Moja Crvena Zvezda
Архива

JLS 6.kolo: Čukarički-Crvena zvezda

Kadu je nadmudrio Čukarički prethodne sezone

U nedelju od 16:00h u okviru 6. kola fudbalske Super lige Srbije naši fudbaleri gostovaće na Banovom brdu ekipi Čukaričkog. Igrači Crvene zvezda u predstojeći duel ulaze sa ambicijom da nakon pet odigranih kola preuzmu lidersku poziciju, dok se domaćin nada barem prvom golu u novoj sezoni.

Istorija duela Crvene zvezde i Čukaričkog započela je nakon raspada bivše države, tj. u sezoni 1995/96, kada su „Brđani“ po prvi put izborili plasman u elitni rang domaćeg fudbala. Od navedene sezone, pa do danas Crvena zvezda i Čukarički su odigrali ukupno 26 mečeva u borbi za bodove. Svakako da su naši fudbaleri bili daleko uspešniji u dosadašnjim međusobnim duelima, a to potvrđuje da su igrači Čukaričkog svega tri puta megdan napuštali kao pobednici, a u isto toliko mečeva nije bilo pobednika. Najubedljiviju pobedu crveno-beli su ostvarili u sezoni 1996/97 kada je Čukarički na Marakani dotučen do nogu rezultatom 8:1. Interesantan je podatak da su „Brđani“ u toj sezoni ostvarili i prvu pobedu u međusobnim duelima, a da je ona istovremeno i do danas ostala rekordna njihova pobeda u duelima sa Zvezdom. Belo-crni sa Banovog brda su slavili rezultatom 4:1.

U prethodnoj sezoni crveno-beli su ostvarili dve lake pobede. Na našem stadionu bilo je 4:0, dok se na Čukarici meč okončao rezultatom 3:0.

Dosadašnji bilans mečeva Crvene zvezde i Čukaričkog:

Čukarički : Crvena zvezda

26    3    3    20      15:54

Повезане вести