Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Познат распоред нове сезоне АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде су после жреба за Евролигу добили и распоред такмичења у Јадранској лиги. За разлику од претходне две сезоне, када су стартовали на гостовањима, црвено-бели ће овога пута у првом колу дочекати дебитанта екипу Левског из Софије.

Добра околност је да ће Звезда бити домаћин три пута у прва четири кола, тако да постоји добра основа за успешан старт сезоне, што у неким претходним годинама није био случај. Ипак, ривали у прве четири рунде уопште нису наивни. После Левског, Звезда у другом колу иде на гостовање браниоцу титуле Цибони у Загребу, а затим дочекује Олимпију и Мега Визуру. Теже ривале клуб са Малог Калемегдана имаће и од 9. до 11. кола, када најпре гостује Цедевити у Загребу, затим дочекује Партизан, па иде у Крагујевац на ноге Радничком, који је увек незгодан противник на свом паркету.

Ево и комплетног распореда првог дела регионалне лиге, која би требало да стартује 3. октобра

1. коло: Црвена звезда – Левски Софија

2. коло: Цибона – Црвена звезда

3. коло: Црвена звезда – Олимпија

4. коло: Црвена звезда – Мега Визура

5. коло: Задар – Црвена звезда

6. коло: Црвена звезда – Будућност

7. коло: Солнок – Црвена звезда

8. коло: Црвена звезда – Крка

9. коло: Цедевита – Црвена звезда

10. коло: Црвена звезда – Партизан

11. коло: Раднички Крагујевац – Црвена звезда

12. коло: Црвена звезда – Игокеа

13. коло: МЗТ Скопље – Црвена звезда

Сада предстоји период у коме ће клуб настојати да се појача и да сагледа ситуацију у сопственим редовима, јер има и веома талентоване младе играче којима треба пружити шансу у припремном периоду пред сезону у којој Звезду очекују велики изазови у најелитнијем европском клупском такмичењу. Навијачи са нестрпљењем очекују појачања. Надамо се да их управа клуба неће разочарати.

 

Повезане вести

6 comments

Milan јул 16, 2014 at 15:26

Dajte bre vise ta pojacanja.Sta se ceka ❓ Pa necemo valjda biti kanta za punjenje ❓

Reply
cz јул 13, 2014 at 14:20

Pojacavaju se spanski klubovi a mi idalje cekamo.Grupa nam nimalo nije laka,ostanak Radonjica je vec greska a pitanje sta ce se dalje desiti.

Reply
Wild Wild јул 13, 2014 at 20:11

Vremena ima dovoljno, a sa pojačanjima će se sigurno čekati jer su mnogo jeftinija pred samu sezonu. Nama je veći problem to što o tim pojačanjima odlučuju oni koji su već više puta pokazali da to ne umeju da rade – Radonjić i Čović.

Reply
Lazaris јул 12, 2014 at 11:50

Posle koliko godina igranja je Partizan prvi put prošao u top 16 ako može neko da mi odg?

Reply
Luka јул 12, 2014 at 14:38

Pet godina su završavali grupnu fazu ubedljivo poslednji (tada se igralo 14 mečeva u grupi). Zatim su šest godina za redom prolazili u top16, od toga tri u top8 i jednom na F4). Poslednje dve znaš.

Reply
Villa јул 11, 2014 at 22:59

Ma da li je moguce? Da prvo kolo igramo na svom terenu i da prvu utakmicu protiv Buducnosti igramo kuci. Ne znam kad se to poslednji put desilo.

Reply

Leave a Comment