Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Александар Јанковић: „Добра је Звезда, добра“

После утакмице са Мехеленом питали смо навијаче Црвене звезде Александра Јанковића и Луку Миливојевића шта мисле о игри и квалитету свог вољеног тима, а на основу пруженог против Мехелена.

– Добра је Звезда, добра. Види се да имају систем, да имају организацију, али и да су усред припрема јер недостаје свежине и концентрације у том последњем пасу, недостаје по неки луциднији потез, онај који прави разлику. Ипак, такве ствари недостају током припрема и то је нормално. После све то дође на своје место. Одиграли смо добро утакмицу иако је време било тешко, као и терен, што ме је зачудило јер терен у Мехелену никад није био овако лош. Ипак, Звезда је показала да има материјала за добро одело – каже Јанковић.

 Искуснији стратег је затим говорио и о млађем. Јанковић о Ненаду Лалатовићу.
– Лалатовић је велики Звездаш и тренер који има велику будућност. Заслужује велику подршку, од мене је већ има. Такође заслужује и јединствену подршку. Ја бих му пожелео из моје навијачке и бивше тренерске перспективе да има само један „ветар“ који дува одозго, а не више ветрова јер је то јако важно кад радиш у Звезди – искрен је Јанковић.

 Ни првотимац Андерлехта Лука Миливојевић није штедео похвале на рачун некадашњих саиграча.
– Звезда је одиграла доста добру утакмицу против Мехелена, с тим што је мој вољени клуб одиграо боље од домаћина јер је имао више шанси и само је ствар свежине што те шансе нису и реализоване. За овај део припрема Звезда трчи добро и игра одлично и баш сам задовољан првим полувременом – каже Миливојевић.

Лука је оптимиста и кад је одбрана шампионске круне у питању.
– Мислим да можемо да одбранимо титулу. Драго ми је да је остао Павићевић у клубу који је стуб одбране. Драго ми је да Дарко Лазић игра добро и надам се да ће као дете клуба добити шансу да игра. Средина терена је остала иста са Милијашем и Ковачевићем, Лазовић је десно, лево видим да Гаврић доста трчи, креће се, покретљив је, Ракић у шпицу. Мислим да имамо тим коме треба само јача клупа јер је дуго првенство. Ако и то будемо имали сачуваћемо трофеј на Маракани – анализира Миливојевић.

Првотимац Андерлехта не пропушта ниједну утакмицу црвено-белих. Кад год може је у Београду а иначе поред телевизора у Бриселу.
– Имам среће кад ми се не поклопи Звездина утакмица са утакмицом Андерлехта. Имам кући у Бриселу и све српске канале, плус сам учлањен на zvezdatv.rs. Тако да пратим сваку утакмицу. Радовао сам се кад сам чуо да ће Звезда бити у Белгији на припремама, јер могу да је гледам уживо. Кад год могу ја одгледам моју Звезду.

За крај Лука Миливојевић је имао и поруку за све навијаче Црвене звезде.
– Нека увек буду уз клуб. Сви знамо у каквој смо ситуацији и колико је тешко. Зато треба да се скупимо и да сви будемо уз клуб јер сигурно ће се наћи неко решење у будучности – каже Миливојевић.

Повезане вести

Leave a Comment