Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Стојановић: Одлука да не будем више тренер Звезде није била искључиво моја!

Бивши стратег црвено-белих, који је водио шампионску генерацију у минулој сезони у разговору за „Спорт“ сумирао је утиске, присетио се свега лепог и ружног што се дешавало на „Маракани“ за време његовог мандата, испричао је планове за даље…

– Било је тешко и изузетно напорно. Јесења сезона била је и стресна, није ишло како смо желели, а како је и могло да буде боље, када нам је много тога недостајало. Ма, нећу да се враћам на то време, здравље своје сам у великој мери урушио у том периоду! Сада сам у свом дому и желим да се одморим и уживам у чарима и лепотама завичаја – почео је причу Славиша Стојановић

На питање да ли планира ускоро да се врати на тренерску клупу иако не крије да има понуда, рекао је:

– Не журим, јер хоћу да се најпре добро одморим. Али, нећу ни да одбијем понуду која одговара мени лично и мојим амбицијама. А, то мора бити добро организована средина која има правих амбицијама и стреми ка највишим дометима.

Пре неколико дана у јавности се појавила вест да вас тражи љубљанска Олимпија?

– Кажем да понуда има, али и времена да донесем праву одлуку.

Да ли вам је жао што сте напустили клуб ипак сте ви тренер који је донео титулу после много година?

– Наравно да има и тога. Па, ја сам тамо провео једну годину у којој је било много потешкоћа, али све смо то засладили шампионском титулом, када, изгледа, многи нису веровали да је то могуће. Али, за тако слатку завршницу најзаслуженији су сами играчи и Звездини фантастично одани и верни навијачи, наравно и моји сарадници и људи из руководства клуба.

Зашто сте се после освојене титуле одлучили на такав корак, да ли је то била само ваша одлука?

– Ја сам прекинуо одмор у Словенији и дошао у Београд да видим шта у клубу планирају за наступајућу сезону, с обзиром да смо стекли право да играмо квалификације за Лигу шампиона. То се, наравно, дешавало пре одлуке УЕФА о елиминацији. А одлука која је потом уследила, да не будем више тренер Звезде, није била искључиво моја!

Да ли после свега планирате понекад да свратите у Љутице Богдана?

– Хоћу, зашто не бих, увек када то могу, учинићу. Ја сам тамо провео годину дана, стекао много пријатеља, заједнички смо радили на успешном шампионском повратку Црвене звезде и зато ћу са радошћу отићи да их посетим – каже на крају разговора Славиша Стојановић

Повезане вести

7 comments

Бранимир авг 5, 2014 at 17:55

Славек, хвала Ти на свему, али ко год да је одлучивао као да је мене послушао.

Reply
Teks Viler авг 5, 2014 at 10:08

Bolji trener i covek,niti veci gospodin nije bio u Zvezdi 20 godina!

Reply
Wild Wild авг 5, 2014 at 01:50

‘Ajde, Slovenac, ne prosipaj nam priču – svi smo znali još na početku sezone da ostaješ tačno godinu dana, pa i ti sigurno. A znamo i koliko si „zaslužan“ za titulu.

Reply
Senad авг 4, 2014 at 22:44

Kunem se kad bih mogo da biram,izabrao bi Slavisu umjesto Kapela da vodi Zvezdu.Ljudi ne mogu da vam opisem kako mi je ovaj covjek prirasto srcu.
Ljudino hvala za sve!

Reply
Luka авг 4, 2014 at 21:31

E, ako ovaj ikad dobije ponudu od ozbiljnog kluba, ja se besim odma’…

Reply
Sladajac авг 4, 2014 at 21:06

Nikad ali zapamti NIKAD ti nejces biti u vecem klubu od ZVEZDE ni pomocnik!!!..Ko bre tebe trazi, kakva Olimpija pa i ona je za tebe sanak pusti!!!…

Reply
БруталноРеалан авг 4, 2014 at 19:13

Славе господине, немате појма кол’ко сте срећни. Сад тек не би сами правили екипу. Уживајте, ви сте своје обавили поштено. Хвала још једном и свако добро даље.

Reply

Leave a Comment