Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

И омладинци ФК шампиони Србије!

Након пионира и кадета, и омладинска селекција нашег клуба окитила се титулом првака државе.

Омладинци (играчи рођени 1995, 1996. и 1997. године) су у четвртак 19. јуна савладали Бродарац резултатом 1:0, а стрелац јединог поготка био је Вукашин Јовановић, након корнера који је извео Михаило Ристић. Овом победом, омладинци Црвене звезде стекли су недостижну предност и обезбедили прво место на табели (72 бода) испред другопласиране Војводине (68 бодова). У последњем колу, Звездини фудбалери ће гостовати у Новом Саду управо Војводини.

У тешкој конкуренцији Војводине и Рада, наши омладинци су успели да освоје прво место на маестралан начин – надокнадивши заостатак на полусезони од 9 бодова за првопласираним Радом. Овај велики успех додатно добија на значају када се у обзир узме податак да је наша омладинска селекција уједно и најмлађа екипа у целом првенству – осим Ристића и Ђорића који су рођени 1995. године, сви остали фудбалери су 1996. и 1997. годиште.

Нашу екипу су током целе сезоне пратили и бројни пехови. Већ у првом колу, Милан Марчић се повредио и није га било на терену два и по месеца. У утакмици против Партизана кључну кост је повредио Ђорић, а листи повређених играча придружио се и Марко Грујић који је на турниру у Италији повредио руку. И поред тога, десеткована екипа наших омладинаца успела је за 5 месеци одигра чак 37 утакмица, рачунајући првенство, припремне утакмице, утакмице за репрезентацију, као и утакмице на међународним турнирима. На крају, Црвена звезда је, коло пре краја, остварила учинак од 23 победе, три ремија и три пораза.

Тренер Небојша Максимовић био је пун речи хвале за своје момке.

– Преузео сам ову генерацију у јулу прошле године, и заједно са тренером Небојшом Стаменковићем успео да постигнем велики успех, нарочито имајући у виду све недаће које су нас ове године задесиле. Ипак, заслуге иду пре свега овим момцима који су остављали срце на терену на свакој утакмици, и крајњим напором успели да престигну све ривале, издрже невероватан темпо и велики број напорних утакмица. Они су будућност Црвене звезде, то су и доказали овом титулом која је освојена у конкуренцији старијих фудбалера. Желим посебно да истакнем да сви фудбалери имају потписане професионалне уговоре са Црвеном звездом, и Звезда засигурно може да рачуна на своју децу! – рекао је Небојша Максимовић, и додао да су многи омладинци постали и репрезентативци.

– Прошле године је само Брајовић био стандардни репрезентативац, а сада их имамо осам у свим селекцијама, што само потврђује колико су момци вредно радили и колики су напредак остварили. Још једном желим да им честитам и пожелим да победнички менталитет задрже и у првом тиму Црвене звезде.

Фудбалери који су наступали за омладинску селекцију:

Божовић Бошко, Брајовић Милош, Цветковић Ненад, Ђокић Ненад, Ђорић Иван, Ђорђев Душан, Грујић Марко, Иличић Златко, Јакшић Немања, Јовановић Бранко, Јовановић Вукашин, Јовић Лука, Манојловић Филип, Марчић Милан, Радмановић Лука, Ристић Михаило, Стојковић Никола, Зукановић Милош, Жерађанин Жељко, Живковић Душан.

Повезане вести

2 comments

Realan Zvezdas јун 20, 2014 at 13:54

Evo tima, ugovori na 5 godina, i sta urade uradili su, makar znamo da su nasi!!!

Reply
Звезда шампион! јун 19, 2014 at 19:58

Браво ❗

Reply

Leave a Comment