Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Ристовић: Морамо да померимо границу у Евролиги

Црвена звезда Телеком ће у наредној сезони бити једини српски представник у Евролиги. У складу са тим припреме за наступ у најелтинијем европском такмичењу су већ почеле и челници клуба са Малог Калемегдана раде пуном паром да оправдају велика очекивања.

Разговори челника Црвене звезде и Евролиге су готово свакодневни, а они су ових дана додатно интензивирани одласком представника клуба у Барселону где се одржава низ састанака у организацији Евролиге. Директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић у недељу је отпутовао у престоницу Каталоније и он је за званични сајт клуба детаљније појаснио шта се заправо догађа у Шпанији:

– Од понедељка до четвртка у Барселони се одржава низ састанака на којима ће представници клубова разговарати о искуствима из претходне сезоне, као и о томе шта Евролига очекује од клубова у наредној сезони и како унапредити маркетинг клубова, продају карата, опреме и све што подразумева маркетиншко пословање на највишем нивоу. Такође, по први пут ће се организовати конвенција клубова који наступају у европским такмичења и тада ће бити преко 90 представника клобова из свих делова Европе. Међу њима ће бити први човек Евролиге Ђорди Бартомеу, затим директори најјачих европских лига, председник шампиона Европе Макабија Мизрахи и бројне друге еминентне званице. Након тога ће уследити састанак само између представника клубова који ће учествовати у Евролиги наредне сезоне и где ћемо се сви заједно потрудити да кроз разговор додатно унапредимо такмичење, функционисање клубова и да разменимо богата искуства – започео је разговор Ристовић, који се потом надовезао на свакодневне контакте Црвене звезде са челницима Евролиге:

– Контакт са представницима Евролиге је у овом периоду године готово свакодневан због припрема за наступајућу сезону. Поред тога, константно разговарамо и са челницима Евролиге са идејом да исправимо евентуалне пропусте из претходне сезоне и унапредимо рад Црвене звезде у наступајућој сезони. Сарадња са Евролигом је годинама зидана и Цибонино одустајање је само отворило врата за наш други узастопни пласман у најелитније европско такмичење. Ми тежимо да пословање клуба у потпуности прилагодимо Евролиги, а о томе најбоље сведочи податак да су сви наши финансијски извештаји из протекле сезоне атестирани од стране ревизора и као такви на време послати Евролиги. Руководећи се тиме и буџет за наредну сезону биће потпуно прилагођен стандардима које прописује финансијски фер-плеј Евролиге – истакао је директор Црвене звезде Телеком.

Он је потом рекао шта очекује клуб у наредној сезони.

– Пред нама је тежак и захтеван задатак да у другој сезони у Евролиги померимо границу и поставимо нове стандарде организације, пословања и функционисања клуба. Похвале које смо добијали током године сигурно су нам пријале али смо сигурни да може и боље. Било је и пропуста и они су нам само додатни мотив да наредне сезоне направимо корак даље и да се и у том сегменту приближимо најбољим европским клубовима. Велика сатисфакција за успешну европску сезону је сигурно и постављање рекорда у броју гледалаца по чему смо чврсто поставили Црвену звезду на значајно место на косаркашкој мапи Европе. Сигурно је да не бисмо могли то да урадимо без наших навијача који су из недеље у недељу слали величанствене слике у свет. То је нешто са чиме се заиста поносимо – рекао је Ристовић.

У среду је жреб. Протекле сезоне црвено-белима је срећа окренула леђа, али спектакли у Комбанк арени и Пиониру нису изостали.

– Веома смо задовољни што смо се нашли међу 24 најбоље екипе у Европи. Прошле године нисмо имали среће са жребом, али смо у Београду приредили праве кошаркашке посластице и сви љубитељи кошарке су имали могућност да уживају у феноменалним мечевима. Од овогодишњег жреба очекујемо да нам донесе занимљиве и атрактивне противнике који ће нам помоћи да направимо нове кошаркашке спектакле у нашем главном граду. Поносни смо што ћемо имати прилику да опет угостимо најбоље европске тимове у Београду – закључио је Давор Ристовић.

Повезане вести

8 comments

Sladajac јул 9, 2014 at 18:22

Dovedite vi neko pojacanje, nemoj da se brukamo u Evropi i tri -cetri igraca iz EMP-a i da molimo Boga da ovaj ode u Laboral!!!…

Reply
Sladajac јул 9, 2014 at 18:11

Dovedite vi neko pojacanje i trenera koji ima mu.a da forsira (napravio)mladog igraca a ima ih u Srbiji koliko hoces, hvala Bogu!!!…

Reply
Mississauga јул 9, 2014 at 18:08

SA RADONJICEM ?
MORA DA SE SALIS .

Reply
jagodina navija za zvezdu! јул 9, 2014 at 16:47

Nas klub je od dolaska Covica uradio veliki posao..
Alii..Ima tu jos dosta stvari za koje se klub ogresio…Pre svega vratimo se na skoro pocetak..,Dovodjenje Eltona Brauna i teranje velikog Popa koji je sezonu pre toga odigrao maestralno,bukvalno nas je sam nosio tokom cele sezone..Unistavanje Andreja Milutinovica,odlazak Nedovica,zamislite samo tu bekovsku liniju sa Nedovicem,Rakocem i demarkusom..Dolazak skota teranje Morisa Almonda,Predrag Samardziski..Vukoicic-Radonjic i kao slag na tortu teranje naseg najboljeg igraca Silba,okej mozda je to zbog novca ali zasto ste ga onda doveli ako ne mozete da ga placate? LIPOVI :facepalm:

Reply
Sedou јул 9, 2014 at 16:35

Ova sezona je izvanredna prilika da na postavljene temelje krenemo da nadogradjujemo evroligasku pricu. Na Upravi je da obezbedi stabilne finansije i perfektnu organizaciju utakmica, na treneru i igracima je da obezbede prolaz u drugi krug takmicenja, a na nama navijacima je da ispunimo Arenu do poslednjeg mesta svaki put, da napravimo spektakle o kojima ce Evropa da prica, da podignemo navijanje na najvisi moguci nivo. Moramo da pruzimo ekipi max podrsku, da im pokazemo da verujemo u njih, da u svet posaljemo sliku prelepog ambijenta, da oborimo rekord od 24.232 navijaca. Ovo je sezona pomeranja granica!

Reply
Бранимир јул 10, 2014 at 07:57

Само гробар и искомплексирани мрзац може бити против ове Твоје приче.

Reply
Luka јул 9, 2014 at 15:45

E moj Ristoviću, tebe i tunjavog Pavlovića isture samo da nam prosipate nebuloze. Nadali smo se svi da ćemo postati stabilan Evroligaš, ali pre će biti da ćemo i narednu sezonu baciti u vetar. Šteta, imali smo dobru šansu, i sreća nas je pogledala dva puta za EL, ali nemate mozga u upravi, pa to ti je…

Reply
pera јул 10, 2014 at 06:44

Ristoviću, prvi uslov da budemo ozbiljna ekipa je da sklonimo Radonjića damo iskusnom treneru u ruke tim i sve ove klince povučemo u Zvezdu. Nijanse su samo na strani igrača koji su se pominjali kao pojačanja u odnosu na Gudurića, Čvorovića, Kaplanovića, Novaka, Jankovića, pa ovi klinci Stojković, Lazarević, Simanić, Aranitović. Ja bih recimo doveo Kravića da zameni Katića i to odmah da mu ne naduvaju cenu i obavezno Birčevića umesto Radenovića. Dakle uslov da bi mi stvarali i dogradjivali ove vanserijske talente je trener koji pre svega zna da napravi igru sa svih 12 igrača a samim tim i da šansu ovim momcima da igraju. Kod Radonjića igra jedna petorka a ostali gledaju utakmice i odigraju ponekad par minuta. Tako se ne postaje igrač ni za našu ligu. Da budemo realni vreme je da ako je istina pomognemo čoveku da ode u Laboral a da se mi mučimo sa recimo Vladom Djurovićem ili Vukojičićem svejedno. Pa ako ne ide reći ćemo da smo sve pokušali a ne ovako sa izvesnim lošim krajem. Ej čovek nije dobio nijednu bitnu utakmicu u sezoni i nema srama da sebi i klubu prizna da je tako i da klub sa njim nema perspektivu. Ne teramo mi Radonjića iz interesa Partizana već iz interesa Zvezde jer i ćorav vidi koji je razlog neosvajanja trofeja u klubu.

Reply

Leave a Comment