Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Прошлогодишње искуство ће нам много значити

Након Евролигиног жреба у Барселони стиче се утисак да је Црвена звезда Телеком могла и боље и горе да прође. Групу Д карактерише скуп веома квалитетних и изједначених тимова. Као благи фаворит у односу на остале тимове истиче се Олимпијакос, као троструки шампион Европе и екипа из првог шешира, док Лаборал Кућа, Галтасарај и Валенсија поседују огроман квалитет и велике буџете. Црвено-белима је још ривал и Нептунас који је нови клуб на евролигашкој мапи, али са надалеко признатом литванском школом кошарке.

Након жреба, утиске је сумирао Лука Митровић који је искористио мало слободног времена услед бројних обавеза у репрезентативном дресу Србије:

– Када је у питању најјаче такмичење у Европи кога год да извучете не можете да гарантујете пролаз у даљу фазу јер је реч о екипама са одличним играчима и великим буџетима. У поређењу са групом од прошле године може да се направи паралела и да се каже да су групе веома изједначене и без изразитих фаворита – рекао је Лука Митровић, а потом додао:

– Нептунас не желим да потценим, иако су непознаница, сигурно да имају квалитет када играју Евролигу. Екипе из првих пет шешира у нашој групи су веома изједначене и свако сваког може да добије и код куће и на страни – истакао је крилни центар црвено-белих и репрезентације Србије.

Он сматра да је за велики резултат у Евролиги потребна и доза среће, а најбоља потврда за то је прошлогодишње учешће Црвене звезде Телеком у најелитнијем европском такмичењу. Подсетимо, Звезда је била једина екипа која са четири победе није изборила пласман у Топ 16 фазу:

– Можда смо и имали мало среће приликом жреба, али то ништа не значи. Требаће нам и доза среће, коју нисмо имали протекле сезоне у Евролиги да бисмо направили корак даље што и јесте основни циљ. Мислим да ће нам прошлогодишње искуство пуно помоћи – истакао је Митровић који се потом присетио прошлогодишњих окршаја са тимом из Виторије:

– Меч са Лаборал Кућом у гостима је био показатељ колико је наша група била изједначена. Ми смо након три пораза успели да тријумфујемо у Виторији и остварили прву победу након пуно времена. Свима нам је остала та утакмица у сјајном сећању, али Лаборал Кућа има пуно искуства у Евролиги и наши прошлогодишњи мечеви не морају ништа да значе – истакао је Митровић.

Ривал је и Олимпијакос, европски гигант, али и тим који су прижељкивали готово сви навијачи Звезде због прелепих амбијената у црвено-белим халама у Београду и Пиреју.

– Биће то потпуно другачији мечеви у односу на прошлогодишње са Панатинаикосом, али је сигурно да ће навијачи обе екипе уживати – истакао је за крај Лука Митровић.

Повезане вести

4 comments

Filip јул 11, 2014 at 17:03

Smatram da imamo dobre šanse da prođemo dalje, ali nam treba dosta pojačanja, Videćemo kakav će nam biti roster, pa posle toga možemo da razmatramo koliki su nam dometi. 😀

Reply
Gašpar јул 11, 2014 at 20:47

kakve ti gluposti pišeš, čuj smatraš da imamo dobre šanse da prođemo dalje, ali nam trebaju pojačanja-kako smatraš kad ne znaš ništa o pojačanjima, pa, onda lupaš videćemo kakav će nam roster biti, a onda si ga na kraju, pravo zas,ro pa posle toga možemo da razmatramo koliki su nam dometi ha ha ha , pročitaj svoj komentar nekoliko puta i shvatićeš, da u stvari, nisi ništa pametno napiso-naprotiv…

Reply
Luka јул 12, 2014 at 00:54

Znači, ako sam te ja dobro razumeo, ne znamo ko će za nas igrati i ne znamo koliki su nam dometi, ali imamo dobre šanse za prolaz? E, bravo za komentar, Filipe… 😀

Reply
dejo јул 11, 2014 at 16:32

I ti kao Radonjic o iskustvu….pa, iskusni…da vas vidimo ove sezone….sa svim tim iskustvom… 😉

Reply

Leave a Comment