Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Млађе категорије Звезде: Шампиони до шампиона

Омладинска школа Црвене звезде ове сезоне је ређала успех за успехом – пионири, кадети и омладинци нашег клуба постали су шампиони Србије. У јеку лоших вести које су по завршетку сезоне сениорског тима стизале из фудбалског клуба, ови младићи су се потрудили да обрадују навијаче и надамо се да ће за коју годину постићи исте резултате и у сениорском тиму. У наставку можете прочитати како су текле сезоне поменутих тимова у сезони 2013/2014.

Пионири

Пионирима Црвене звезде (генерација рођена 1999. године) највећи конкуренти за титулу били су Партизан и ОФК Београд. Већ у првом колу, наша екипа је била боља од тима са Карабурме (2:1), а након кикса на свом терену против ужичке Слободе (0:0), Црвена звезда улази у серију убедљивих победа (примера ради, Бродарац је побеђен са 10:0), па је након осмог кола, прва на табели са освојена 22 бода уз гол-разлику 39:2. Партизан је био други са 21, док је ОФК Београд био трећи са 19 поена. У следећем на програму је био „вечити дерби“, и у СЦ „Партизан – Телеоптик“, резултат је био нерешен 1:1. На свом терену, црвено-бели су затим одиграли нерешено са Земуном (2:2), што су искористили Партизан и ОФК Београд да престигну наш тим на табели после десет одиграних утакмица. Затим су поново ређане победе, падали су Рад, крагујевачки Раднички, Ас и Национал.

У првом колу другог дела сезоне ОФК Београд односи бод са Маракане (0:0), а у заосталој утакмици 13. кола, Чукарички је на Бановом брду био бољи од наше екипе (3:1), па је Партизан након 16 одиграних утакмица имао четири бода предности у односу на наш тим (41-37). Поново је уследило неколико победа, а у 21. колу, наш тим је поражен у Шапцу од Савацијума (2:0), па је заостатак за Партизаном постао поприличан (10 бодова уз утакмицу мање, практично 7, пошто је Звезда касније у заосталој утакмици била боља од Слободе). Већина је тада већ погласила тим из Хумске за нове шампионе, али тако нису размишљали црвено-бели.

Цех је прво платило Смедерево (9:1), а затим и Бродарац (7:0), Звезда нставља да ређа победу за победом (падали су редом Земун, Рад, Раднички 1923, Чукарички), предност Партизана почиње да се топи да би на крају све одлучивао „вечити дерби“. Према оценама извештача са те утакмице, Звезда је прегазила ривала, и само је голман Партизана заслужан што комшије нису претрпеле катастрофу. Утакмица је завршена победом нашег тима (2:0), након чега су се ове две екипе изједначиле на табели (по 67 бодова), с тим што Црвена звезда одиграла утакмицу мање. Црвено-бели су завршили посао у наредне две утакмице победивши Национал и Слободу, да би на крају ремизирали са Асом у утакмици која ништа није одлучивала. Поредак на табели је изгледао овако:

  1. Црвена звезда          30        23        5          2          94:15              74
  2. Партизан                   30        23        3          4          118:17             73
  3. ОФК Београд             30        21        7          2          56:8                70

У сезони је наступило укупно 24 играча, а то су: Ашанин Дарко, Дачић Алекса, Делибашић Алекса, Ђекић Владан, Гачић Алекса, Гордић Милош, Ивановић Лазар, Јокић Ранко, Јовељић Дејан, Костић Урош, Ковач Стефан, Максић Филип, Михајловић Стефан, Митровић Бојан, Николић Ј. Милош, Николић З. Милош (кап.), Перић Саша, Пузић Никола, Ракић Слађан, Сићовић Милосав, Терзић Алекса, Тричковић Никола, Вудраговић Стефан, Живојиновић Виктор. Тренер: Марко Митровић.

 Кадети:

Кадетски тим Црвене звезде (играчи рођени 1997. године) је практично од почетка до краја првенства био на водећој позицији, имао убедљиву предност у односу на другопласирани Партизан (која је у једном моменту износила и 11 поена вишка), и на крају заслужено освојио титулу намењену шампиону Србије. Тренер Каплановић је искористио ту убедљиву предност да пред крај сезоне да шансу и резервистима (а и они су оправдали поверење), па је чак 29 играча учествовало у освајању ове титуле (од тога шест из млађег годишта).

У првих шест кола, наш тим оставрује исти број победа уз гол-разлику 19:5, затим су црвено-бели одиграли нерешено са „вечитим“ ривалом, да би након тога наставили да ређају победе, између осталих, ОФК Београд који је завршио првенство на трећој позицији, поражен са 5:2 на Карабурми. Затим је прегажена и Слобода из Ужица (6:0), а онда је уследило још један реми, овога пута против Рада (поново 1:1). На полусезони Црвена звезда је имала шест поена предности у односу на Партизан, а остварила је 12 победа из 15 утакмица уз три ремија. У 17. колу, пред одлазак на зимску паузу, предност је повећана на 8 поена након наш тим још једном био бољи од Спартака (овога пута 2:0, док је на Маракани у другом колу било 5:2 за црвено-беле), а Партизан ремизирао против ОФК Београда.

Победнички низ је настављен и након паузе, падали су Борац (3:0), Напредак (2:0), да би први пораз наш тим тек доживео у 21. колу на гостовању против Јагодине. У следећем колу, практично су отклоњене све дилеме, Црвена звезда побеђује Партизан на Маракани са 2:0, и одлази на +11. Црвено-бели су рутински привели сезону крају, уз поменуто давање шансе и резервистима, и окитили се шампионском титулом која је оверена убедљивом победом у Новом Саду против Војводине (3:0). Коначан пласман:

  1. Црвена звезда           30        23        4          3          80:25               73
  2. Партизан                    30        20        8          2          85:26               68
  3. ОФК Београд             30        16        6          8          55:36               54

Играчи који учествовали у овајању ове титуле су: Арсић Жељко, Бјеличић Огњен, Цветановић Филип, Цветковић Стефан, Црнадак Андрија, Драгојловић Ђорђе, Ђуровић Лазар, Филиповић Урош, Ивановић Немања, Јовановић Никола, Јовић Лука, Кантар Слободан, Максимовић Стефан, Мијаиловић Марко, Пановић Милан, Пурић Никола, Радовић Немања, Рангелов Богдан, Ребић Никша, Станковић Александар, Станковић Филип, Стојановић Милош (кап.), Ступић Владимир, Тошић Немања, Туфегџић Лазар, Вићић Јован. Тренер: Величко Каплановић.

 Омладинци:

Након пионира и кадета, и омладинци Црвене звезде (играчи рођени 1995. и 1996. године) постали су шампиони Србије, иако су на почетку првенства били у великом заостатку. За разлику од пинора и кадета, омладинцима су највећи конкуренти за титулу били Војводина и Рад.

luka_jovic Лоше су стартовали наши омладинци, прво одиграли нерешено у Пироту против Радничког (1:1), затим је остварена минимална победа против Слободе, а затим и други Раднички, овога пута из Крагујевца узима бод Звезди. Када се урачуна да је Звезда у трећем колу (утакмица одиграна накнадно) поражена од Рада, у том тренутку је већ заостајала 7 бодова за истим противником. Звезда након тога везује неколико победа (Нови Пазар – 2:0, Јагодина – 3:1, ЧСК – 3:1, Бродарац – 3:0, ОФК Београд – 3:1, Слога(К) – 9:1, Борац – 4:1, Партизан – 1:0, Напредак – 2:0). Иако је Звезда пристизала водећи Рад у тим моментима, реми против екипе БСК из Борче (3:3 – БСК је заузео 4. позицију на крају) и пораз на свом терену од Војводине (0:1), уз поменути пораз од Рада, довели су до тога да на полусезони Црвена звезда буде на трећој позицији, иза Рада и Војводине. До одласка на зимску паузу, Црвена звезда побеђује Раднички из Пирота и ужичку Слободу и долази до 2. позиције.

У наставку сезоне Црвена звезда подиже ниво игре из кола у коло и остварује 12 победа уз само један пораз (од Партизана – 1:3, који се борио за опстанак). Редом су падали противници, измећу осталих и директни конкуренти за титулу, Рад (1:0) и Војводина (3:0). Црвена звезда је преузела прву позицију и ту је остала до краја сезоне.

Током целе сезоне, нашу екипу су пратили и бројни пехови. Већ у првом колу, Милан Марчић се повредио и није га било на терену два и по месеца. У утакмици против Партизана кључну кост је повредио Ђорић, а и Марко Грујић је на турниру у Италији повредио руку. И поред тога, десеткована екипа наших омладинаца успела је за 5 месеци одигра чак 38 утакмица, рачунајући првенство, припремне утакмице, утакмице за репрезентацију, као и утакмице на међународним турнирима. Најбољи стрелац екипе је био Лука Јовић, а у освајању титуле учествовали су: Бјеличић Огњен, Брајовић Милош, Цветковић Ненад, Ђокић Ненад, Ђорић Иван, Ђорђев Душан, Ђуровић Лазар, Грујић Марко, Иличић Златко, Ивановић Немања, Јакшић Немања, Јовановић Бранко, Јовановић Вукашин, Јовић Лука, Јовановић Никола, Караклајић Никола,  Луковић Лука, Манојловић Филип, Марчић Милан, Миловановић Милан, Пишчевић Недељко, Радмановић Лука, Рангелов Богдан, Ристић Михаило, Станковић Иван, Станковић Филип, Стојковић Никола, Стојановић Милош, Ступић Владимир, Тошић Немања, Тишма Деан, Туфегџић Лазар, Зекић Вања, Зукановић Милош, Жерађанин Жељко, Живковић Душан. Тренер: Небојша Максимовић.

Коначан пласман Омладинске лиге Србије за сезону 2013/14. изгледа овако:

  1. Црвена звезда         30        24        3          3          75:26               75
  2. Рад                              30        21        5          4          75:21               68
  3. Војводина                 30        22        2          6          61:27               68

 

Учешће на турнирама

Поред лигашког такмичења, млађе категорије су учествовале на многим јаким турнирама на коме су остављали позитивне утиске. Између осталих, играчи рођени 2000. године и касније су учествовали на „Турниру пријатељства“ на коме су учествовале екипе из бивше СФРЈ и стигли су до полуфинале. Кадети ФК Црвена звезда, узраст до 17 година, освојили су трећи међународни турнир „Играј фудбал, живи живот“ у Сарајеву, а пре тога су били најбољи и на престижном турниру „Стеван Нештицки“ Новом Саду, о чему сте већ могли да читате на нашем сајту.

 

За крај нам остаје само да још једном честитамо играчима на успесима и да им пожелимо да се ускоро покажу и у сениорском тиму.

Повезане вести

6 comments

Dejo сеп 29, 2019 at 15:02

Cestitao bih mladjim kategorijama Crvene Zvezde jer je citava skola suvo zlato Crvene Zvezde

Reply
dex јун 29, 2014 at 14:48

Bravo!!! 😆

Reply
dejo јун 29, 2014 at 14:34

Svaka vam cast sto se borite za boje nase Crvene Zvezde ,vi pokazujete svim igracima koji dodju u Crvenu Zvezdu kako treba da se gine za taj dres mislim kako na povratnike tako i na strance jos jednom jedno veliko BRAVO 😀 😀 😀 😀

Reply
czv75 јун 28, 2014 at 21:19

Zaboravili ste da pomenete da su i petlici (decaci rodjeni 2001.godine) takodje prvaci lige petlica FSB-a ispred partizana,rada,ofk beograda i cukarickog.

Reply
zvezdinfanatik јун 28, 2014 at 17:56

Tako se igra za svetinju!!!! Bravo klinci samo napred!

Reply
Teks Viler ponovo ceka titulu јун 28, 2014 at 16:38

Deco,bravo!

Reply

Leave a Comment