Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда без финала

У полуфиналу „Турнира пријатељства“ (учествују играчи рођени 2000. године и касније) у Бијељини, Црвена звезда се састала са Динамом из Загреба. Након 60 минута игре, резултат је био нерешен (1:1), па се приступило извођењу једанаестераца, у коме су се боље снашли противнички играчи, иако је наш тим први дошао до предности у овој пенал серији. У последње две серије, голман Динама, Котарски, одбранио је шутеве наших извођача, а затим и постигао одлучујући погодак и донео победу свом тиму (4:3).

Црвена звезда се пласирала у полуфинале као победник групе „А“, док је Динамо био убедљив у групи „Ц“ оставривши све три победе (Будућност 1:0, Борац 6:0, Војводина 1:0). Наш тим је први на овом турниру затресао мрежу Загрепчана, а то је учинио Душан Влаховић у 17. минуту. Један од најбољих Звездиних играча, Александар Костић се повредио, и морао је да изађе из игре. Након постигнутог поготка, Динамо је преузео иницијативу и пропустио две велике шансе у 27. минуту.

У другом полуврему, у 39. минуту, велика шанса за Звезду да дуплира вођство, али је Денић након одличног продора погодио стативу. Пар минута касније, припретио је и стрелац првог поготка, али, без реализације. Динамо је имао иницијативу, више је имао лопту у свом поседу, и покушавао да дође до изједначења, што је и успео да уради у надокнади утакмице голом Кризманића. Штета, није издржао наш тим до краја, али, добро су се борили наши момци, недостајало је мало и среће у пенал серији, али би требало да буду задовољни наступом на овом турниру.

Црвена звезда је имала подршку са трибина током читаве утакмице, а у сутрашњем финалу, Динамо ће играти против ОФК Београда који је победио Олимпију са 3:1.

Повезане вести

2 comments

Goran јун 21, 2014 at 07:19

Vode 1:0 i onda u nadoknadi vremena prime gol minut pre kraja…I onda na penalima Hrvati prvi promase penal a nasi onda ofulaju 2,strasno…

Reply
MARE јун 20, 2014 at 22:11

Nije nas bilo mnogo ali i ipak bilo je prekida utakmice zbog vredjanja ustasa

Reply

Leave a Comment