Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Бронзе за Тејића, Ребића, Каплановића и Добрића на ЕП младих

Репрезентација Србије до 20 година освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Грчкој, а првотимци Црвене звезде Марко Тејић и Никола Ребић имали су значајне улоге у екипи, док су свој допринос дали и играчи из црвено-белог погона који су минуле сезоне наступали у ФМП-у, Ђорђе Каплановић и Огњен Добрић.

tejic_markoУ мечу за треће место млади кошаркаши Србије савладали су своје вршњаке из Хрватске резултатом 79:66, а најефикаснији у тиму освајача бронзаног одличја био је првотимац клуба са Малог Калемегдана, Марко Тејић, који је за 29 минута у игри убацио 16 поена уз седам ухваћених лопти и једну блокаду. За два поена је шутирао 7-4, тројке 3-2, и слободна бацања 2-2. Врло добар учинак имао је и плејмејкер Никола Ребић, који је за 34 минута на паркету постигао 10 поена уз шест скокова, четири асистенције и једну украдену лопту. За два поена је шутирао 7-4, тројке 2-0, а слободна бацања 2-2 и имао је највећи индекс корисности на мечу (18). Ђорђе Каплановић је за осам минута постигао један поен, док Огњен Добрић није улазио у игру.

Марко Тејић је на овом шампионату имао запажен учинак. Крилни центар црвено-белих који је у 10 одиграних сусрета на терену провео 255 минута забележио је 94 поена, 65 скокова, 18 блокада, девет асистенција, пет украдених и 17 изгубљених лопти. Био је трећи блокер на турниру са просеком од 1,80 по утакмици и девети по просечном броју направљених фаулова (3,2 по мечу). Са 6,5 скокова био је други по ухваћеним лоптама у тиму Србије, као и четврти стрелац и први блокер екипе. За два поена је шутирао 50,9 одсто, тројке 28 процената и слободна бацања 63,3 одсто.Против Велике Британије је убацио 19 поена, док је против Шведске нанизао 11 скокова, а Немцима је лупио чак шест блокада.

Први плеј младе селекције Србије, Никола Ребић у десет одиграних утакмица забележио је 86 поена, 33 скока, 32 асистенције, девет украдених и 15 изгубљених лопти за 267 минута у игри. Истакао се добрим процентима шута за два поена (54,1 одсто) и сјајним са линије слободних бацања (92,9 одсто), док је иза линије три поена имао 30,6 одсто. Био је најбољи асистент, пети стрелац и четврти по броју украдених лопти у екипи. Против Шведске је убацио 18 поена, а против Грчке је успешно асистирао саиграчима у седам наврата.

Ђорђе Каплановић је у девет утакмица постигао 36 поена уз 14 скокова за 86 минута у игри. Имао је сјајан шут за два поена од 65 одсто, док је као и већина високих играча слабији са линије слободних бацања, где је имао проценат од 55,6 одсто. Он је најбољи учинак имао против Словеније, када је забележио 12 поена. Свој допринос је пружио и Огњен Добрић, који је мало играо, али је у три меча успео да убаци пет поена за укупно 13 минута у игри.

Звезда има велики потенцијал у овим младим играчима, али чини се и још већи у млађим момцима који су недавно освојили Евролигу у јуниорској конкуренцији. То је велико богатство црвено-белих, само је питање времена када ће неко од њих у потпуности играчки експлодирати и постати носилац игре првог тима. Треба им пружити шансу, правилно радити са њима и сачувати их да свој таленат не би показали у дресовима богатих клубова са запада Европе.

 

Повезане вести

1 comment

Zvezdas S јул 21, 2014 at 17:23

Sve cestitke ovim momcima.Nije mi jasno zasto nije igro Guduric,na ovom prvenstvu.Takodje sam misljenja da smo najbolji u uzrastu do 20 godina u Evropi .Nasa reprezentacija ,nije iggrala u najacem sastavu,nedostajali su Ristic,Jokic,Micic i pomeneti Guduric sa ovom cetvoricom igraca sigurno smo najbolji u uzrastu do 20 godina.

Reply

Leave a Comment