Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Правимо план који је у складу са захтевима Евролиге

КК Црвена звезда је само неколико дана по завршетку сезоне подвукла црту на такмичарску 2013/2014 годину. Друга редовна седница Скупштине клуба пружила је подршку тренерском кадру свих селекција, али и констатовала одређене промене у најужем руководству. Утиске са заседања пренео је председник КК Црвена звезда Небојша Човић:

– Седница је протекла сасвим нормално. Ово су обично заседања на којима се праве анализе минуле сезоне, у спортском и у финансијском делу. Тренер првог тима, господин Дејан Радоњић је добио подршку да настави са радом и у наредној сезони. Исто тако подршку су добили и тренер развојног Звездиног тима ФМП-а Милан Гуровић, тренер јуниорског тима Слободан Клипа, тренер кадета Александар Глишић и тренер пионира Милован Булатовић. Усвојени су сви финансијски извештаји, као и извештаји ревизора који су атестирани по правилима Евролиге за сва три клуба. Звезда има потпуни атест ревизора по финансијском фер-плеју и тај извештај је већ послат Евролиги. Правимо буџет за наредну сезону баш по системима које захтева Евролига – изјавио је Човић, пре него што је додао:

– На Скупштини смо имали и онај део који је по мом мишљењу непријатан и тужан. Тројица чланова Председништва Андреј Вучић, Александар Јокић и Огњен Оливерић су поднели оставке. Такође, оставку је поднео и Бранислав Ђурђевић, председник Скупштине и још један њен члан. Ја то не желим да коментаришем, мислим да то није изазвано проблемима унутар клуба. Мој став око Андреја Вучића и сарадње са њим јасно сам изрекао у емисији Утисак недеље и уопште га не мењам. Њему а и свим осталим члановима руководства који су поднели оставке дугујемо велику захвалност за све оно што су урадили и што смо урадили заједничким снагама за клуб. Разлог одласка Адреја Вучића је изнео и господин Александар Вучић и ја немам шта да додам и потпуно разумем такав став – истакао је председник црвено-белих који је потом изнео и једну опсервацију:

– Перманентни напади на Црвену звезду трају већ годинама уназад, стално се покушава са дестабилизацијом клуба. Стално нам се подмећу промене тренера, нападају наши чланови управе, пројектују трачеви у циљу свађања чланова управе и тиме се стално покушава са мање или више успеха да се дестабилизује клуб. Да би КК Црвена звезда израстао у стабилан клуб морамо обезбедити континуитет рада – изјавио је први човек црвено-белих. Он је такође додао да мисли да ће због одлазака појединаца из врха клуба бити теже:

– Али, ти људи нису отишли нигде. Они су остали овде и верујем да ће уколико буду могли искрено помоћи клубу – констатовао је Небојша Човић.

Председник Црвене звезде причао је и о плановима за следећу сезону:

– Састав првог тима можемо да очекујемо у складу са могућностима. Видећемо какав ће бити пројектовани буџет за сезону 2014/2015. Он треба да буде потпуно реалан. Такође, не треба заборавити да ми имамо обавезе проистекле из Унапред припремљеног плана реорганизације који морамо да измирујемо уредно до краја 2016. То су обавезе које смо наследили. Нећемо улазити у еуфорију, правићемо тим који може да траје и који је одржив. Ослањаћемо се и на сопствену производњу, сасвим сигурно је да ће неко од млађих играча прећи из ФМП-а у Црвену звезду, а о томе одлучује тренер – изнео је Човић који је затим прокоментарисао и дешавања у завршници сезоне у домаћем првенству:

– Знао да је Црвена звезда специфична и да је њено вођење тежак посао. Нисам баш неискусан, прошао сам свашта у животу. Према томе, готово да ме ништа није изненадило, али очигледно је да се неке старе концепције које су постављене у нашој кошарци споро мењају. Мислим да у српској кошарци има још много тога да се уради како би се дошло до потпуне регуларности. А при томе не треба да се замењују тезе у смислу да ми сада узимамо лигу као Савез, а да смо при томе заборавили на 2010. годину када се десила општа туча на мечу Партизан – Хемофарм, а и тада је Савез водио лигу. Таквих примера има пуно. То је доста некоректно изнето у финалној серији од стране Савеза. Искрено се надам да то није био смишљени притисак, мада не могу ни да искључим ту могућност – објаснио је Небојша Човић. Први човек црвено-белих се током свог излагања поново дотакао и будућности Црвене звезде:

– Много тога још имамо да заједнички радимо, а Звезда не може да зависи ни од једног човека, па неће и не зависи ни од мене. Уколико будем приметио да су ту проблеми, лако ћемо се договорити и решити одређене ствари – желео је да истакне председник Црвене звезде.

Човић је на крају изнео да постоји жал због тога што црвено-бели нису успели да освоје Суперлигу Србије:

– Осећао сам да је дошао тренутак за Звездину титулу, али ја ћу тај осећај увек имати јер сматрам да је то реално. То су моје жеље. Али, неке жеље вам се остваре, а неке не. Жао ми је што се ове године нису оствариле стицајем разних околности, али мислим да је после прве утакмице у финалу плеј офа све било потпуно окренуто наглавачке. Црвена звезда није толико добро издржала одређени притисак. Наравно, тиме не умањујем победу Партизана, али…идемо даље – закључио је Небојша Човић.

Повезане вести

5 comments

dejo јун 29, 2014 at 14:28

Ako hoces da pravis dobar tim prvo iako sam ja iz Crne Gore trebalo bi da promijeni trenera KK Crvena Zvezda umjesto Radonjica da Dusko Ivanovic bude novi trener KK Crvena Zvezda Covicu drugo sad bih prodao Katica ,Nelsona ,Lipovij i Dragicevica a doveo bih Son Dzejms ,Devon Van OOstrum ,Vasa Micic i Jokic promijeni ovo Covicu sto sam ti rekao i dovedi ove igrace ako mozes jos vise zasto da ne ali ovo su moji predlozi tebi Covicu za jaci KK Crvena Zvezda a sad sto se tice FK Crvena Zvezda Covicu reci KOKEZI da vas dvoje podjete kod Vucica i da se FK CRVENA ZVEZDA PRIVATIZUJE da je kupi SEJIK BIN ZAJED FK CRVENA ZVEZDA nikako tamo neki pini zahavi :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 😈 😈 😈 😈 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂 🙂

Reply
Marko јун 28, 2014 at 23:28

Da pravis plan kako tim treba da izgleda naredne sezone,da nesto osvoji napokon prvo Radonjica ne bih zadrzao a poslje ovog smjesnog poziva za Simonovica i taj ce ostati

Reply
Djole-Jagodina јун 28, 2014 at 21:57

Sad se lepo izljubi sa Vujosevicem i super je sve

Reply
Luka јун 28, 2014 at 21:03

Nema tu ‘leba, moj Čovke, nećeš da pogledaš istini u oči, pa to ti je…

Reply
luto јун 28, 2014 at 21:24

neće da pogleda, zato što je frljav…

Reply

Leave a Comment