Moja Crvena Zvezda
БлоговиВажноИсторијаНајновијеСтолеФудбал

„Велемајстор је постигао велемајсторски гол“

Некада су „вечити ривали“ играли и пријатељске утакмице, а један такав меч је одигран на данашњи дан 1978. године. Наш тим је победио са 1:0, а одлучујући погодак је постигао Владимир Петровић Пижон, који се просто поиграо са одбраном Партизана. У наставку можете прочитати како је описан тај гол у тадашњим новинама, као и погледати исечке из истих:

„Била је то права гозба за очи. Велемајстор је постигао велемајсторски гол. Владимир Петровић, тај данас без сумње најбољи фудбалер Црвене звезде, добио је дубинску лопту, силовито кренуо ка голу Партизана, и када му је Борота кренуо у сусрет, уследила је чудесна варка и голман Партизана је био избачен из игре (први снимак). Петровић је наставио да се поиграва, Борота немоћно лежи на трави, а Ђуровић је кренуо не би ли га зауставио (други снимак). То му није пошло за руком, и Петровић је поред њега и Бороте погодио циљ (трећи снимак).“

Petrovic_01

Petrovic_02

Petrovic_03

Овој утакмици је присуствовало око 90.000 гледалаца.

Иначе, Црвена звезда и Партизан су у историји одиграли 54 пријатељске утакмице у фудбалу и у том сегменту је бољи наш тим који је остварио 25 победа. Девет утакмица је завршено нерешено, уз 20 победа Партизана, а гол-разлика је 103:88 у корист Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment