Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаДруги пишуКошаркаНајновије

Блажич и Митровић: Тешко је…

Поново је Црвена звезда остала без домаће титуле у к0шарци. Синоћни пораз, упркос доброј игри, тешко је пао свима, а најтеже су то поднели млади играчи који у сваком мечу улажу велику енергију и емотивно доживљавају сваки тренутак утакмице. Управо такви су Јака Блажич и Лука Митровић.

– Много нам је тешко. Целе сезоне смо радили за овај финиш. Нисмо очекивали овакав крај, одиграли смо можда и најбољу утакмицу у финалној серији, а изгубили смо. Партизан нас вечерас није надиграо, али је генерално био бољи током финалних утакмица – кратко је анализирао Митровић.

Јака Блажич је могао да буде херој утакмице. Прво је погодио тројку за изједначење, а онда је покушао и да донесе победу свом тиму у последњем нападу у регуларном делу утакмице. После меча није могао лако да дође до речи.

– Осећам се катастрофално, фалио нам је овај трофеј после Купа. Одиграли смо добру сезону, али смо изгубили титулу вечерас пред нашим навијачима – једва је изустио Блажич.

Повезане вести

9 comments

dejo јун 23, 2014 at 11:42

Jaka , jednostavno, mora ostati u klubu kao i Luka i Bobi Marjanovic!!! Ostali mogu da odu. Naravno, Tejic, takodje, mora ostati!

Reply
Nemanja јун 22, 2014 at 22:49

Po meni Djenka sjebo tekmu.. Izgubio loptu na +7 i napravio faul i ovi imali slobodna bacanja.. Dva napada posle toga masi dve uzastopne trojke a odma posle toga pravi korake u kontri.. I tolko nam bese.. Blazic malo produzio vreme da 3 ali dzabe.. A Djenka je ima 0 od 6 za tri.. Mada i ostali nista posebno nisu odigrali. Jedino Mitrovic sto je igrao lepo al dzabe kad ga Radonjic nije pustio da igra u 2 poluvreme

Reply
Darko јун 23, 2014 at 01:15

Stvarno je neverovatno šta je Dženkins uradio na 67:60. Kao klinac prodao loptu na izvođenju, a onda i poklonio dva bacanja. Oni koraci su takođe bili smešni, napravio je pun dvokorak pre nego je tapnuo loptu od parket. A povrh svega, od njegovih 6 promašenih šuteva za trojku, 5 nisu bili ni blizu. Samo jedna lopta je, što se kaže, iskočila iz obruča.
Nego, ne treba samo njega kriviti, Simonović je opet bio neupotrebljiv u napadu (iako solidan u odbrani), Jaka se glupirao malo više nego obično, dok je Lazić bio neobično racionalan a Mitrović odličan. Tadijinu ulogu odavno već niko ne zna.
Rašku je trebalo tri četvrtine da nešto uradi na parketu, a kad ga je krenulo napravio je tako glupe faulove da nisam mogao da verujem. Njegova nervoza i frustracija kada igramo protiv jsd je neverovatna. Nije mi jasno zašto je to tako.
Bobi je već dosadio sa spuštanjem ruku na bekove koji probiju pa dođu da šutnu preko njega. Umesto da malo poskoči i digne ruke uvis, on ih svaki put spusti na ruke šutera i pokloni mu bacanja. Pa u čemu je poenta onolike visine? Umesto da mu već težak šut učiniš još težim, ti ga šalješ na liniju bacanja.
Nelson me je mnogo nervirao sa svojim niskoletećim šutevima. Kakav je ono ugao šuta, katastrofa. Ono može da uđe samo ako ne dohvati obruč, a svi znamo koliko retko Nelson pogađa tako čisto.
Sve u svemu, mogli smo i morali bolje.

Reply
Coa јун 22, 2014 at 22:04

Jaka,Luka,Bobi i Djenka da ostanu, ostalima se zahvaliti. Tejic da dobije sansu. Uz dva pojacanja i jos nekog klinca kojem ce da se da sansa a ne da bude uz tim i sedi na klupi 40min

Reply
Zvezdas јун 22, 2014 at 21:20

Srce je bitno a to je pokazao samo Jaka i Luka i niko vise a tu se vidi kakav si igrac i covek!!! 👿

Reply
mariachi јун 22, 2014 at 19:31

Jaka Kapiten!!!! MEGA CAR!!!!

Reply
Mirko CZ јун 22, 2014 at 18:52

Titula je izgubljena u drugoj utakmici,niste mogli raspali partizan da pobedite pred domacim navijacima…bez pavlovica i milutinova umesto da ih zgazite vi ste se zajbavali,ne moze se tako do titule.

Reply
Luka јун 22, 2014 at 20:48

Apsolutno si u pravu. U drugoj utakmici imali smo sve na dlanu, mogli povesti 2:0 i to bi praktično bio i kraj. Groblje igra na Bogdanovića, a ono malo što on odmara, na Pavlovića. Mi uopšte nismo iskoristili minute kad Bogdanović nije bio na parketu, naprotiv. Centri su posebna priča jer su oni bili bez Muslija i Milutinova, a Gagić je sam razbio Bobija i Raška. Kukavički pristup naših igrača i „trenera“ rezultirao je ubedljivim porazom i mirenjem sa gubitkom titule, što smo videli u nastavku serije.

Reply
pera јун 23, 2014 at 08:40

Ljudi glavni razlog je trener koji igra sa 6 igrača i tih 6 ne zna da upotrebi kako treba. Njegovi tajm auti su posebna priča u njima maše rukama i krsti se umesto da analizira igru i usmerava je. Mi kroz sezonu nismo dobili nijednog igrača za tim još nam je i doveo Lipovija koji je izgubio treći meč sa svojim gadjanjem koša ciglama, ma da li je ovaj igrač ikada u životu pogodio koš. Tadiju neću da komentarišem, sramota. Od te druge utakmice mi smo mogli groblju da napravimo haos da se ugase ali trener nije uvodio u igru jedinog pleja kog je imao, Dženkins to nije videlo se da to ne može da igra.

Reply

Leave a Comment