Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Нелсон: „Носио сам ове боје и овај грб са поносом“

Спуштена је завеса на сезону Црвене звезде Телеком. Иако је у сезони за нама било пуно успешних резултата као што су повратак у Евролигу и одлични резултати у Еврокупу, црвено-бели нису завршили такмичарску годину како су желели.

Звезда је поражена у финалној серији Суперлиге Србије од Партизана Нис укупним резултатом 3:1. Последњу битку црвено-бели су од вечитог ривала изгубили после велике борбе па је у томе разочарење било веће. Након утакмице у табору Црвене звезде није било разлога за задовољство, а то се најбоље видело на лицу Демаркуса Нелсона:

– Ово је дефинитивно била тешка утакмица. Борили смо се кроз читав меч и дошли до једног момента када смо мислили да имамо потпуну контролу. Али, десило се неколико ситуација у неколико напада и меч је поново уведен у егал и велику борбу – изјавио је Нелсон који је нешто да истакне:

– Не тражимо никакве изговоре, они су победили, али много је битнији напредак који је цела Црвена звезда направила ове сезоне. Играли смо на највишем нивоу, били у најјачој групи у Евролиги и можда заслужили да идемо у Топ 16 фазу. У Еврокупу смо дошли до полуфинала и били веома близу пласмана у финале. Овај клуб је у односу на прошлу сезону направио велики корак напред. То се десило због начина на који су вођени тим и клуб. Мислим да је наш тренер Дејан Радоњић направио сјајан посао ове године, припремајући тим на фантастичан начин. Екипа је била свежа и спремна за све – изјавио је Нелсон пре него што је нагласио:

– Црвена звезда је ове године постала озбиљно име у Европи. Направљени су темељи, сад остаје да се на њима зида. Сада схватамо како можемо да будемо најбољи – рекао је Звездин плејмејкер који сматра да је још рано размишљати о евентуалном продужавању уговора:

– Сада покушавам да схватим шта се десило вечерас. Имам опцију у уговору да продужим сарадњу, морам да седнем са клубом и са својим менаџером и да разговарамо. Много тога ће зависити од будућих планова клуба и начина на који бих ја био укључен у њих – објаснио је Демаркус Нелсон који је потом закључио:

– Носио сам ове боје и овај грб са поносом. Мислим да је период у Црвеној звезди најбољи у мојој професионалној каријери – изјавио је један од играча који су најомиљенији међу бројним навијачима црвено-белих.

Повезане вести

17 comments

Villa јун 23, 2014 at 15:53

Mnogi ovde imaju kratko pamcenje, ali ja ti nikad necu zaboraviti strast sa kojom si nosio sveti dres dve godine. Monstruozna zakucavanja preko protivnickih igraca, trojke sa parkinga, i mirnu ruku u zavrsnicama utakmica. Provocirali su te, gurali, udarali ali si ti uvek bio smiren(do ove finalne serije) i bio si pravi vodja ovog tima. To koliko nam znacis videlo se u drugoj utakmici finalne serije. Hvala ti na svemu i nadam se da ces i dalje igrati za Zvezdu.

Reply
marko zemun јун 23, 2014 at 00:32

Hvala ti Admirale za sve!!! Nadam se da ce Rebic da pokida!

Reply
Luka јун 22, 2014 at 18:31

Pošteno si se borio, ali ako ćemo pošteno, jako si limitiran igrač. Nisi pravi plej (iako si to sasvim solidno odradio, pogotovo imajući u vidu činjenicu da nismo imali ni rezervnog pleja), a ni pravi bek šuter (tragična mehanika šuta ti mnogo obara procenat). Tebi srećno u narednom klubu, a mi ćemo valjda imati pameti da u narednu sezonu uđemo sa dva prava pleja a ne ni sa jednim.

Reply
NIK јун 22, 2014 at 18:21

Hvala na svemu, ali vreme je za rastanak na obostrano zadovoljstvo, jer si bio i ostao mali igrac za VELIKE utakmice

Reply
dex јун 22, 2014 at 17:20

Majstore, ostani jos jednu sezonu! 😀

Reply
Coa јун 22, 2014 at 13:40

ADMIRAL ! Nije on kriv sto je morao da organizuje igru, iako covek celu svoju karijeru igra poziciju 2. Nije mi i dalje jasno zasto Rebic nije dobio sansu, na poziciji 4 smo imali mnogo igraca pa i da razumem za Tejica, ali da nas najbolji mladi igrac na poziciji 1 nije kvalitetan za prvi tim, onda Deja treba da stavi prst na celo i da se vidi ko je ovde lud !

Reply
mariachi јун 22, 2014 at 12:53

Nosices i dalje Di!! Nema sanse da odes!!!

Reply
Зоран јун 22, 2014 at 12:49

ZVEZDA JE ZIVOT,

D
ZVEZDA JE ZIVOT,

Daleko smo mi od full tima..

Reply
Djole-Jagodina јун 22, 2014 at 11:44

Nelsone hvala tebi za trud koji si ulozio ali iskreno i platu si primao redovno i to dobru.Kad sve stavimo na vagu nisi igrao koliko si placen.Vreme je da ides a da dodje neko ko ce resavati teske utakmice kao sto drugi resavaju a sad ste videli kako to ide kad vam Bogdan ubaci po 40 poena.E to vi nemate i zato ste daleko od titule.I nemoj da branis Radonjica jer je on mutula i dunster

Reply
Steva јун 22, 2014 at 12:34

A sta to znaci platu si primao redovno !? Jel to sad ispade nenormalno sto je primao platu,pa je trebao da igra vanserijski sa krilima svaku utakmicu…Pogresio si sajt ocito,idi na tvoj crno beli pa tamo popuj o bogdanovicu prosecnom igracu…

Reply
Djole-Jagodina јун 22, 2014 at 16:21

Ti si crn bez belog i jos nevidis dalje od nosa.Prica o plati je poredjenje o uspehu.Bogdanovic koji nas je rasturio ne prima uopste platu ali mu to ne smeta da nam daje po 40 komada.A ti idi popi nesto nije ti dobro

Reply
Mirko CZ јун 22, 2014 at 19:03

Kakve veze ima plata?Ili znas da igras ili ne znas….dule ti je isprao mozak sa budzetom i glupostima,pa gde idu te pare kad u partizanu niko platu ne prima?Dobijaju 2 mil od drzave a svi igraju iz ljubavi….bezi bre…bogdan sutirao trojke od 9 pogodio 3,a za 2 od 14 pogodio 7…jedino slobodna bacanja odlicno sutirao 13 od 16…da nije pretio da nece igrati za srbiju i da posle prve utakmice nisu trazili specijalni tretman sudjenja prema njemu ne bi ni on ovoliko bacanja sutirao.Samo cu ti jos reci Igor Rakocevic nije imao ovakav tretman a kakvu karijeru je imao Bogdan tek poceo da igra a ucenjuje da nece igrati za Srbiju i ima zastitu sudija…mi igramo EL a vi sa bogdanom uzivajte u cipiripi kupu.

Reply
mare-zvezda јун 22, 2014 at 11:30

I ebi svaka cast za sve sto si uradio u Zvezdi ali je vreme da odes i ti, sa tolikim primanjima i licno moje misljenje kao i Radonjic u svakoj tezoj utakmici tj. gde je bio tezi protivnik nisi nista pokazao, ako i ostanes moras biti drugi plej jer me izludjuje vise tvoja kretnja prema kosu i kada svi ocekujemo da zavrsis napad ti loptu vratis na tri. To si radio nebrojeno puta kao i veceras, nije poenta zemljace preneti loptu preko pola i onda na liniji 6,25igrati ja tebi ti meni pa sut za tri. Ti si plej treba svaki napad da ides na ulaz kako bi oslobodio jednog cuvara Bobiju da bi ostao 1 na 1, a ovako samo mu bacite loptu a on i Rale se uvek guraju sa dvoijicom. Ako ti nije jasno kako igra plej pogledaj utakmicu Zvezda-Cibona i vidi Blesingera sta radi koji nije nista vise placen od tebe. Znam da cu zbogo ovoga dobiti brdo minusa ali nema veze, dobijao sam ih i kad sam tokom sezone kritikovao Radonjica i kapitena pa mogu jos i ovaj zavrsni istrpeti. LICNO MISLJENJE, tebi se zahvaliti i ako je ikako moguce dovesti pleja po mogucstvu Blesingera ako nema jos neki bolji za takve pare , dvojke ostaviti Djenku i JAKU ako je dvojka a ne trojka, dve trojke, jednu cetvorku uz mladog Mitrovica-Tejica, Bobija i jos jednog centra i naravno TERATI RADONJICA i mislim da bi od domacih trenera Vlada Djurovic bio dobro resenje. Svako dobro i sportski pozdrav.

Reply
pera јун 22, 2014 at 13:13

E moj Mare nije nama kriv Admiral već Radonja koji igra utakmice sa 6 igrača i ne razigrava tim. Nelson je sam vodio utakmice a ne Radonjić. Naš je problem što smo napravili tim sa jednim plejem tj Radonjić je napravio jer on ne zna da igra sa dva pleja u timu. To treba spremiti druže. U pravu si druže treba dovesti Vlada Djurovića i dati mu tim na 4 godine i da se konačno da šansa klincima iz FMP i podmlatka. Nismo imali šanse posle one prve utakmice debeli je stavio i savez a boga mi i Čovića pod noge jer je ponovo ispalo po njegovom već godinama on igra sa domaćim sudijama kao vetrom u našoj ligi seti se trojke Drobnjaka iz auta. Sad samo Vučić mora da održi obećanje da ne da dinara ni jednima ni drugima jer oni su morali makar na silu što je i bilo da osvoje ligu kako bi tražili pare od države. Zbog takvih odnosa u našoj košarci još od Švedske gde je debeli vodio reprezentaciju mi tonemo jer niko nema šanse da dobije prvenstvo jer je sve podredjeno debelom.

Reply
ljubomir јун 22, 2014 at 18:28

ja samo ne razumem zasto su pustili mladog ristica da ode u ameriku. decko kida kako igra i uz malo vece minutaze vanserijski bi napredovao kao mitrovic. uz rebica (blesingejma treba dovesti) na 1, nelsona (dzenkinsa) na 2, blazica (lazica) na 3, mitrovic (tejic) na 4 i ristic i bobi na 5. moze i katic. i naravno uz dobrog trenera kao sto su trifunovic ili maljkovic. ekipa bi ubijala sve, jer se igraci medjusobno znaju. eto, bez nekih ulaganja bi bilo ok. po meni

Reply
pera јун 23, 2014 at 06:38

Vidiš druže problem srpske košarke broj jedan je ta petica. Mi smo ranije imali uvek prevagu na tim pozicijama i u vreme Divca a i ranije. Lošom politikom saveza a i nekim potezima ranijih selektora lišili smo se pomoći Raduljice koji je jedini centar u ovim sadašnjim generacijama koji može odigrati kako treba peticu. Sad je Saša pozvao i Kuzmića koga sigurno ne smemo izgubiti već učiniti sve da unapredi igru i narednih bar 5 godina konačno napraviti taj tandem Raduljica , Kuzmić. Što se Zvezde tiče veruj mi da je sada glavni prioritet zadržati mir u klubu i ne dozvoliti da čaršija pomeri Čovića iz kluba. To nikako ne bismo smeli da dozvolimo. Što se tima tiče rekao sam imamo sjajne momke kojima treba dati šansu i rečenom bih možda dodao Dangubića iz Mege i malog Novaka na pleju jer pored petice problem je i kvalitetan plej koji hoće da radi. A što se tiče trenera stojim iza opredeljenja za Vlada Djurovića trenera koji sve zna i ima autoritet kod igrača i još nešto trenera koji je svuda stvarao igrače što je u ovom trenutku za Zvezdu mnogo bitno.

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јун 22, 2014 at 11:28

Ostani Admirale, potreban si nam. Treba nam pojacanje, amerikanac na poziciji 3, i na pozicije 4, i onda bi bio full tim! 😮 😮 😮 😮 😮

Reply

Leave a Comment