Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеРукомет

Млади рукометаши настављају са успесима доминацијом у Барселони!

Генерација 98. и 2000. омладинске школе РК Црвена звезда у обе конкуренције освојиле су традиционални, интернационални турнир 34. „Трофео Фиеста Мајор“ у Ст.Естеву, Барселони, који је одржан од 18-22.јула.

Важност турнира је већа ако се зна да на њему осим најјачих шпанских и француских млађих категорија, учествују и неке националне репрезентације и најбоље екипе са других континената.

Братислав Стојменовић и генерација 98. су у финалу савладали националну репрезентацију Габона 15:12, а до финала су редом били бољи од Бузонвила 24:21, Игуаладе 14:13, Ст.Естева 21:15 и Хуан Комениуса 11:9.

Игор Николић и генерација 2000. су суверено дошли до трофеја, као и њихови старији другари, без пораза, са стилом. У финалу су савладали вицешампиона Шпаније Игуаладу 16:12, а до финала црвено-бели су доминирали – Коп Ст.Бој 27:7, Кастел Бизбал 22:6, Игуалада 19:17, Марторел 17:1 и Сабадељ 18:12. За најбољег играча турнира изабран је Иван Хорват.

Црвено-беле наде протутњале су Барселоном, а као награду добили су и специјалну позивницу од директора РК Барселона за обилазак чувеног „Ноу Кампа“. Звездине наде остаће у Барселони до 5.августа на припремама, а у плану су пријатељски меч са РК Барселона, генерација 2000, и присуствовање тренингу ФК Барселона. Важна напомена је да РК Барселона од млађих категорија има генерације почев од 2000.годишта, с велики успех уз освајање самог турнира је што су црвено-бели савладали Игуаладу три пута, уз Гранољерс екипу са најбољим млађим категоријама у Шпанији.

Братислав Стојменовић и Игор Николић са својим пуленима су још једном показали да Црвена звезда има велику будућност у својим редовима, али да ли икога то занима у српском рукомету.

У наставку можете погледати галерију слика.

Момци, велико браво и хвала!

Повезане вести

1 comment

Кокс звани Вокс јул 25, 2014 at 14:02

Знам овог клинца Хорвата,ишао сам са њим у школу! 😀

Reply

Leave a Comment