Moja Crvena Zvezda
Архива

FSS preti u prazno

Filip Janković - jedan od "spornih" kadeta

Kako prenose pojedini mediji, FK Crvena zvezda bi mogla u novu fudbalsku sezonu da uđe sa bodovnim minusom. Ukoliko se uzme u obzir da se i novosadskoj Vojvodini i dalje preti oduzimanjem bodova na startu sezone zbog „incidenta“ u finalu Kupa Srbije, eventualnim oduzimanjem bodova i beogradskim crveno-belim, moglo bi se reći da je šampionat rešen i pre njegovog početka.

Do kazne, ipak, ne bi smelo da dođe, obzirom da se utakmica ne igra u FIFA terminu, te osnova za oduzimanje bodovanema.

U čemu je stvar? Petorica kadeta (1995. godište) našeg kluba Janković, Šakić, Simić, Karaklajić i Jovanović koji su pozvani za učešće na turniru u Mađarskoj, nisu se priključili okupljanju kadetske reprezentacije Srbije koju sa klupe predvodi Nenad Sakić, i zbog toga bi navodno prvi tim kluba mogao biti drastično kažnjen (izjava „neimenovanog“ lica iz FSS).

FK Crvena zvezda je u objašnjenju neodazivanja pomenutih mladih igrača istakao da su trojica igrača povređena, jedan ima neizostavne školske obaveze, dok je Filip Janković pri prvom timu i sprema se za revanš susret sa letonskim Ventspilsom.

„Neimenovani“ izvor (pitanje je dobro, zašto neimenovani) iz Fudbalskog saveza Srbije je povodom ovog „slučaja“ izjavio:

– Kazne zbog ovakvog ponašanja mogu biti drastične. Kreću se od oduzimanja bodova prvom timu, novčanih kazni, pa do suspenzije igrača koji se nisu odazvali na reprezentativni poziv. Ovakvim stvarima se mora stati na put. Ako se sada progleda kroz prste, onda će svako moći da radi šta hoće i kada mu se prohte. Mora se znati da neodazivanje na reprezentativni poziv, automatski znači suspenziju kako igrača, tako i samog kluba. Nadam se da će rukovodstvo Crvene zvezde u budućnosti dobro razmisliti pre nego što donese ovako nepromišljene poteze.

Na sve ovo odgovor je imao i portparol kluba, Marko Nikolovski.

„Digla se velika fama zbog toga što Zvezda navodno nije htela da pusti reprezentativce. To je potpuna neistina. Kao prvo, nije FIFA termin, a drugo, Simić ima razredni ispit, dok su Šakić, Jakšić i Karaklajić povređeni. Mi smo uvek izlazili u susret reprezentaciji, što se najbolje videlo u slučaju Uroša Ćosića, kojeg smo ustupili nacionalnom timu, iako ni omladinsko prvenstvo Evrope nije bilo u FIFA terminu, a mi smo u Letoniji bili bez štopera. To je dovoljan dokaz koliko nam je stalo do reprezentacije. Nije isto kad nećeš i kada ne možeš“, rekao je Nikolovski.

Повезане вести

30 comments

Leave a Comment