Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвено-беле славиле у Нишу на старту сезоне

Фудбалерке Црвене звезде успешно су започеле нову сезону тријумфом у првом колу на тешком гостовању у Нишу против Машинца. Црвено-беле су славиле са 3:1 и у Београд однеле три велика бода.

Већ на почетку меча Машинац је имао одличну прилику да поведе преко Александре Лазаревић, која је шутирала преко гола. Звезда је брзо узвратила у 15. минуту преко Тијане Ђуричек, која је главом сместила лопту у мрежу након корнера који је извела Дина Благојевић. Домаће играчице су у наредном периоду створиле више прилика. Лазаревић поново није успела да савлада Звездиног чувара мреже Марину Петковић, јер је у одсудном тренутку изблокирана, али је у 25. минуту резултат поравнала Јована Васиљковић, која је са 14 метара сместила лопту у доњи угао гола црвено-белог тима. Ипак, несигурна одбрана Машинца је још једном кикснула у 41. минуту, када је Кристина Пантелић донела Звезди вођство од 2:1.

     Александра Лазаревић се испромашивала на овом мечу, јер још једну шансу није успела да реализује у другом делу игре, али ни Звездине фудбалерке нису биле боље среће, јер Катарина Еленков није била прецизна. Ипак победу црвено-белој екипи обезбедила је Кристина Пантелић у 73. минуту својим другим голом за освајање три бода против једног од главних ривала за висок пласман.

Машинац – Црвена звезда  1:3 (1:2)

Ниш, Стадион: Делијски вис. Гледалаца: 250. Судија: Тамара Павловић (Чачак). Стрелци: Васиљковић у 25. за Машинац, а Ђуричек у 15. и Пантелић у 41. и 73. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Петричевић и Мичић (Црвена звезда).

Машинац: А. Маринковић, Шарац, Стевановић, Смиљковић, Мишељић, Васиљковић, Лазаревић, Миливојевић, Мима Станковић (од 66. Трнавац), Димитријевић (од 20. Костић), Кожовић.

Црвена звезда: Петковић, Ј. Стојановић, М. Стојановић (од 46. Живановић), Ђуричек, Бобић, Тришић, Пантелић, Ерац, Благојевић, К. Ђорђевић (од 62. Еленков), Т. Ђорђевић (од 38. Мичић, од 88. Петричевић).

У следећем колу наредног викенда Црвена звезда дочекује новајлију у лиги, новосадску Војводину.

Повезане вести

2 comments

Lord Nikon авг 11, 2014 at 16:40

Vreme odigravanja? Hvala

Reply
joda023 авг 11, 2014 at 07:51

Bravo devojke, samo napred!

Reply

Leave a Comment