Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Цирбес: „Најбоља одлука долазак у Звезду“

Маик Цирбес (24, 208) је професионалну каријеру започео у немачком Триру са свега 17 година. У тој екипи је провео пет сезона пружавши веома добре партије. У последњој сезони је доживео врхунац па су 10.6 поена и 7.1 скок по утакмици били права препорука за један од водећих тимова у Немачкој Бамберг да га доведе у своје редове.

Није му требало пуно да се привикне на нову средину, био је поуздан играч под обручима на путу Бросе Баскет Бамберга до шампионске титуле у Немачкој 2013. године. Цирбес је просечно давао нешто више од осам поена уз преко четири скока по мечу те је две године за редом био учесник Ол-Стара немачког првенства. Разлог за то су били не само поентерски учинак већ и атрактивна закуцавања.

Са Бамбергом је Цибрес учествовао у Евролиги па му мечеви са Црвеном звездом Телеком у најелитнијем европском такмичењу неће представљати деби. За две сезоне је одиграо чак 33 утакмице и имао неке веома запажене учинке. Наиме, у ТОП 16 фази против Реал Мадрида 2013. године је убацио 14 поена уз шест скокова и две блокада и остварио индекс корисности 17. Само два кола касније је у утакмици са Ефес Пилсеном поновио кошгетерски учинак. За две сезоне у Евролиги снажни центар је имао учинак од 8.2 поена и 4.9 ухваћених лопти по утакмици.

Награда за сјајне партије у дресу Бамберга дошла је и у виду позива у национални тим Немачке. Цибрес је био замена за Тибора Плаиса на Европском првенству у Словенији 2013. године и просечно је давао 3.2 поена. Своје минуте је веома добро користио о чему најбоље сведочи податак да је од десет упућених шутева чак седам пробацио кроз обруч.

Цирбес је у понедељак касно увече допутовао у Београд, обавио је све неопходне лекарске прегледе и потом нам са задовољством пружио прилику да га ближе представимо свим навијачима Црвене звезде:

Заиста волим Београд. Био сам овде већ неколико пута. Често сам свој одмор проводио овде и увек сам волео да се враћам. Добро знам причу о историји кошарке у Србији и срећан сам што долазим у такву средину – почео је причу Цирбес и потом додао:

Црвена звезда је клуб са вероватно најбогатијом традицијом у Србији, веома ми је драго што ћу бити део свега тога. Оно што навијачима могу да обећам је да ћу увек давати сто одсто својих могућности, јер је то начин моје игре. Увек на терену дајем све од себе за тим, увек желим да победим и зато се трудим да радим све оно што је најбоље за моју екипу – поручио је Зирбес.

На питање како се одлучио да изабере Црвену звезду, Цирбес је одговорио:

То није била тешка одлука. Када вам стигне понуда таквог клуба као што је Црвена звезда, са тако богатом историјом и традицијом и који има фантастичне навијаче, најбоља ствар коју можете да урадите је да понуду прихватите. Мислим да је за мене била најбоља одлука да дођем овде. Очекујем да ћемо имати врло добар тим, да ћемо успети да за кратко време створимо добар тимски дух и да ће сви моји саиграчи имати огромну жељу да победе сваки пут када изађу на терен.

Цирбес не крије да је последњих дана често прегледавао снимке Звездиних навијача на интернету:

Потпуно су фантастични. Знам за рекорд који су Звездини навијачи оборили прошле сезоне. У београдској Арени било је преко 24 хиљаде људи. Чуо сам много прича о томе, да је атмосфера била невероватна. Сигуран сам да не могу ни да замислим какав је то амбијент за играње, али се надам да ћу и ја нешто слично доживети у Звездином дресу.

На бројним сликама Маика Цирбеса на интернету упечтљива је тетоважа на десној руци. Маик нам је открио значење симбола:

– На јапанском језику то значи кошарка – рекао је Цирбес показујући свај тату:

– Мој живот је кошарка, нема много ствари које у животу радим поред кошарке. Цео живот сам јој посветио. Било је логично да се ту нађе.

С обзиром да му је девојка родом из Београда, наш језик му није стран:

– Учим српски – течно и без проблема за крај разговора поручио је Цирбес.

Повезане вести

4 comments

Никола '89. авг 5, 2014 at 20:29

Willkommen, Maik.

Направићемо ми од тебе Цигана Србенду. 😉

Reply
Dejan авг 5, 2014 at 19:07

Tek sad Radonja neće znati kuda udara. Zamislite samo tajm aut na engleskom nemačkom… Trajaće danima..

Reply
pera авг 5, 2014 at 18:22

Dobrodošao. Pošto iz ove izjave slutim da se radi o ratniku, možda nam je takav igrač i trebao. Uz Jaku i Kalinića dobar izbor ali samo ako ostane Radenović sa svojim iskustvom. Još plej pa da se krene sa teškim radom. O treneru sam već rekao svoj sud. Dovedite i Novaka mogao bi biti izuzetno korisna investicija za budućnost sa Rebićem, momci koji se izuzetno i u reprezentaciji dopunjuju.

Reply
Spartanac авг 6, 2014 at 14:08

Pero,svaku potpisujem!!!!!

Reply

Leave a Comment