Moja Crvena Zvezda
Архива

Piksi i Robi na konferenciji za medije pred Ventspils

Kovačević i Prosinečki

Kako to red i praksa nalažu trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, i kapiten Nenad Kovačević, izneli su svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu sa Ventspilom, koja se sutra igra na stadionu „Crvena zvezda“ i koji će po informacijama sa blagajne, biti ispunjen do poslednjeg mesta.

– Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali malo smo bili zabrinuti zbog igre koja nije bila optimalna kao na pripremama. Sutra na našem stadionu, uz naše navijače očekujem bolju utakmicu. Igrači su već dva dana u karantinu, i tamo će ostati do početka meča. Ja sam uvek optimista, ali nećemo potceniti Letonce, koji su nam u prvom meču pravili probleme. Očekujem drugačiju utakmicu sutra, i naravno pobedu – izjavio je Robi, a sa njegovom izjavom složio se i kapiten Kovačević.

Nadam se da ćemo sutra celu utakmicu odigrati onako kako smo odigrali jedan deo prvog poluvremena u Ventspilsu. Više tajni nema, upoznali smo letonce bolje nego pred prvi meč i zato očekujem da sutra budemo mnogo ubedljiviji – rekao je Piksi.

Prisutne novinare najviše je zanimalo kakav je status Milana Vilotića i da li će konkurisati za za tim.

Razgovarao sam sa Vilotom i on će sutra igrati, jer je interes kluba ispred svih. Nismo bitni, ni on, ni ja, Zvezda je ispred svakog pojedinca. On je profesionalac, kao i ja, i što se mene tiče, tu više nema nikakvih problema. Možda sam i prenaglio u jednom trenutku, ali sada je vraćen u ekipu prvenstveno zbog svog kvaliteta, a da se samo ja pitam, on ne bi igrao – rekao je Robi, i objasnio zašto igra u prvom meču nije bila na najvišem nivou.

– Meč je u jednom trenutku otišao u krivom smeru, to se svima dešava, i Barselona se muči sa deset puta slabijim protivnicima. Mi smo tamo dali gol, imali dve – tri odlične prilike, i onda ušli u suprotan smer, jer je zakazala pas igra, koja je naše najjače oružje. Uostalom odigrali smo loše i pobedili, što znači da kada budemo igrali dobro, to će biti mnogo bolje.

U startnoj postavi Prosinečki je najavio dve izmene, zbog povrede neće nastupiti Evandro, a umesto Reljića, nastupiće Vilotić.

– Verujem da smo puno bolja ekipa, i da će momci dati sve od sebe. Dogovorili smo se da budemo bliže protivničkim igračima, i da dominiramo kad imamo loptu, i u tom slučaju smo izraziti favoriti.

O problemu sa žutim kartonima, koje imaju naši igrači, kapiten našeg tima je rekao da se ne treba puno obazirati na to, i da svi požuteli iz Ventspilsa, treba da zaborave na taj podatak.

– Ako budemo napadali i dominirali, nećemo ni biti u situaciji da oštrije startujemo na protivnike, i tako ćemo na najbolji način smanjiti rizik od dobijanja kartona. Znači, od nas sve zavisi – rekao je Piksi. 

Oko stadiona će sutra biti postavljena četiri štanda za verne navijače i to dva ispred zapadne i po jedan ipsred istočne i severne tribine. Na njima ćete moći da kupite četiri modela majica iz sadašnje kolekcije po ceni 60% nižoj od redovne. Takođe, moći ćete da kupite i kačkete, šalove, programe utakmica o čemu smo danas već pisali i Zvezdin čips.

Повезане вести

11 comments

Leave a Comment