Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Зорана Аруновић освојила злато у Марибору

Зорана Аруновић, репрезентативка Србије у стрељаштву и члан Црвене звезде, освојила је златну медаљу на Светском купу у Марибору у дисциплини ваздушни пиштољ.

Зорана је остварила резултат од 202,4 круга и надмашила Рускињу Јекатерину Коршунову (200,7 кругова), којој је припала сребрна медаља, док је до бронзе стигла Антоанета Бонева из Бугарске са 175,7 кругова. Пре финалног дела Аруновићева је била трећа у основном делу са 384 круга, а Португалка Кастело је имала најбољи резултат од 388 кругова. Ипак, такмичарка из Португала је посустала у финалу, а Зорана је после осме дијаболе претекла Рускињу Коршунову, избила на прво место и на крају се радовала златној медаљи остваривши резултат који је за само 1,4 круга слабији од светског рекорда финала.

Четворострукој узастопној најбољој спортисткињи Црвене звезде ово је било друго одличје ове године у Светском купу, јер је у марту освојила бронзану медаљу у Форт Бенингу. У досадашњој каријери у Светском купу Зорана Аруновић је освојила две златне медаље (Минхен 2012. и Марибор 2014. године), четири сребрне (Форт Бенинг, Чангвон и Гранада 2013. и Минхен 2011. године), као и три бронзана одличја (Гранада и Форт Бенинг у 2013. години и још једном у Форт Бенингу али 2014. године).

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ јун 20, 2014 at 23:35

BRAVO ŠAMPIONKO .UPUCAJ IH SVE ,ŽIVELA ZVEZDA.

Reply

Leave a Comment