Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Тина Јовановић у Печују

Доскорашњи центар Женског кошаркашког клуба Црвена звезда и једна од најбољих кошаркашица екипе у претходној сезони, Тина Јовановић, нови је члан мађарског Печуја.

После преласка Александре Црвендакић у Шопрон, Црвена звезда је остала без још једног носиоца игре. Тина Јовановић ће у новој сезони бранити боје вицешампиона и победника купа Мађарске, екипе Печуја. Тина је претходне сезоне на 40 утакмица у црвено-белом дресу постигла 571 поен уз 422 скока. Била је најбољи скакач и други стрелац тима, а њен одлазак ће бити велики хендикеп за Звезду у наредној сезони. Тина је у регионалној лиги бележила просечно 13,7 поена уз 12,5 скокова, док је у лигашком делу шампионата Србије имала просек од 15,2 поена и 9,5 скокова. На утакмици седмог кола регионалне лиге, у победи против екипе Кораћа (81:67), забележила је невероватан учинак од чак 23 скока. Звезду је у финалима регионалне лиге и српског плеј-офа зауставила екипа београдског Радивоја Кораћа, па се одлични центар од клуба опростила без освојеног трофеја, који наше кошаркашице чекају од 2004. године.

0173

Двадесеттрогодишњи центар ће у новом клубу играти са још две српске играчице, а за клупски сајт вицешампиона Мађарске је изјавила: “Ово је добра прилика да наставим са развојем своје каријере, зато сам изабрала Печуј. Поред тога, две девојке из Србије које добро познајем играју овде – Невена Јовановић и Сања Орозовић. Разговарала сам са њима и оне су биле срећне са статусом у клубу. Рекле су ми пуно позитивних ствари, да влада добра атмосфера, да су добри тренери, да се напорно ради, што је за мене веома важно. Причали су ми о сјајној кошаркашкој атмосфери и традицији која постоји у Печују. Из свих тих разлога одлучила сам се за овај тим.“

Тини Јовановић желимо све најбоље у наставку каријере, а надамо се да ће Црвена звезда успети да пронађе одговарајућу замену на позицији центра, али ће то бити тежак посао обзиром на сув квалитет и партије које је Тина пружила у најтрофејнијем српском женском кошаркашком клубу у претходној сезони.

 

Повезане вести

2 comments

Никола јул 10, 2014 at 22:52

Лепа девојка… Срећно.

Reply
Lucano јул 9, 2014 at 10:39

Neka pozdravi malog Čvarkova 🙂

Reply

Leave a Comment