Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Цирбес близу Звезде

Београдски медији преносе да је Мајк Цирбес, центар Бамберга и Немачке репрезентације на корак од преласка у Црвену звезду. Цирбес би у Звезду стигао као слободан играч, а у уговору би била клаузула по којој из црвено-белог тима не може отићи за мање од 500.000 евра.

1328202089Мајк Цирбес је рођен 29. јануара 1990. године у немачком Трабен-Трарбаху. Поседује одличне физичке предиспозиције. Висок је 208 цм, а распон руку му је 222 цм. Цирбес има још неколико понуда, али жели да настави да игра у Евролиги, па је Звезда примамљива опција. До 2012. године наступао је за Трир, где је најбољи учинак забележио у последњој сезони (2011/12) у дресу ове екипе, када је на 34 утакмице у немачком шампионату бележио 10,6 поена и 7,1 скок. Добио је и награду за играча који је највише напредовао у немачком првенству.

Последње две сезоне носио је дрес Бамберга, где је у сезони 2012/13 у Евролиги бележио 8,2 поена и пет скокова у просеку на 23 утакмице. У тој сезони је одиграо и најбољи меч у елитном такмичењу, када је против Анадолу Ефеса убацио 15 поена. Са Бамбергом је освојио титулу 2013. године, а сличне бројке је имао и минуле сезоне у Евролиги. Бележио је 8,1 поен уз 4,8 скокова на 10 сусрета. У немачкој лиги остварио је просеке од 8,2 поена и 3,7 скокова, а у Еврокупу је на шест утакмица бележио 5,7 поена и 4,5 скокова.

Снажни центар је наступао и за млађе селекције Немачке. Тако је на Првенству Европе за играче до 18 година 2008. одлично одиграо остваривши просеке од 16,5 поена и 8,3 скока. Две године касније је на шампионату Старог континента за кошаркаше до 20 година бележио просечно 11,7 поена и 6,8 скокова.

zirbes100_v-TeaserAufmacher

Наступио је и на Европском првенству у Словенији 2013. године, што му је било премијерно учешће у сениорском тиму Немачке на неком великом такмичењу. Остварио је просек од 3,2 поена, а претходно је у квалификацијама бележио 6,1 поен по утакмици. Остаје да се у наредним данима види да ли ће Цирбес заиста постати Звездин кошаркаш, а многе ствари указују да би то врло брзо могло и да се деси.

Повезане вести

30 comments

marko авг 4, 2014 at 22:12

Ono, meni je za basket svejedno! Tako da se uopste ne cimam! Ko god dosao, dobro dosao…
Mi ljudi i dalje nemamo trenera, a pricamo o pojacanjima! :mrgreen:
Opustite se… Ko god da dodje… Ocekujte uvek nesto neocekivano (na kraju)!
– Meni je stvarno „odvratno“ da gledam ekipe koje svoju kosarkasku filozofiju baziraju na odbrani! (kao nas doticni trener)
– Tako da…

Reply
Бранимир авг 5, 2014 at 18:14

Мијењајмо тренера!

Reply
moravac авг 4, 2014 at 20:35

Prvo poruka jugo-komunisticko-partizanskim skotovima koji ovde pisu sve i svasta: MARS STOKO GLODARSKA!!! Mars na sajtove vaseg raspalog tzv kluba!!! Drugo,ovaj momak je reprezentativac Nemacke koja dugim koracima napreduje ka evropskom kosarkaskom vrhu.Trece,na satelitu sam odgledao zavrsnicu nemackog prvensta i ovaj momak je odigrao odlicno.Nudili su mu novi ugovor,medjutim decko zeli kontinuitet u EL,nije pristao i dolazi kod nas za DZ. Odgledao sam sve sto se moglo pogledati na netu u vezi sa ovim momkom i ja sam zadovoljan njegovim dovodjenjem. Momak ima odlicnu ledjnu tehniku,sut spolja mu je na nekih 50,60%,odlican je na pick and roll-u i u ofanzivi i u defanzivi. Izuzetno inteligentan igrac a za njegovu visinu,sklad pokreta je na izvanrednom nivou.Sve u svemu,svaka cast Upravi. Sada cekamo,ako Bog da,Morrisa na pleju. Koja je to zverina od igraca,sacuvaj Boze!!! Nadam se da ce se naci resenje za njegove finansijske zahteve,koji su vrlo visoki. Eto,toliko. Pozdrav svima kojima su CRVENO-BELE boje na srcu i ZVEZDA u dusi!!!

Reply
luto авг 4, 2014 at 23:18

ti pojma nemaš, šta lupaš, do večeras nisi znao ni gdje je igrao i u kojoj državi…

Reply
Estrella Roja авг 5, 2014 at 01:32

Nisi ti moravac nego obični primitivac.Obraćaj se tvojim ortacima i porodici na ovako prizeman način!Ovo ovde je pristojan forum sa ljudima koji vole Zvezdu i nisu zadojeni mržnjom kao na nekim drugim,manje bitnim forumima.Ako nemaš argumente i ne možeš da se nosiš sa različitim mišljenjima,bolje preskoči da iznosiš sopstvene frustracije koje su odraz slabosti.
Ne znam šta si gledao po youtube kanalima ili na satelitu,ali mogu da iznesem opravdanu sumnju u istinitost tvojih navoda.Prepisao si post o njegovim karakteristikama sa jednog zvezdaškog foruma(ne pada mi napamet da ga reklamiram),samo zašto nisi onda prepisao kompletan izveštaj,tj. njegove mane koje se više ističu.Dobro ti je Luto replicirao,tek si sad saznao iz koje zemlje dolazi :mrgreen: ,ja bih dodao da mu i ime ne znaš pošto pominješ samo da je reprezentativac Nemačke,a ne i njegovo „apstraktno“ ime.Pošto se diviš činjenici da je Nemac,odi na njihove navijačke forume koji u većini prenose vest o njegovom odlasku slaveći je, jer su se ratosiljali igrača koji zauzima mesto u rotaciji boljim od sebe..možda su komunjare!Izvini,ipak smo mi komunističko-jugoslovenske orijentacije,pa imamo probleme sa Nemcima.Pozdravi mi Ćokija!

Reply
Luka авг 5, 2014 at 12:18

E, moj moravac, imaš ti još da paseš trave…

Reply
Estrella Roja авг 4, 2014 at 18:40

Bravo ljudi(botovi).Tako se brani lik i delo velikog vođe.Pre samo sat vremena bili su po jedan plus i minus,a onda neverovatan zaokret,skoro poput naprednjačkog prema EU :mrgreen: .

Minusi i zabadanje glave u pesak neće nam izbrisati realnost,a ona je da Cirbes(Z se čita kao C,lepo je Branimir primetio) nije igrač koji pravi razliku,možda u korist protivnika.Nije svaka rezerva upućena protiv uprave i njenih sumnjivih poteza ujedno i protiv Zvezde.Ne treba da vlada jednoumlje među navijačima.To me je naučilo vremenski praćenje Zvezde više nego što dobar deo forumaša ima godina,čast izuzecima.
I još nešto:ako smo pristali da igramo Evroligi,automatski smo pristali da budžet ne bude ispod 4 miliona.Niko ne može da me ubedi da će Čović dati te pare,vidimo po „pojačanjima“,čast Dangubiću.Ako već nema para,trebali smo da konačno se oslonimo,znam da je izlizana fraza,na našu decu.Međutim,u tom slučaju ne bi bilo mesta za Čovića,zeta,Ristovića,političare raznih lukrativnih udruga, već za legende kluba Kapičića,Rakočevića,Slavnića.Niko nam tada ne bi zamerio na nedostatku novca,a to stanje bi moglo da se promeni do konačnog regulisanja statusa kluba i kupovine od strane čoveka koji ima novca i volje da vodi instituciju,nije cinizam,kao što je KK Crvena Zvezda.Ovako sve biva mrcvarenje i namerno zadržavanja statusa quo,jer su interesi pojedinaca u klubu toliko isprepletani da se neće završiti na dobrobit Zvetde i njenih navijača..A izgovor će biti da se klub čuva od onih snaga haosa i bezumlja koji bi da sruše Zvezdu.Kad se neko kod nas poziva na opšte interese,znajte da muti nešto veliko.Iskustvo življenja u Srbiji me to naučilo.

Reply
БруталноРеалан авг 4, 2014 at 19:27

Увек објасниш потанко ал’ све на месту. Немаш појма кол’ко ми је жао што сам неке ’08, ’09 био још нацкли и није било смартфонова па нисам снимио ту љубав према газди. Са све Весном у пакету. Тај заокрет “напредних“ је буквално исти к’о и звездаша према Човићу.
Елем, овог Цирбеса нисам нешто приметио иако обожавам кошарку. Делује као чист просек, класично Мишково уваљивање. Ристовићев посао је најјачи на свету, фамилије ми.

Reply
mariachi авг 5, 2014 at 10:27

Cirbes ima jako telo i veliki raspon ruku ali on nema neku izrazenu tehniku za centra(horog, sut iz okreta ili sa polu distance) zato je i iz nemacke (nije iz zemlje kosarke 😀 ) Potpuni se szalem sa tobom oko Miska, uvalice nam on jos kojeg zbog Dangube. Sta mislis da je dosao Vasa pa uvalio bi nam negog kineza od metar i zilet 100% 😆
Sa ‘naprednima’ ne treba prljati ovas sajt kamoli zvezdu, nadam se da ce srbi poceti da misle sa stomakom a ne sa glavom.

Reply
Luka авг 4, 2014 at 21:21

Svaka čast, Estrella Roja, vidi se iskustvo i navijačka kilometraža. Ja od početka ovog eksperimenta sa Čovićem govorim da treba da ga podržimo, da praktično nemamo drugog izbora, da smo ušli u tu preregistraciju i da nema nazad, ALI DA SVE VREME moramo imati na umu o kakvom se čoveku radi i nikako mu ne dati blanko podršku i odrešene ruke, jer Zvezda njemu nije život kao nama, Zvezda je njemu usputna stanica, i ako projekat – ne daj Bože – propadne, on će opet mirno spavati. Dakle, sad je taj jako pipav i opasan trenutak, jer Čović hoće da uštedi na sve načine, i nazire se prelazak na FMP koncept, a svi znamo šta je to – prodaja najtalentovanijih budzašto, revidirani ciljevi i tavorenje po sredinama tabela. Cirbes je dobar timski igrač ali ništa više od toga i nikakvu dominaciju pod košem ne možemo očekivati, čak ni u ABA ligi. Očigledno se planira i isti takav plej, a to bi bio i kraj ambicija za ovu sezonu. Je li to ono što smo očekivali?

Reply
mariachi авг 5, 2014 at 10:21

Bravo za komentar od A do S!

Reply
Estrella Roja авг 4, 2014 at 15:44

Otišao je iz Bamberga jer bi bio tek treći centar u timu.Uz to je Miškov igrač,pa zaključak izvedite sami.Ovo je Lipovij na mestu centra,razlika je u nacionalnosti igrača,a obojica su reprezentativci svojih zemalja,potpuno marginalizovani.Kad čovek pomisli da posle odlaska Katića treba da dođe bolja zamena,uz to molite boga da to ne bude Štimac,onda gospodin Ćoki učini potez da vam pomenuti dvojac deluje naspram Cirbesa kao vrhunski NBA igrači.Ma svaka čast.Od bivšeg miloševićevog gradonačelnika nikad dobro ne možemo očekivati.Znam ga odlično k’o zlu paru više od dve decenije.Jedino što je uradio je uriniranje po našem nekad trofejnom sportu,naravno sa arhetipskim neprijateljem,a u stvari saradnikom u unižavanju naše košarke-„trenerom bez rominga“ Vujoševićem.

Medeni mesec sa racionalnim navijačima je završen,priče „gde smo bili pre 3 godine a gde sada“ više ne piju vodu.Lament nad povlačenjem državnih firmi posle odlaska Andreja i sns kompanije predstavlja loš scenario.A ko se već dotični predstavlja gazdom,posebno kad nabraja skromne uspehe,a mnogo više kad napada komšije,zašto ne bude džek i iz svog džepa izdvoji novac za pojačanja.To radi predsednik Cedevite,danas je Zoran Savić pomenuo to kao primer dobrog poslovanja,što to ne bi radili Čović u Zvezdi ili Danilović u Partizanu.Znamo odgovor,bolje je kad neko plaća vaše cehove a vi kupite kajmak.Taj sistem koji smo mi patentirali više ne postoji,čak su i sadašnji vlastodršci uvideli to.

Otkaz Šilbu,kašnjenje sa dovođenjem zamene da bi na kraju došao nesretni Ukrajinac,gubitak Aba lige od Cibone,ekipe koja je bila u raspadu,gubitak domaće titule,uz 3 uzastopna poraza od autsajdera Partizana.Na kraju imamo ostanak Radonjića,verovatno najneinteligentnijeg trenera u zvezdinoj istoriji,ne računam fudbal 😆 ,koji je sa najvećim budžetom u istoriji kluba ostvario samo pobedu u domaćem kupu,kup koga je Partizan bojkotovao.Ne umanjujem čuveno ime po kome nosi trofej,međutim,suštinski on ne znači ništa za ogromne ambicije kluba.

Nama zvezdašima ostaje da pamtimo početak prošle sezone jer će to biti najbolji tim koji je igrao u zadnjih nekoliko godina,verovatno nedostižan dok Čović i Miloš Ninković,zet ne fudbaler,imaju bilo kakve veze sa Zvezdom.
A naivni navijači koji i dalje veruju Čoviću neka uživaju u plodovima njegovog (ne)rada,verovatno sada ide bomba Bojan Popović na pleju.Jedna pobeda u Evroligi je maksimum,Budućnost i Cedevita imaju bolje timove,a verovatno će i grobari biti ispred nas.Ali..mi imamo Čovića.Živeo On!

Reply
josif авг 4, 2014 at 15:15

Negde sam procitao da pregovaramo sa Darijusom Moris bivsem igracu Lejkersa i Grizlisa i da su jedini problem pare koje mi nudimo i ono sto njegov agent trazi ali je dogovor moguc i on je prva zelja nase uprave.Prema snimcima na youtube izgleda opasno,i dobar suter i solidan asistent sto ipak nemora nista da znaci.Nadam se da cemo do pocetka priprema 10.08. kompletirati ekipu.Pozz.MKD

Reply
Delije Niksic авг 4, 2014 at 14:32

Solidan igrac koji Moze jos da napreduje.igrao je evroligu dvije godine,reprezentativac je njemacke sto znaci da ima iskustva.vecina prica da mu je visina problem ali ja ne mislim tako.ima 208 I raspon ruku od 222. Uzmite primjer hendriksa iz lokomotive ili hajns koji nisu visoki mnogo ali to nadoknadjuju drugim kvalitetima.ja sam zadovoljan ako dodje jer za ove pare ne mozemo dovesti boljeg.jos pleja da dovedemo dobrog pleja I to je veoma dobar roster

Reply
Zvezdas S авг 4, 2014 at 14:22

Radi se o cistom prosecnom igracu.Po meni ovog nebi trebalo trebalo dovoditi.Nasa uprava i dalje nastavlja sa dovo]enjem centara ispod 210 cm .Kaplanovic ,decko je mladji ali perspektivniji ,bolje je dati sansu Kaplanovicu,koji se moze razviti u odlicnog centra ,nego razvijati stranca,koji nece napraviti nikakvu razliku pod kosem.Zadrzace i Radenovica,po meni je to isto los potez uprave.Ovo sve navodim iz razloga jer nevolim prosecne igrace,koji nece napraviti nikakvu razliku na terenu.Bolje je da nasi mladi igraci dobiju sansu nego ovi prosecni i ispod prosecni igraci.Licno nisam zadovoljan ovim igracem,pogotovo sto ce se uzeti mesto Kaplanovicu,sto je po meni porazavajuce,za Zvezdu i srpsku kosarku.Takodje zelim da kazem a to je da je bolje na kraju sezone da izbacimo 4-5 nasih igraca ,koji ce biti u potpunosti spremni da nose igru Zvezde ,u narednim sezonama ,nego da razvijamo i trosimo novac

Reply
Бранимир авг 4, 2014 at 17:20

Морамо бити задовољни што имамо добре и квалитетне младе играче. Е, сад, да ли би 5 млађана могло носити игру Звезде када постоје амбиције да постанемо стални чланови Евро лиге, не знам и нисам сигуран. Било би добро правилно поставити амбиције Клуба и постепено уводити младиће у први тим. Ја мислим да је сасвим довољно да у једној сезони ту привилегију стекну 2-3 играча. Имали смо прије 3 године младиће са Увалином, па шта смо добили? Ни ове године ФМП у Супер лиги није, по мени, постигао очекиване резултате.

Reply
Spartanac авг 4, 2014 at 14:04

E pa meni on deluje ka dobar igrac!Imao je Braun opasnu statistiku pa znamo kako se zavrsilo!!!Ja samo malo brinem….208 cm….mozda petica treba da je malo visa!?!?!?!?Inace ,decko ima 24 god,zeljan uspeha,igrao u Nemackoj znaci profesionalac….a i ljudi zemlja nam se raspada,ekonomski nismo ni medju 30 zemalja Evrope a jurimo da nam tim bude u 16….a to je danas toliko povezano da nema dalje!!!!Manji budzet…..ekipa mladja ali TALENTOVANIJA!!!!!
Svi smo skontali da nam treba plej kapitalac…….a ja samo uz put da pitam…JESTE SIGURNI DA SU NAM NA 4 DOVOLJNI SAMO TEJIC I MITROVIC!?!? 💡

Reply
jasmi авг 4, 2014 at 13:44

Ime mu je Maik Zirbes, ne Majk Cirbes :facepalm: Inace je dobar igrac i ako dodje NBA igrac Darius Marcus.

Reply
Бранимир авг 4, 2014 at 17:12

Нисам склон германизму, али ми се чини да се пише „З“, али се чита „Ц“. Тако се читају и презимена: Циклер, Цимерман, Карл Цајс, ознака за цинк се пише „Зн“.

Reply
andrej авг 4, 2014 at 12:27

Djoksonidis,

Treba nam po jedan igrac na svim pozicijama,ako se misli u 16 u e.l.,jer sa ovima napadacima sto si ih nabrojao imacemo prosek 20 %.Svaka njima cast ali su suteri kojima treba 5 otvorenih da pogode nesto

Reply
josif авг 4, 2014 at 09:52

Kako ovde neki odma znaju da je cepanica!Decko ima dobru statistiku sto na kraju i nemora da znaci nista ali ipak je igrao u dobrom timu Bambergu,reprezentativac je Nemacke sto znaci da je skolovan igrac,ima dobru statistiku kao preporuka i ako dodje dobrodosao.Dajte nebudimo skeptici uvek,nemozemo da dovedemo Joakima Nou to je sigurno,koliko para toliko muzike.Nase je da podrzimo ekipu.Pozz.MKD

Reply
Milos авг 4, 2014 at 09:07

zasto zbog devojke?

Reply
mariachi авг 4, 2014 at 15:03

Valjda mu je zena/devojka odavde.Sta ja znam 😕

Reply
mariachi авг 4, 2014 at 08:55

Uce nasi na greskama. Prosle sezone ispalio nas Rivers zbog zene sada ovaj dolazi zbog devojke u BG 😆 😆 😆

Reply
dusan авг 4, 2014 at 08:48

ovaj je cepanica klasicna. sigurno je gori od katica. nas tim ce ocigledno biti slabiji od onog prosle sezone, a prosle sezone smo osvojili nista. jasno je sta cemo osvojiti sledece. mozda je stvarno bolje da se stavi katanac.

Reply
Бранимир авг 4, 2014 at 17:07

Каква ти је то прича? Освојили смо Куп, били први у АБА лиги и довели домаћинство у Београд, играли 1/2 Улеб купа. Пукли смо против Цибоне, али нас тај пораз није скупо коштао. У финалу Лиге без брига „одустали“ од трофеја јер и Велики Дуле мора нешто да освоји. партизани се тјеше 13. титулом, али их нико па ни ДВ не може утјешити. Да ли би сезону 13/14 мијењао са партизанима? Они с тобом би све трчећи (када би било лудих).

Reply
dusan авг 4, 2014 at 20:50

Kup je izuzetno dostignuce, a prvo mesto u ABA ligi je neverovatno izuzetno dostignuce posebno ako se uzme da smo izgubili od raspadnutog tima Cibone u Beogradu. Odustajanje od prvenstva sta god ti to znacilo je nesto sto radimo vec zadnjih 35 godina u kojima smo osvojili 3 titule prvaka. Mi osvajamo titulu u proseku na svakih 12 godina. Nevazno je da li igramo u ozbiljnoj, poluozbiljnoj ili skroz neozbiljnoj drzavi. Partizani se tese 13. titulom za redom, i osvojili su 6 ABA za redom. Bez obzira koliko ih ja mrzeo, a mrzim ih, da li bi bio dovoljno dobar da procitas sta si napisao, da stavis prst na celo i da shvatis koliko nesuvislo zvuci to sto si postovao?

Reply
Бранимир авг 5, 2014 at 18:08

Куп није никакво достигнуће. АБА лига представља неки одраз снага. Цибона се распала и одиграла је Ф4 да се прича, као пред смрт. Мени се учинило да је након свега што се дешавало у финалу Лига без брига била више интересантнија партизанима. Шта би Дуле без те титуле? Било је што је било. ја се никада не бих мијењао са партизанима. Шта год да сам написао не може имати тежину Твог бисера да је најбоље Звезди ставити катанац!

Reply
Luka авг 4, 2014 at 21:27

Branimire, da ne reče ovo da smo u finalu domaćeg plej ofa „odustali bez briga od trofeja“, pa ostalo čovek nekako i da ti poveruje…

Reply
Djoksonidis авг 4, 2014 at 05:29

Mozda nije „zver“ od centra, ali ako ponovi tih evroligaskih 8p i 5sk u nasem dresu, bice to pojacanje u pravom smislu. Jaka, Djenka, Danguba su izraziti napadaci, Kalina, Cirbes i Lazo defanzivci i jos ako uspemo da dovedemo tog pleja koji ce razigravati ekipu,pre svih Bobija, a pritom postizati 12-15p po EL tekmi, slovicemo za jako kvalitetan tim koji ce ostvariti napredak na svim frontovima. Raduje me sto ce Rebic, Tejic, a posebno Mitrovic, dobiti svoje EL minute i dokazati da Srbija ne treba da brine za buducnost.
Moj generalni utisak je da ce ekipa ove sezone biti kompaktnija i vise volim da u 5 tekmi, razlicitih 5 igraca „razvali“, nego uvek da se oslanjamo na jednog ili dvojicu. Iskusniji smo nego prosle sezone i sve sem triple krune i Top 16 EL smatracu za neuspeh!!!

Reply

Leave a Comment