Moja Crvena Zvezda
БлоговиСвета

Koreo za sutra!

Misao o tome da smo punili Marakanu kad je bilo najteže, kada su nam predviđali gašenje nikada neće biti zaboravljeno, i nikada neće biti zaobiđeno u svim pričama kako smo se nekada borili za nju. Al sve to kad nas budu stigle godine. Danas, gledamo u sutra. Gledamo napred. U tom pogledu ka boljem sutra, želim da doprinesem na jedini način na koji mogu da doprinesem u ovom trenutku. Želim da svi zajedno, počev od mene samog, izletimo iz svakodnevnog šablona koji nam se nametnuo pred odlazak na svaku utakmicu našeg voljenog kluba. Želim da uradimo nešto drugačije, da odgovorimo na predloge naših drugara sa Marakane.

Pošto odlučite koju ćete majicu obući iz svoje Zvezdaške kolekcije, i na kraju saznate da li ima šanse da se pređe preko “Gazele“ ili se opet mora hvatati tramvaj kod Ušća, odvojte još pet minuta. Nema čoveka na stadionu koji se bar jednom nije okupirao mišlju kakva će koreografija biti na sledećoj utakmici. Da li će je biti?! Danas, ako pažljivo pročitate ostatak teksta, budite sigurni da će je biti. Spremanje za utakmicu nije samo iznalaženje najbližeg puta do Marakane, okupljanje ekipe iz kraja i kupovina omiljenog piva kod komšije na ćošku. Spremanje za utakmicu nije ni besomučno lupanje po tastaturi i prizivanje više sile da sve prođe dobro i da nas UEFA ne kazni. Svaki Zvezdin navijač neće učiniti ništa što bi njegov klub moglo da košta bilo kakve kazne, i pravi Zvezdin navijač će želeti da doprinese da atmosfera na stadionu bude u skladu sa našom reputacijom. Prema tome, neka bude pakleno, za nezaborav, ali neka bude sve za dobrobit našeg kluba.

Koreo protiv Bajerna

Najmanje što svako od nas može da uradi je da bilo gde nabavi starih novina, koje ne služe ničemu, i upotrebi ih na pravi način. Odvojte 10 minuta, iseckajte novine na male delove, dovoljno praktične da stanu u šaku, i vežite ih gumicom. Nekoliko paketića, koliko god budete želeli, stavite u kesu i pravac stadion. Za one kojima ovo nije dosta, u svakoj bolje opremljenoj knjižari se mogu kupiti rolnice koje se koriste za fiskalne račune. Dakle, i to može biti vaš navijački rekvizit, i vi možete direktno uticati na ono što se dešava na tribini na kojoj se nalazite. Ne mora samo Sever da bude u rolnicama, papiricima. Ne mora samo Sever da pulsira i grmi. Najbolje u celoj priči je što baš TI imaš tu šansu, da raširiš ovu priču. Ne košta ništa, a daje mnogo.

Ovaj sajt dnevno poseti u proseku 15 hiljada ljudi. Verujem da će bar polovina od tog broja biti na Marakani i bodriti svoj klub. Od te polovine, velika većina neće doći sama na stadion, već u društvu. Neka svako dođe sa bar dva paketića papirića i dobijamo zavidan broj ljudi koji žele da direktno učestvuju u koreografiji na svom stadionu, plus oni koji ovo već rade tradicionalno. Ne postoji bolji način da budete deo ambijenta, da držite gostujuće igrače na oprezu, od ovog koji sam sada naveo. Verujem, poželeli ste je. I meni nedostaje. Dosadilo mi je da se radujemo svakom svom golu na PES-u, da iskačem iz stolice. Nedostaje mi da budem deo spektakla. Mnogi od vas su bar jednom bili prisutni kada je na našem stadionu bila koreografija sa rolnicama. U jednom trenutku ne vidiš ništa. Samo belo. Nemojte da neko drugi sve uradi za vas. Raširite priču, hajde da zajedno rastemo i sazrevamo u tom smislu. Hajde da zajedničkim snagama podižemo svest kod onih koji dolaze na stadion. Neka samostalna inicijativa svakog od nas doprinese lepšem ambijentu u četvrtak uveče.

Vidimo se na Marakani!

Повезане вести

57 comments

Leave a Comment