3:1, а у последњем мечу пред Звездином публиком, црвено-бели су доживели потпуни дебакл када цело прво полувреме нико осим Ракочевића није погодио кош из игре!

Први меч финалне серије ове сезоне се игра у суботу, 14. јуна, од 20 часова. Домаћин је екипа Партизана, а за гостујуће навијаче је обезбеђено 150 улазница. Наредни меч се игра 16. јуна, када је домаћин Црвена звезда, а 19. јуна се домачинство враћа Партизану. Евентуална четврта и пета утакмица се играју 21. и 24. јуна.

Већ је речено да су ова два тима одиграла ове сезоне довољно мечева и да ништа од тога не мора имати  утицај на ове мечеве. Због тога се нећемо посебно освртати на анализу обе екипе. Све смо видели у току сезоне.

Само ћемо рећи да је дошло време за још један коначан обрачун и за новог победника. Навијаче позивамо да у што већем броју дођу на утакмице у којима је Црвена звезда домаћин, да покажемо да под нашим притиском момци на паркету могу да сломе и актуелног шампиона и фаворита у овим финалним дуелима. Време је за титулу!

Још једна победа…

Повезане вести

4 comments

mariachi јун 14, 2014 at 15:38

Je#bemo ih veceras!!!! Jaka na terenu, Cigani na tribini!!! U BOJ JUNACI!!!!!!!!!!!!!

Reply
Miki јун 14, 2014 at 07:08

Nikada me predosecanje nije do sada prevarilo pa se nadam nece ni sada. Zvezda pobedjuje..

Reply
Coa јун 14, 2014 at 03:42

Bravo za komentar, uzeo si mi reci iz usta 😀

Reply
coa јун 14, 2014 at 03:29

Momcima i Radonjicu velika podrska, siguran sam da osvajaju titulu!
Jedva cekam samo da vidim komentare svih strucnjaka sto su vec proglasili partizan za pobednika, sram vas bilo, i da igramo sa najgorim igracima ne znam kako mozete tako da pricate, uvek treba verovati u svoj tim do kraja, do poslednjeg sudijskog zvizduka.

Reply

Leave a Comment