Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Атлетика, Првенство Србије: Црвена звезда освојилa највише медаља

Атлетичарке и атлетичари Црвене звезде освојили су збирно највише медаља на појединачном шампионату државе у Новом Саду. Црвено-бели тим је укупно освојио 17 одличја (пет златних, седам сребрних и пет бронзаних) по чему је клуб био најуспешнији, али је по броју најсјајнијих медаља заузео четврто место.

Другог такмичарског дана црвено-бели су се окитили са осам медаља, по четири сребрне и бронзане, а поново су атлетичарке биле далеко успешније од својих колега, јер су узеле седам одличја. Тамара Марковић је у трци на 200 метара освојила друго место резултатом 24,65. После златне медаље и личног рекорда на 400 метара првог дана стигла је до нове медаље, тако да је иза ње врло успешан викенд. Ивана Огњановић је стигла до сребра у скоку у даљ са 5,48 метара. И њој је то друго индивидуално одличје на такмичењу у Новом Саду, јер је дан раније тријумфовала у троскоку. У скоку у вис друго место је заузела Милица Јоксимовић са 1,63, а треће Сања Ристовић са прескочених 1,55. Александра Ивановић је била друга у бацању кладива са резултатом од 51,39 метара. Бронзане медаље су другог дана поред Сање Ристовић однеле још и Маја Ћирић у трци на 400 метара са препонама резултатом 1:03,02 и Дајана Петковић на 3000 метара стипл са 11:34,10, као и једино одличје другог дана код атлетичара, које је Звезди донео Аца Станковић, трећим местом у скоку мотком са 3,60.

На крају када се све сабере такмичари Црвене звезде су имали врло успешан наступ на појединачном Првенству Србије у Новом Саду. Резултат од 17 освојених медаља у обе конкуренције је за сваку похвалу, а надамо се да ће на екипном шампионату државе Звезда забележити још боље резултате.

Повезане вести

Leave a Comment